Positieve Psychologie, Module Basis en Interventiess

Tijdsduur

Positieve Psychologie, Module Basis en Interventiess

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

De positieve psychologie als stroming binnen de wetenschappelijke psychologie is rond de millenniumwisseling ontstaan ​​als reactie en aanvulling op de stand van zaken in de psychologie op dat moment. De focus lag vooral op onderzoek en behandeling van aandoeningen, op klachten in plaats van krachten. Martin Seligman en Mihaly Chikzentmihaly, de grondleggers van de nieuwe stroming, hebben ervoor gezorgd dat de focus van de psychologie meer is komen te liggen op de sterke kanten van mensen en op wat er goed gaat in hun leven. In de afgelopen jaren is het ontstaan ​​enorm en wordt er wereldwijd onderzoek gedaan naar mensen en vooral naar interventies die en kunnen helpen gelukkiger…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Positieve Psychologie, Psychologie, Motiveren, NLP en Sportpsychologie & Sportcoaching.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

De positieve psychologie als stroming binnen de wetenschappelijke psychologie is rond de millenniumwisseling ontstaan ​​als reactie en aanvulling op de stand van zaken in de psychologie op dat moment. De focus lag vooral op onderzoek en behandeling van aandoeningen, op klachten in plaats van krachten. Martin Seligman en Mihaly Chikzentmihaly, de grondleggers van de nieuwe stroming, hebben ervoor gezorgd dat de focus van de psychologie meer is komen te liggen op de sterke kanten van mensen en op wat er goed gaat in hun leven. In de afgelopen jaren is het ontstaan ​​enorm en wordt er wereldwijd onderzoek gedaan naar mensen en vooral naar interventies die en kunnen helpen gelukkiger te zijn in hun werk in hun leven.

De psychologie heeft zeker geen pasklaar op alle vragen maar biedt wel positieve mensen in gesprek te gaan over gezondheid en gedrag waarbij de focus ligt op wat er wel kan en op zingeving, groei, zelfvertrouwen en het laten floreren van ongeveer hun leeftijd, inkomen, inkomen, gezondheid en sociaal economische klasse.

Doel van de module

  • Je leert de feiten en recente verhalen over (het vergoten van welbevinden van kennen;
  • Je leert de laatste oefeningen over mensen en hun gedrag de positieve psychologie en leert de implementaties kennen;
  • Je leert welke interventies voor individuen en grote groepen al worden toegepast;
  • Je wisselt met andere professionals kennis en ervaringen uit via de digitale leeromgeving.
  • Je krijgt een overzicht van recente literatuur en websites met interesse informatie over de positieve psychologie zodat je ook na de leergang verder kunt studeren;
  • Je vergroot je professionele netwerk, de leergang brengt je in contact met docenten en studenten uit verschillende profit en non-profit organisaties die jouw belangstelling voor nieuwe stroming in de psychologie delen.

Programma en opbouw

  • In deze module hebben we acht avonden aan het besproken van principes en interventies over welbevinden, geluk, welzijn en flow. Deze principes en interventies geven een beeld van wat er bekend is over wanneer mensen floreren (op hun best zijn) en hoe we de kans op het vergroten van hun welzijn/welbevinden kunnen vergroten. Filmpjes, verhalen en voorbeelden worden afgewisseld met een toelichting op de theorie op basis van zijn.
  • Per avond kiezen we één van de principes, interventies van bekende namen uit de positieve psychologie en vervolgens gaan we de theorie en de praktische toepassing ervan. We baseren ons zo veel mogelijk op wetenschappelijke bronnen en de betekenis voor de uw dagelijkse praktijk.
  • De module heeft een studiebelasting van circa 150 uur. Elke avond bestaat uit een inleiding door de docent(en) afgewisseld met filmpjes, dialogen en korte opdrachten.

Docenten

Annemiek Sinnema en Agnes Schilder

Doelgroep

De aangeboden module is bestemd voor professionals met hbo werk- en denkniveau, die kennis en vaardigheden op het van de toegepaste, positieve psychologie willen vergroten.

Startdata

13-02-2024

Overige data

Dinsdag 5 en 19 maart, 2 en 16 april, 7 en 21 mei en donderdag 6 juni 2024

Tijden

Dinsdag 18.30-21.00 uur, behalve de laatste les; deze vindt plaats op donderdag

Tijdsinvestering

150 uur, inclusief bijeenkomsten en alle opdrachten per module

Kosten

€925, inclusief cursusarrangement*

Bijkomende literatuurkosten: eigen keuze

*Cursusarrangement: koffie en thee, gebruik van de digitale leeromgeving met lesmateriaal en opnames van de lessen. Gratis wifi tijdens de lessen.

Locatie

Hanzehogeschool Groningen

Aantal deelnemers

Minimaal 15 deelnemers

Afronding

Als je met succes de module hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Geen tijd voor opdrachten en voorbereiding maar wel aanwezig en actief bij de lessen? Ook dan ben je van harte welkom en ontvang je een bewijs van deelname.

Vervolg of verdieping

Overige masterclasses van de leergang positieve psychologie

Op dit moment bestaat de leergang behalve uit de module Basis en Interventies uit 10 masterclasses, welke afzonderlijk en ook in willekeurige volgorde gevolgd kunnen worden.

Bijzonderheden

Twee weken voor aanvang wordt bekeken van voldoende deelnemers zijn om van start te kunnen gaan met de module.

Deelname aan Positieve psychologie: Module Basis/Interventies levert 150 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals.
Is 1 ontwikkelactiviteit van 150 uur voor de bij Registerplein geregistreerde Sociaal Werker.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.