Verpleegkunde Deeltijd

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeGroningen
sep. 2021 tot sep. 2025

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/)

U kunt zich voor de opleiding Verpleegkunde Deeltijd aanmelden als u een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector hebt zodat u opleidingsopdrachten op uw werkplek kunt uitvoeren.
Tijdens de opleiding maakt u gebruik van digitale leermiddelen, maar ook van leren op uw werkplek en op locatie bij de Academie voor Verpleegkunde. Het uitvoeren van opdrachten in uw praktijksituatie is een belangrijk onderdeel van de studie.

Deze deeltijdopleiding vraagt een flinke tijdsinvestering van uzelf. Naast uw werkplek in de zorg van minimaal 20 uur, besteedt u wekeli…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/)

U kunt zich voor de opleiding Verpleegkunde Deeltijd aanmelden als u een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector hebt zodat u opleidingsopdrachten op uw werkplek kunt uitvoeren.
Tijdens de opleiding maakt u gebruik van digitale leermiddelen, maar ook van leren op uw werkplek en op locatie bij de Academie voor Verpleegkunde. Het uitvoeren van opdrachten in uw praktijksituatie is een belangrijk onderdeel van de studie.

Deze deeltijdopleiding vraagt een flinke tijdsinvestering van uzelf. Naast uw werkplek in de zorg van minimaal 20 uur, besteedt u wekelijks 12 uur aan zelfstudie en volgt u lessen. U maakt deel uit van een leergemeenschap waarin het werkveld, studenten en docenten samenwerken om het onderwijs vorm te geven.

Tijdens deze deeltijdopleiding werkt u in uw eigen praktijksituatie aan verpleegtechnische vaardigheden. Wat u niet tijdens uw eigen werk kunt oefenen, oefent u in het skillslab van de Academie voor Verpleegkunde. Studenten zonder verpleegkundige achtergrond kunnen hier ook snel extra ervaring opdoen.

Doel

U ontwikkelt zich als verpleegkundige op hbo-niveau en wordt voorbereid op de eisen die het nieuwe beroepsprofiel Nursing 2020 aan verpleegkundigen stelt.

De opleiding kent een flexibel programma met acht modules van een half jaar. Iedere module of onderwijseenheid duurt zes maanden. Uw vooropleiding en achtergrond bepalen hoe lang u over de studie doet.

De modules die wij aanbieden:
1. De uitvoerende verpleegkundige*
2. De organiserende verpleegkundige*
3. De zorgprofessional*
4. Klinisch redeneren
5. Samenwerken binnen zorgorganisaties
6. Gezondheid bevorderen
7. Kwaliteitszorg
8. Minor (bijvoorbeeld Critical Care, Oncologie, Kind & Jeugd of Wijkgerichte Verpleegkundige Zorg)

*Voor deze modules krijgen verpleegkundigen met een MBO-V- of Inservice-diploma vrijstelling.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de modules van deze opleiding en de rollen die u als hbo-verpleegkundige vervult.


Na uw afstuderen

Wilt u na uw opleiding HBO-Verpleegkunde doorstuderen? Met een HBO-V diploma en minimaal twee jaar werkervaring kunt u kiezen voor de masterstudie Advanced Nursing Practice van de Hanzehogeschool. U kunt na uw bacheloropleiding ook kiezen voor de Master Healthy Ageing Professional.

Doelgroep

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen met een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector die daarnaast het hbo-diploma Verpleegkunde willen halen.

Instroomniveau

Afhankelijk van uw vooropleiding duurt deze opleiding 2,5 tot 4 jaar:
• MBO-verpleegkundigen (niveau 4): 2,5 jaar
• In-service verpleegkundigen: 2,5 jaar
• MBO'ers Zorg & Welzijn (bijv. doktersassistenten): 4 jaar
• SAW’ers en SPW’ers (niveau 4): 3 tot 4 jaar*
• HBO'ers en WO'ers in Zorg & Welzijn: 3 tot 4 jaar*

Let op: Als voorwaarde geldt dat u een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector hebt die voldoet aan onderstaande werkplekeisen.

*Afhankelijk van loopbaan en achtergrond.

Werkplekeisen
Omdat je op je eigen werkplek opdrachten moet uitvoeren en ervaring opdoet op hbo-niveau, stelt de opleiding eisen aan jouw werkplek. Nadat je je hebt aangemeld, toetsen we of jouw werkplek geschikt is als basis voor de bacheloropleiding Verpleegkunde Deeltijd.

Je werkplek moet voldoen aan een aantal eisen, waaronder:

 • Bij de start van de opleiding heb je een arbeidscontract van minimaal 20 uur per week binnen de zorg- of welzijnssector.
 • Tijdens de opleiding faciliteert je werkgever je om leer- en toetsopdrachten van de opleiding te verrichten zoals beschreven in de onderwijs- en examenregeling en bij de modules van de opleiding.
 • Op je werkplek bestaat de mogelijkheid (of wordt de mogelijkheid gecreëerd) om de CanMEDS-rollen te ontwikkelen naar het eindniveau van de Bachelor of Nursing (V&VN 2012)*
 • Je wordt tijdens de uitoefening van de leer- en toetsopdrachten begeleid door een vaste hbo-verpleegkundige.
 • Op je werkplek kom je in aanraking met patiëntproblemen uit de vier domeinen van de kernset patiëntenproblemen: lichamelijk, psychisch, functioneel en sociaal.
 • Je werkbegeleider heeft goed zicht op de activiteiten die je in relatie tot de competenties (behorende bij de CanMEDS-rollen) binnen de opleiding gaat verwerven.
 • Je hebt de mogelijkheid om op een vaste dag in de week lessen bij te wonen.

*Het gaat hier om de rollen van zorgverlener, communicator, samenwerkingspartner, reflectieve EBP-professional, gezondheidsbevorderaar, organisator en professional & kwaliteitsbevorderaar.

Overige data

De bacheloropleiding Verpleegkunde Deeltijd start in september. Mensen met een MBO-V diploma kunnen ook starten in februari (zij starten dan met module 4).

Voor meer informatie over deze opleiding kunt u terecht op een van onze informatieavonden.

Tijdens de reguliere Open Dagen van de Academie voor Verpleegkunde hebben we vaak een doorlopend spreekuur voor mensen met interesse in Verpleegkunde Deeltijd. Ga naar www.hanze.nl/opendag voor een overzicht van deze Open Dagen.

Duur

De duur van de opleiding Verpleegkunde verschilt per vooropleiding (zie onder ‘Instroomniveau’)

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn afhankelijk van uw achtergrond:

 • De meest actuele gegevens over het collegegeld vindt u op hanze.nl
 • Hebt u al eerder een bachelor- of masterdiploma behaald? Dan betaalt u mogelijk instellingscollegegeld.

In de volgende gevallen geldt dit niet en betaalt u collegegeld:

 • U wilt een opleiding volgen in zorg of onderwijs, en uw eerste opleiding richtte zich op andere sectoren.
 • U start met een tweede opleiding vóór het behalen van uw eerste bachelor- of masterdiploma.
 • U behaalde uw eerste diploma vóór 1991.


Wilt u de opleiding gaan volgen, maar hebt u geen recht (meer) op studiefinanciering? Vanaf 1 september 2017 kan iedereen tot 55 jaar via DUO geld lenen om collegegeld of lesgeld te betalen. Dit is het ‘levenlanglerenkrediet’. Let op: de gegevens bij DUO zijn leidend.
Kosten die u (zelf) maakt voor uw studie mag u aftrekken van uw inkomsten bij de Belastingdienst. Dat betreft het lesgeld en bijvoorbeeld ook de kosten voor aangeschafte literatuur.

Hebt u nog geen bachelordiploma behaald? Kijk dan op www.duo.nl voor de meest actuele tarieven. De gegevens bij DUO zijn leidend.

Overige kosten
Financiële regelingen:
Hier vindt u regelingen die financieel voordeel kunnen opleveren voor u of uw werkgever. Deze regelingen kunnen het u soms net even iets gemakkelijker maken om uw opleidingswens in vervulling te laten gaan.

Afronding

Als u met succes deze hebt doorlopen, hebt u recht op de titel Bachelor of Science.

Bijzonderheden

LET OP:

Bent u enthousiast geworden? Meld u dan aan via www.studielink.nl. Uw inschrijving is afhankelijk van uw individuele situatie:

 • Inschrijven voor Verpleegkunde Duaal: Uw werkgever biedt u alle faciliteiten om de bacheloropleiding Verpleegkunde Deeltijd te volgen. U volgt Verpleegkunde Deeltijd als duale student
 • Inschrijven voor Verpleegkunde Deeltijd: Voldoet uw werkplek wel aan de werkplekeisen, maar wordt uw opleiding niet volledig door uw werkgever gefaciliteerd, dan volgt u deze opleiding als deeltijdstudent.


Deze opleiding doet mee aan het OCW-experiment leeruitkomsten, gericht op het flexibiliseren van het deeltijdonderwijs. Dit experiment loopt van 1 juli 2016 t/m 30 juni 2022. professionals.hanze.nl/leeruitkomsten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.