Zelfregulatie stimuleren in Bewegingsonderwijs en Sport

Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Doel

Aan de slag gaan met zelfregulatie binnen gymles of training.

De cursus is erop gericht om zelfregulatie zelf ter ervaren èn direct in de eigen praktijk toe te passen. In de eerste bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod: het zelf ervaren van een lessituatie waarin zelfregulatie een plek krijgt, theoretisch verkenning van Zelfregulatie, analyse van eigen lesgeefgedrag, zelf ontwerpen van een les(deel) waarin zelfregulatie een plek krijgt. In de tweede bijeenkomst staat het begeleiden van zelfregulatieprocessen bij de leerling en/of sporter centraal. Ook wordt teruggeblikt op ervaringen met de eerder ontworpen les. In de derde bijeenkomst wordt het begeleiden van ze…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Sport, Gezondheid, Zwemonderwijzer, Beweegcoach en Systemisch Werk.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Doel

Aan de slag gaan met zelfregulatie binnen gymles of training.

De cursus is erop gericht om zelfregulatie zelf ter ervaren èn direct in de eigen praktijk toe te passen. In de eerste bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod: het zelf ervaren van een lessituatie waarin zelfregulatie een plek krijgt, theoretisch verkenning van Zelfregulatie, analyse van eigen lesgeefgedrag, zelf ontwerpen van een les(deel) waarin zelfregulatie een plek krijgt. In de tweede bijeenkomst staat het begeleiden van zelfregulatieprocessen bij de leerling en/of sporter centraal. Ook wordt teruggeblikt op ervaringen met de eerder ontworpen les. In de derde bijeenkomst wordt het begeleiden van zelfregulatie verder uitgediept en worden diverse cognitieve, metacognitieve en motivationele hulpstrategieën aangereikt die je direct in kunt zetten. In de vierde bijeenkomst wordt stilgestaan bij de rol van beoordelen in relatie tot zelfregulatie en ga je aan de slag met het ontwikkelen van een eigen visie op zelfregulatie in je lessen of trainingen.

Na de eerste bijeenkomst vindt eenmalig een individueel (telefonisch) coachgesprek plaats, waarin een eigen leerdoel wordt besproken, waarmee de zelfregulatiecyclys kan worden doorlopen. Tussen de bijeenkomsten vindt er drie maal begeleide beeldintervisie plaats, in kleine groepjes, waarmee je je eigen vaardigheden optimaal kunt ontwikkelen.

Programma

  • Workshop 1: Ontwerpen van een authentieke setting voor zelfregulatie
  • Workshop 2: Begeleiden van zelfregulatie op maat: scaffolding
  • Workshop 3: Begeleiden van zelfregulatie: cognitieve, metacognitieve en motivationele hulpstrategieën
  • Workshop 4: Beoordelen en zelfregulatie, visie op zelfregulatie


Trainers

  • Arjan Pruim
  • Simon Leistra
  • Ben Moolenaar

Doelgroep

Docenten bewegingsonderwijs en trainers met minimaal TC3

Instroomniveau

Docenten bewegingsonderwijs en trainers met minimaal TC3

Startdata

26-02-2020 | Vevolg op: 25 maart, 20 mei, 17 juni 2020.

Overige data

Naast de cursusdata:
Een individueel coachgesprek (in overleg in te plannen)
Drie maal beeldintervisie (in overleg in te plannen)

Tijden

16.00-19.30 uur

Tijdsinvestering

50-60 uur, inclusief voorbereiden van opdrachten

ETCS credits

2

Prijs

€500,-

Locatie

Instituut voor Sportstudies Hanzehogeschool Groningen

Aantal deelnemers

10-15

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Sport.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.