Package deal: 3 workshops waarvan 1 gratis | Verandermanagement, Theory U, Organisatieontwikkeling, Appreciative Inquiry

Totale lesduur
Trainers
Jos RoversMatthijs Steeneveld
Logo van Het Eerste Huis
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Het Eerste Huis heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 1 ervaring)

Tip: op zoek naar cursussen, trainingen of opleidingen over dit onderwerp? Bekijk enkele alternatieven!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Maak kennis met drie verandermanagement aanpakken

Een paar uur uit de dagelijkse routine. Iets anders ervaren en nieuwe inzichten opdoen. Aan de slag met praktische tools die je direct in je werk en leven toepast. Dat is wat je kunt verwachten van workshops bij Het Eerste Huis.

Workshop Introductie in Theory U 
Theory U verbindt denken, zijn en doen met elkaar. Je herkent het vast wel: als er een vraagstuk is dan denken we vaak na voordat we iets gaan doen. Dat is een snelle, oplossingsgerichte manier die we goed kennen. De valkuil is echter dat het denken resulteert in oude kennis, patronen en oplossingen. Daadwerkelijke nieuwe inzichten en oplossingen ontstaan niet vanuit ons hoofd maar…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Maak kennis met drie verandermanagement aanpakken

Een paar uur uit de dagelijkse routine. Iets anders ervaren en nieuwe inzichten opdoen. Aan de slag met praktische tools die je direct in je werk en leven toepast. Dat is wat je kunt verwachten van workshops bij Het Eerste Huis.

Workshop Introductie in Theory U 
Theory U verbindt denken, zijn en doen met elkaar. Je herkent het vast wel: als er een vraagstuk is dan denken we vaak na voordat we iets gaan doen. Dat is een snelle, oplossingsgerichte manier die we goed kennen. De valkuil is echter dat het denken resulteert in oude kennis, patronen en oplossingen. Daadwerkelijke nieuwe inzichten en oplossingen ontstaan niet vanuit ons hoofd maar vanuit een combinatie van diverse kennisbronnen. Met Theory U breng je mensen in contact met die andere bronnen van kennis. Met eenvoudige oefeningen breng je mensen voorbij het denken alleen en dat resulteert in verrassende, innovatieve uitkomsten.

In de workshop ontdek je hoe je Theory U inzet bij coaching en in de ontwikkeling van teams en organisaties. Je krijgt inzicht in de theorie van Theory U en oefent met een paar praktische tools die je direct in je eigen praktijk kunt inzetten.

Workshop Reinventing Organizations
Reinventing Organizations is de managementbestseller van Frederic Laloux. Hij onderzocht vooruitstrevende organisaties die fundamenteel anders werken en ontdekte daarbij dat drie doorbraken centraal staan bij al deze organisaties: zelfsturing, heelheid en evolutief doel. Om je een idee te geven, Buurtzorg Nederland is één van de organisaties die hij onderzocht.

In de workshop Reinventing Organizations maak je kennis met deze drie grote doorbraken. Dus ben je op zoek naar structuren en praktijken die bijdragen aan een diepere voldoening voor management, medewerkers en klanten? Doe dan mee aan deze workshop. Je zult inzien hoe eenvoudig een organisatie weer kan zijn. Je leert welke randvoorwaarden van belang zijn om zelfsturing succesvol te implementeren. Hoe je je eigen authenticiteit terugbrengt in je werk en hoe je anderen kunt motiveren hetzelfde te doen.

Workshop Appreciative Inquiry
Appreciative Inquiry betekent letterlijk waarderend onderzoeken. Dit is een verfrissende aanpak waarmee je op zoek gaat naar verbetering en vernieuwing door in te zoomen op dat wat goed gaat in teams en organisaties. We zijn vaak gewend om precies het tegenovergestelde te doen: de negatieve ervaringen uitlichten en van daaruit kijken wat er beter gaat. Niet alleen voor de sfeer en energie is dit nadelig, ook de resultaten zijn minder goed. Het is logisch dat iedereen meer zin en energie krijgt van de dingen die goed gaan. En door dat als uitgangspunt te nemen kun je teams en organisaties verbeteren en vernieuwen. Veel sneller ook. Want je krijgt iedereen mee. Je maakt gezamenlijk de gewenste toekomst levendig en werkt daar naar toe. Hieruit volgen als vanzelf plannen om de gedroomde toekomst vorm te geven.

In de workshop creëer je een waarderend onderzoek samen met de andere deelnemers. Op die manier doorloop je alle stappen van het 5-D-cyclus (Define, Discovery, Dream, Design, Destiny) en krijg je inzicht in de positieve benadering van omgaan met problemen.

Na de workshop deelnemen aan de vervolgtraining?
Ben je geraakt door één van de aanpakken en wil je daar uitgebreid mee aan de slag? Je ontvangt van ons tijdens deelname aan de workshop altijd een kortingscode voor de vervolgtraining.

Profiteer van de package deal!
Wil je alle drie de workshops volgen? Dat moedigen we natuurlijk alleen maar aan. Schrijf je in voor alle drie de workshops en ontvang de 3e workshop Appreciative Inquiry t.w.v. €59 van ons cadeau. 

Transformatie voor mens & organisatie

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Matthijs Steeneveld - Positief psycholoog, trainer appreciative inquiry, mindfulness
Matthijs Steeneveld
Positief psycholoog, trainer appreciative inquiry, mindfulness

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.