Master of Business Administration Big Data Analytics

Niveau
Tijdsduur
Logo van The Hague Graduate School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 The Hague Graduate School heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

The Hague Graduate School biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Den Haag

Beschrijving

Master of Business Administration - Big Data Analytics

Een thema relevanter en actueler dan Big Data Analytics valt nauwelijks te bedenken. Organisaties – van groot naar klein – zitten op een goudmijn aan data. De meesten weten dit en willen die data maar al te graag omzetten in inzichten die bijdragen aan slimmere beslissingen en betere performance. Velen worstelen echter nog vaak met de vraag hoe ze dat kunnen doen.

Iedere keer als we een website bezoeken, op Google een zoekterm ingeven, een film op Netflix bekijken of een nieuwe status op Facebook zetten, laten we een grote hoeveelheid gegevens achter. Elk spoor wordt geregistreerd in een aanzwellende databank waarop ook informatie geze…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: MBA (Master of Business Administration), Big Data, Bedrijfseconomie, Strategisch management en Bedrijfskunde.

Master of Business Administration - Big Data Analytics

Een thema relevanter en actueler dan Big Data Analytics valt nauwelijks te bedenken. Organisaties – van groot naar klein – zitten op een goudmijn aan data. De meesten weten dit en willen die data maar al te graag omzetten in inzichten die bijdragen aan slimmere beslissingen en betere performance. Velen worstelen echter nog vaak met de vraag hoe ze dat kunnen doen.

Iedere keer als we een website bezoeken, op Google een zoekterm ingeven, een film op Netflix bekijken of een nieuwe status op Facebook zetten, laten we een grote hoeveelheid gegevens achter. Elk spoor wordt geregistreerd in een aanzwellende databank waarop ook informatie gezet wordt door allerlei instanties, van fabrieken tot weerstations. Allemaal dragen ze bij aan een enorme hoeveelheid gegevens die per seconde binnenstromen op de tienduizenden servers van de datacentra overal ter wereld. En die hoeveelheid data is zo groot, stijgt zo snel en is zo moeilijk te beheren dat voor de naam 'big data' is gekozen.

Data specialisten weten wat er mogelijk is met big data analytics. De vraag naar (big) data specialisten die onderkennen wat de mogelijkheden van data analytics zijn overtreft momenteel dan ook het aanbod. Er zijn inmiddels instanties die het potentieel van big data heel goed weten te benutten, maar het gros van de organisaties staat qua ontwikkeling nog in de kinderschoenen. De opleiding biedt afgestudeerden handvatten om data gerelateerde problemen het hoofd te bieden. Niet voor niets wordt dit het vak van deze eeuw genoemd.

Studielast

De deeltijdvariant van de Master of Business Administration Big Data Analytics duurt 2 jaar. Het is een intensieve opleiding van 60 studiepunten, die u naast uw werk volgt. Reken op een flinke tijdsinvestering. U komt wekelijks voor college bij elkaar op maandag- en donderdagavond (van 18.30 tot 21.30 uur) en besteedt daarnaast 10 tot 12 uur per week aan zelfstudie.

Incompany/maatwerk

De Academie voor Masters & Professional Courses biedt de MBA Big Data Analytics ook incompany aan. Daarnaast is het mogelijk om een opleiding op maat samen te stellen die aan de specifieke vraag van uw organisatie voldoet.

Opbouw van Master of Business Administration - Big Data Analytics

De MBA Big Data Analytics in Den Haag biedt een uitgebalanceerde combinatie van big data analytics en bedrijfskunde. De opleiding is dan ook een echte snijvlak opleiding. De opleiding heeft een internationale focus. U leert veel op het gebied van samenwerking en u besteedt aandacht aan sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook werkt u aan uw vaardigheden op het gebied van kritisch denken en personal branding. Samen met andere professionals uit diverse sectoren maakt u praktijkopdrachten waarbij u van elkaar leert en verbreedt u uw blik dankzij diverse gastsprekers vanuit het relevante werkveld. U volgt vakken als Data Analytics, Big Data Architecture en Machine Learning (Artificial Intelligence), naast bedrijfskundige vakken als Marketing Management, Corporate Finance en Business Intelligence. Deze kennis diept u uit tijdens colleges, workshops en excursies. Vervolgens implementeert u de opgedane theorie in de praktijk en tot slot integreert u alles wat u hebt geleerd in de masterscriptie. Onderwerpen daarvoor zijn net zo divers als het beroepenveld zelf.

Fase 1: Big Data Stewardship

 • Module 1 Big data basics
 • Module 2 Big-data basics
 • Module 3 Operations Management
 • Module 4 Statistical Data analytics & visualization with R
 • Module 5 Personal & research skills
 • Module 6 Machine Learning (AI)
 • Module 7 Financial & Management Accounting
 • Module 8 Big-data Architecture

Fase 2: Chief Data Officer

 • Module 9 Organisational behaviour & Leadership
 • Module 10 Applied Big Data project
 • Module 11 Quantitative Marketing
 • Module 12 Econometrie / operational research
 • Module 13 Corporote Finance
 • Module 14 Data governance, Risk & Compliance
 • Module 15: Research Methodology

Fase 3: Integratie door het schrijven van de masterscriptie

Praktische informatie

Toelating

Om de Master MBA Big Data Analytics te kunnen volgen dient u in het bezit te zijn van een relevante bachelors degree met een voldoende sterke kwantitatieve component. Daarnaast dient u minimaal drie jaar relevante werkervaring te hebben. Daarnaast dient u bij voorkeur werkzaam te zijn in een data georiënteerde omgeving.

Kosten 

De opleidingskosten voor de Master of Business Administration – Big Data Analytics bedragen € 19.900,- indien u in één keer betaalt. Kiest u voor betaling in drie termijnen, dan betaalt u € 20.400,-. De kosten voor boeken bedragen ongeveer € 1.000,-. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de internetvoorzieningen en de bibliotheek van De Haagse Hogeschool.

Belastingvoordeel

Ondernemingen kunnen de opleidingskosten bovendien als bedrijfskosten in mindering brengen op de winst. Voor particulieren is een deel van de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting. Kijk op www.belastingdienst.nl voor de mogelijkheden en voorwaarden.

LevenLangLerenKrediet

Per 1 september 2017 bestaat de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden tot maximaal 10.000 euro te lenen bij de Nederlandse overheid. Het gaat hierbij om het ‘LevenLangLerenKrediet’. Kijk op de website van Dienst Uitvoerend Onderwijs of je aan de voorwaarden voldoet en van dit krediet gebruik kunt gaan maken.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor de MBA Big Data Analytics door het online inschrijfformulier in te vullen en de noodzakelijke documenten te uploaden via de website van de Haagse Hogeschool.

U krijgt een ontvangstbevestiging per e-mail. De programmamanager neemt contact met u op en nodigt u uit voor een intakegesprek.

Als u aan de voorwaarden voldoet en de programmamanager u toelaat tot het programma, dan bent u definitief ingeschreven. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Diploma en erkenning

Als u de MBA Big Data Analytics succesvol afrondt, krijgt u het MBA-diploma en mag u de titel Master of Business Administration in Big Data Analytics voeren. De opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Deze organisatie ziet toe op de kwaliteit van het hoger onderwijs.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.