Internal Auditing

Niveau
Tijdsduur
Logo van The Hague Graduate School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 The Hague Graduate School heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Internal Auditing

Internal auditing is een breed vakgebied: elk aspect van de bedrijfsvoering kan object van onderzoek zijn. Het risicomanagement, de compliance of de kwaliteit van de interne controle of procesbeheersing. In de erkende post-hbo-opleiding Internal Auditing, ook wel Operational Auditing, leert u een gedegen intern onderzoek vormgeven en uitvoeren. Met praktijkgerichte en actuele kennis en kunde. Van methodieken voor veldwerk en het meten van soft skills tot veranderkunde. Speciale aandacht gaat uit naar uw auditvaardigheden, zoals interviewen. Want pas als de vraag achter de vraag helder is, kunt u uw audit starten. Komen de organisatiedoelen overeen met wat u ziet op werkvlo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Internal Auditing

Internal auditing is een breed vakgebied: elk aspect van de bedrijfsvoering kan object van onderzoek zijn. Het risicomanagement, de compliance of de kwaliteit van de interne controle of procesbeheersing. In de erkende post-hbo-opleiding Internal Auditing, ook wel Operational Auditing, leert u een gedegen intern onderzoek vormgeven en uitvoeren. Met praktijkgerichte en actuele kennis en kunde. Van methodieken voor veldwerk en het meten van soft skills tot veranderkunde. Speciale aandacht gaat uit naar uw auditvaardigheden, zoals interviewen. Want pas als de vraag achter de vraag helder is, kunt u uw audit starten. Komen de organisatiedoelen overeen met wat u ziet op werkvloer?

Studielast

De post-hbo-opleiding Internal Auditing bestaat uit 11 lesdagen van 7 uur en 4 coachingsbijeenkomsten van 1,5 uur. Parallel aan de lessen voert u een volledige praktijkaudit uit, van plan van aanpak tot en met de presentatie van uw auditrapport. U volgt de opleiding naast uw werk. Op vrijdagen heeft u onderwijs, van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Reken voor de voorbereiding van colleges op 2 tot 4 uur zelfstudie per week. Aan de praktijkaudit besteedt u veel tijd: circa 50 uur in totaal.

Incompany/maatwerk

De Academie voor Masters & Professional Courses biedt deze opleiding ook incompany aan. Daarnaast is het mogelijk om een opleiding op maat samen te stellen die aan de specifieke vraag van uw organisatie voldoet.

Opbouw van Internal Auditing

Managementkundige benadering

De post-hbo-opleiding Internal Auditing is opgezet vanuit een managementkundige benadering. Strategie, organisatiedoelen en risico’s in de processen zijn uw vertrekpunten van onderzoek. U wordt opgeleid tot onafhankelijke internal auditor. Iemand die goed luistert, deugdelijk onderzoek doet en het management gericht adviseert. Is proces x, y of z in control en zo niet, wat kan het management verbeteren?

Praktijkgerichte en actuele kennis

In 11 lesdagen volgt u 22 modules en vaardigheidstrainingen. U verkent het vak met praktijkvoorbeelden en actuele artikelen. Wat is de rol van een auditor? Hoe maakt u een plan van aanpak? U volgt colleges in groepen van 10 tot 15 professionals. U leert van elkaar en er is ruimte voor vragen en discussie.

Nadruk op auditvaardigheden

De kwaliteit van een audit hangt sterk af van uw auditvaardigheden. In de opleiding Internal Auditing werkt u daarom aan vaardigheden als argumenteren, presenteren en interviewen. Met luisteren, samenvatten en doorvragen komt u achter het werkelijke beheersingsprobleem.

Coaching voor én tijdens de praktijkaudit

Parallel aan de colleges voert u in een auditteam van medestudenten een praktijkaudit uit in een bedrijf. U doorloopt alle stappen van het auditproces onder begeleiding van een ervaren coach. Voor de praktijkaudit krijgt uw team één cijfer, dat samen met uw mondelinge examen uw eindcijfer bepaalt.

Modules

 • Module 1 - Introductie Internal Auditing
 • Module 2-  Introductie praktijkaudit
 • Module 3 - Inzicht in het functioneren van bedrijven
 • Module 4 - Inzicht in het functioneren van de overheid
 • Module 5 - Inleiding auditingmethodiek
 • Module 6 - Planning en vooronderzoek
 • Module 7 - KAD
 • Module 8 - KAD+
 • Module 9 - Veldwerk
 • Module 10 - Rapportage, evaluatie en follow-up
 • Module 11 - Argumenteren en presentatievaardigheden 1
 • Module 12 - Argumenteren en presentatievaardigheden 2
 • Module 13 - Interviewvaardigheden
 • Module 14 - Internal auditing en veranderkunde
 • Module 15 - Corporate governance (controle frameworks)
 • Module 16 - Soft controls
 • Module 17 - COSO Enterprise Risk Management 1
 • Module 18 - COSO Enterprise Risk Management 2
 • Module 19 - Vormen van audit / ethiek
 • Module 20 - Verdediging praktijkaudit
 • Module 21 - Control Self Assessments /  International Professional Practices Framework / Internal Audit Functie
 • Module 22 - Inrichting (kleine) Internal Audit Functie / Capability Model

Coachingsbijeenkomsten

 • Bijeenkomst 1 - Planning
 • Bijeenkomst 2 - Vooronderzoek
 • Bijeenkomst 3 - Veldwerk
 • Bijeenkomst 4 - Rapportage en veldwerk

Praktische informatie

Toelatingseisen

Om de post-hbo-opleiding Internal Auditing te mogen volgen, moet u in principe in het bezit zijn van een hbo-diploma. Heeft u geen hbo-diploma, maar wel hbo werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring? Dan krijgt u een intakegesprek. Dit intakegesprek vindt telefonisch plaats, of op De Haagse Hogeschool.

Kosten

De opleidingskosten voor de post-hbo-opleiding Internal Auditing bedragen € 5.900, als u in één keer betaalt. Kiest u voor betaling in drie termijnen, dan betaalt u € 6.150. De kosten voor boeken bedragen ongeveer € 125,-. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de internetvoorzieningen en de bibliotheek van De Haagse Hogeschool.

Belastingvoordeel

Ondernemingen kunnen de opleidingskosten bovendien als bedrijfskosten in mindering brengen op de winst. Voor particulieren is een deel van de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting. Kijk op www.belastingdienst.nl voor de mogelijkheden en voorwaarden.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor Internal Auditing door het online inschrijfformulier in te vullen en de noodzakelijke documenten te uploaden via de website van de Haagse Hogeschool.

U krijgt een ontvangstbevestiging per e-mail. De programmamanager neemt zo nodig contact met u op. Een (telefonisch) intakegesprek kan deel uitmaken van de inschrijfprocedure.

Als u aan de voorwaarden voldoet en de programmamanager u toelaat tot het programma, dan bent u definitief ingeschreven. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Diploma en erkenning 

Na succesvolle afronding ontvangt u een landelijk erkend diploma van Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Ook komt u in het landelijke register dat de stichting namens alle onderwijsinstellingen bijhoudt. Om de kwaliteit te waarborgen, ondergaat de opleiding Internal Auditing periodiek een strenge kwaliteitstoets.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.