Photoshop IV – Manipuleren van pixels

Type product
Niveau

Photoshop IV – Manipuleren van pixels

HOBP
Logo van HOBP
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 HOBP heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 95 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Volg nu Photoshop IV – Manipuleren van pixels en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Retoucheren en (kleur)corrigeren van afbeeldingen
Wordt meester in het retoucheren, verwijder rimpels, vlekken en ongewenste elementen. Als je de kracht van de content-aware gereedschappen leert kennen kun je niet meer zonder. Met de retouche gereedschappen bepaal jij wat wel in en niet in beeld mag blijven.

Je leert alle professionele gereedschappen en werkwijzen waarmee je foto’s kunt retoucheren en corrigeren. Denk aan het verwijderen van ongewenste elementen, het highlighten van haren en het wit oppoetsen van tanden. Maar ook het a…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Adobe Photoshop Basis, Adobe (overzicht), Vormgeving, Adobe Creative Suite en Adobe Illustrator Basis.

Volg nu Photoshop IV – Manipuleren van pixels en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Retoucheren en (kleur)corrigeren van afbeeldingen
Wordt meester in het retoucheren, verwijder rimpels, vlekken en ongewenste elementen. Als je de kracht van de content-aware gereedschappen leert kennen kun je niet meer zonder. Met de retouche gereedschappen bepaal jij wat wel in en niet in beeld mag blijven.

Je leert alle professionele gereedschappen en werkwijzen waarmee je foto’s kunt retoucheren en corrigeren. Denk aan het verwijderen van ongewenste elementen, het highlighten van haren en het wit oppoetsen van tanden. Maar ook het aanpassen van kleuren, belichting en contrast. Al die technieken maken dat een foto nèt dat ietsje extra krijgt.

Maak de beste kleurcorrecties en toonaanpassingen met behulp van de aanpassingslagen waarmee je het licht/donker kunt herstellen, kleuren kunt opfrissen, kleurzwemen kunt verwijderen en het contrast kan verhogen of verlagen. En dat alles natuurlijk liefst non-destructief met behulp van maskerlagen waarin je de aanpassing ook nog eens op de pixel nauwkeurig wel of niet kunt laten toepassen.

Doel van de cursus

Vanaf nu kun je toveren met beeld in Photoshop. Creëer elke compositie die je wilt met behulp van lagen. Bouw het beeld dusdanig op met behulp van maskertechnieken en slimme lagen dat je het eindresultaat te allen tijde nog kunt aanpassen en wijzigen. Het non-desctructief kunnen werken maakt dat je altijd de baas blijft over het eindresultaat.

Wat ga je leren

 • Werken met lagen
 • Lagen kopiëren, plakken, groeperen en automatisch selecteren
 • Non-desturctief werken met Slimme lagen (Smart Objects)
 • Opvullagen maken (Fill Layer) en Vormlagen maken (Shape Layer)
 • Tekstlaag maken en teksten vormgeven
 • Lagen maskeren (Layer Mask) en properties van laagmasker instellen
 • Werken met vector maskers en bijbehorende properties instellen
 • Overvloeimodi & dekking van lagen bepalen (Blending Mode & Opacity)
 • Werken met aanpassingslagen (Adjustment Layers) en laagmaskers
 • Afbeelding analyseren met Histogram
 • Helderheid, niveaus en curven gebruiken voor contrastaanpassingen
 • Beeld verbeteren met Belichting (Exposure) en Levendigheid (Vibrance)
 • Kleuren verbeteren met Kleurtoon verzadiging (Hue Saturation)
 • Werken met Kleurbalans (Color Balance)
 • Toepassingen van zwart-wit, fotofilter en de kanaalmixer
 • Kleuren omkeren, Waarden beperken en Drempel (Invert, Posterize, Threshold)
 • Beeld wijzigen met Inhoud behouden (Fill with Content-aware)
 • Vlekken verwijderen met retoucheerpenseel en Snel retoucheer-penseel (Spot Healing Brush)
 • Beschadigingen en oneffenheden herstellen met Reparatie (Patch Tool)

Duur en studiebelasting

De duur van deze videocursus is 7 uur met een studiebelasting van minimaal 16 tot 20 uur. Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van drie keer de videoduur.

Doelgroep van deze cursus

Iedereen die het (kleur)corrigeren en retoucheren binnen photoshop maximaal wilt leren te beheersen en toe te passen.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit instructievideo’s verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video’s aan te houden aangezien latere video’s vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video’s.
Deze videocursus is een onderdeel van een grotere video-cursus die bestaat uit 5 verschillende onderdelen van Photoshop: I - De Basis, II - Tekenen en kleuren, III - Selecteren en transformeren, IV - Manipuleren van pixels, V - Werken met vectoren.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Dit is het vierde deel uit een langere reeks van Photoshop-cursussen en het is aan te raden de voorgaande delen eerst te volgen.

Toetsing

Deze cursus bevat geen eindtoets. 

Certificaat / afronding

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent. 

HOBP® | 🗂 700+ online cursussen, audioboeken, media, assessments | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: 12 maanden | 🎯Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching | 📲 24/7, PC, mobiel, tablet

Onbeperkt leren doe je beter met HOBP®

De zakelijke leeromgeving van HOBP heeft naast een unieke selectie van ruim 700 online trainingen ook een groot aanbod audioboeken, assessments en leerlijnen. Verder heb je direct toegang tot o.a. de Volkskrant, het Parool, het AD en HP/ deTijd. HOBP is daarmee Nederlands grootste aanbieder van online zakelijke leermiddelen. 

Door de unieke samenwerking tussen Springest en HOBP® heb je voor slechts €295,- per jaar direct, 12 maanden toegang tot het hele leeraanbod op HOBP®

Informatie over het HOBP® onbeperkt leren abonnement op Springest

 • Abonnement 1 jaar onbeperkt online leren incl. certificaat bij afronden van cursussen
 • Leermiddelen (700+): Online cursussen, audioboeken, (persoonlijkheids)testen, e-books en meer.
 • Online media zoals HP/de Tijd, het Parool, het AD, de Volkskrant en dagblad Trouw.
 • 15 Nederlandse topopleiders en mediapartners op 1 portal samen met hoogwaardige content.
 • Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching etc. 
 • Zakelijke toepassingen zoals uitgebreide gebruikers dashboards

Start direct met leren en geef je carrière een boost!

HOBP® is lid van de NRTO en CRKBO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.