Creëer fraaie illustraties met Affinity Designer

Type product
Niveau

Creëer fraaie illustraties met Affinity Designer

HOBP
Logo van HOBP
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 HOBP heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 100 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Volg nu Creëer fraaie illustraties met Affinity Designer en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Affinity Designer is een professioneel softwarepakket voor onder andere het maken van vector-illustraties, logo’s en pictogrammen en huisstijlen. Het is gezien de sympathieke prijs en de veelzijdige mogelijkheden, voor veel vormgevers en illustratoren een prima alternatief voor Adobe Illustrator. Het vectortekenen loopt lekker soepel in dit programma, en het gebruik van diverse standaardvormen met eenvoudige bewerkingsmogelijkheden maken het een feest om in dit programma te werken. Een heel pluspunt van Affinity Designer is …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Volg nu Creëer fraaie illustraties met Affinity Designer en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Affinity Designer is een professioneel softwarepakket voor onder andere het maken van vector-illustraties, logo’s en pictogrammen en huisstijlen. Het is gezien de sympathieke prijs en de veelzijdige mogelijkheden, voor veel vormgevers en illustratoren een prima alternatief voor Adobe Illustrator. Het vectortekenen loopt lekker soepel in dit programma, en het gebruik van diverse standaardvormen met eenvoudige bewerkingsmogelijkheden maken het een feest om in dit programma te werken. Een heel pluspunt van Affinity Designer is de integratie met een speciale werkruimte voor het maken van pixelbewerkingen, een soort Affinity Photo-light. Hierin zit een heel groot aantal fantastische pixelpenselen waarmee je in een handomdraai leven kunt schilderen in je vectorvormen. Deze functie maakt dit programma extra interessant voor tekenaars en illustratoren. Met name voor deze doelgroep biedt dit programma heel veel waar voor z’n geld.

Doel van de cursus

Ben jij al een ervaren DTP-er of vormgever en bekend met de Adobe Illustrator software dan kun je met deze cursus heel snel de overgang maken naar Affinity Designer. Enerzijds is het snel een feest der herkenning, anderzijds zijn er natuurlijk wel verschillen. Sommige dingen zijn misschien zelfs wel beter. Ben je nieuw in deze materie? Dan ben je ook aan het juiste adres! Je leert alle Ins en Outs van dit prachtige programma. Alle belangrijke vector-tekentechnieken komen in deze cursus aan bod. Aan het eind kun jij ook professioneel aan de slag met dit programma en creëer je in een handomdraai fraaie illustraties!

Wat ga je leren

 • Documenten opzetten
 • Werken met Persona’s
 • Navigeren door en werken met tekengebieden
 • Werken met lagen
 • Het maken van vormen, vormen aanpassen
 • Selecteren, groeperen, dupliceren
 • Transformeren en uitlijnen
 • Kleuren en verlopen
 • Lijnen vormgeven
 • Symbolen gebruiken
 • Vectortekenen met de pen
 • Vectorpenselen
 • Pixelpenselen
 • Tekst plaatsen en opmaken
 • Afbeeldingen en Pixel persona gebruiken
 • Effecten en aanpassingslagen toepassen
 • Exporteren naar diverse bestandsformaten

Duur en studiebelasting

De duur van deze videocursus is 4 uur met een studiebelasting van minimaal 10 tot 12 uur. Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van minimaal drie keer de videoduur.

Doelgroep van deze cursus

De cursus is bestemd voor een ieder die wil leren vectorteken met een professioneel tekenprogramma. 

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit instructievideo’s verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video’s aan te houden aangezien latere video’s vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video’s.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor het volgen van deze cursus heb je geen specifieke voorkennis nodig. Algemene kennis van de computer is wel belangrijk.

Toetsing

Deze cursus bevat geen eindtoets.

Certificaat / afronding

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent. 

HOBP® | 🗂 700+ online cursussen, audioboeken, media, assessments | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: 12 maanden | 🎯Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching | 📲 24/7, PC, mobiel, tablet

Onbeperkt leren doe je beter met HOBP®

De zakelijke leeromgeving van HOBP heeft naast een unieke selectie van ruim 700 online trainingen ook een groot aanbod audioboeken, assessments en leerlijnen. Verder heb je direct toegang tot o.a. de Volkskrant, het Parool, het AD en HP/ deTijd. HOBP is daarmee Nederlands grootste aanbieder van online zakelijke leermiddelen. 

Door de unieke samenwerking tussen Springest en HOBP® heb je voor slechts €295,- per jaar direct, 12 maanden toegang tot het hele leeraanbod op HOBP®

Informatie over het HOBP® onbeperkt leren abonnement op Springest

 • Abonnement 1 jaar onbeperkt online leren incl. certificaat bij afronden van cursussen
 • Leermiddelen (700+): Online cursussen, audioboeken, (persoonlijkheids)testen, e-books en meer.
 • Online media zoals HP/de Tijd, het Parool, het AD, de Volkskrant en dagblad Trouw.
 • 15 Nederlandse topopleiders en mediapartners op 1 portal samen met hoogwaardige content.
 • Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching etc. 
 • Zakelijke toepassingen zoals uitgebreide gebruikers dashboards

Start direct met leren en geef je carrière een boost!

HOBP® is lid van de NRTO en CRKBO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.