Advanced Health Informatics Practice (master)

Niveau
Tijdsduur
Logo van Hogeschool Inholland

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Hogeschool Inholland biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Masteropleiding AHIP: vervul een brugfunctie tussen zorg- en ICT-professionals!


De Advanced Health Informatics Practitioner (AHIP) is een hoogopgeleide professional die als intermediair tussen zorgprofessionals en ICT-professionals opereert. De AHIP wordt ingezet bij informatiserings- en ICT-innovatieprojecten in de zorg.

De mogelijkheden en het belang van ICT in de zorg nemen toe. Met behulp van informatiesystemen, zoals elektronische patiëntensystemen, kunnen we informatie beter en efficiënter vastleggen en overdragen. Met internettoepassingen leveren we zorg op afstand. Patiënten krijgen daardoor de mogelijkheid om langer zelfstandig in de thuissituatie te blijven en zorg kan efficiënter …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Informatica, Business intelligence, Citrix, IT Beveiliging / Security en Google Search Appliance.

Masteropleiding AHIP: vervul een brugfunctie tussen zorg- en ICT-professionals!


De Advanced Health Informatics Practitioner (AHIP) is een hoogopgeleide professional die als intermediair tussen zorgprofessionals en ICT-professionals opereert. De AHIP wordt ingezet bij informatiserings- en ICT-innovatieprojecten in de zorg.

De mogelijkheden en het belang van ICT in de zorg nemen toe. Met behulp van informatiesystemen, zoals elektronische patiëntensystemen, kunnen we informatie beter en efficiënter vastleggen en overdragen. Met internettoepassingen leveren we zorg op afstand. Patiënten krijgen daardoor de mogelijkheid om langer zelfstandig in de thuissituatie te blijven en zorg kan efficiënter geleverd worden.

De vraag is niet of we ICT in de zorg willen gebruiken, maar hoe we de mogelijkheden die ICT biedt zo goed mogelijk kunnen benutten. De zorg staat hierbij centraal. Zorg is echter te complex voor ICT-professionals en ICT is te complex voor zorgprofessionals. Er is behoefte aan mensen die een brug kunnen slaan tussen de domeinen van (gezondheids)zorg en ICT. En deze behoefte groeit.

Opleiding tot zorginformaticus

De masteropleiding Advanced Health Informatics Practice leidt u op tot een professional die de rol van 'zorginformaticus' kan vervullen. U zorgt ervoor dat informatisering en ICT-innovatie binnen uw instelling optimaal in dienst staan van het zorgproces.

Hogeschool Inholland biedt als enige in Nederland een hbo-masteropleiding Advanced Health Informatics Practice. Na het volgen van deze tweejarige masteropleiding bent u in staat om de belangrijke brugfunctie te vervullen bij informatiserings- en innovatieprojecten binnen de (gezondheids)zorg.

Voor wie is de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice bestemd?

Bent u een hbo-opgeleide zorgprofessional met minimaal twee jaar relevante werkervaring? Wilt u aan de slag met ICT binnen de (gezondheids)zorg? In dat geval is de hbo-masteropleiding Advanced Health Informatics Practice een kans om uw carrière verder uit te bouwen!

Wat leert u tijdens de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice? 

Tijdens de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice krijgt u een brede beroepsgerichte basis aangeboden op het vlak van ICT, toegesneden op zorgorganisaties en zorgprocessen. U begint met zes periodes van elk tien weken waarin u zich bekwaamt in een beroepsrol. De beroepsrollen zijn: analist, ontwerper, adviseur, implementatiespecialist, informatiemanager en projectmanager. Wat u in elke periode leert, past u direct toe door een beroepsproduct te maken dat voor uw eigen organisatie relevant is. Hiernaast bekwaamt u zich tijdens elke periode in de rol van praktijkgericht onderzoeker en professioneel master.

In de afstudeerfase werkt u twintig weken aan een innovatie- en onderzoeksproject. Dit betreft een project uit uw eigen organisatie.

Inhoudelijke modules

 

Vanuit de opleiding worden verschillende modules aangeboden die u helpen bij het vervullen van de verschillende beroepsrollen. Hierbij kunt u denken aan: ICT-ontwikkelingen in zorg en welzijn, Informatieanalyse, Organisatie en informatie, Effectief presenteren, Informatiesysteemontwerp, Databases, EPD's en andere zorginformatiesystemen, Consumer informatics, User Interface Design, Adviseren en communiceren, Implementatiemanagement, Pakketselectie, Informatiemanagement, Projectmanagement, Interoperabiliteit, Informatiearchitectuur, Informatiebeveiliging en ICT Wet- en regelgeving.

Enkele modules kunnen los als masterclass worden gevolgd. Het betreft:

  • Oriënteren op eHealth
  • Ontwerpen van effectieve eHealth-toepassingen
  • Succesvol implementeren van eHealth
  • Zorginformatica
  • Informatiebeveiliging

Master Advanced Health Informatics Practice: verbinding met de praktijk

Er is een sterke verbinding tussen het leren op de onderwijsinstelling en het werken in de praktijk. Om dat te bereiken werkt u met opdrachten uit uw eigen organisatie. Voor de inschrijving zult u een intakegesprek hebben met de opdrachtgever vanuit uw eigen organisatie en de opleidingscoördinator. Doel is om vooraf de opdrachten uit de organisatie vast te stellen waarmee u in elke periode het beoogde beroepsproduct kunt realiseren. Daarnaast wordt bepaald wie uw praktijkbegeleider is. Uw praktijkbegeleider komt uit uw organisatie en heeft gemiddeld twee uur per week ruimte om u te begeleiden. De praktijkbegeleider is werkzaam op het snijvlak van zorg en ICT, bijvoorbeeld als projectmanager van de afdeling Informatie en Automatisering.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.