Business IT & Management (deeltijd)

Niveau
Tijdsduur
Logo van Hogeschool Inholland

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Hogeschool Inholland biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam

Beschrijving

Wat houdt de hbo-opleiding Business IT & Management deeltijd in?

Als afgestudeerde van de opleiding Business IT & Management ondersteun je bedrijven bij de inrichting, het gebruik en het verbeteren van de informatiesystemen. Binnen het bedrijf treed je op als adviseur of als leidinggevende. Je zorgt voor een goede en actuele informatievoorziening, die nodig is om het bedrijf efficiënt en effectief te laten draaien. Je bedenkt creatieve oplossingen, maar je staat tegelijkertijd midden in de praktijk. Je werk is dienstverlenend en ondersteunend, maar ook coördinerend en aansturend. Bij de deeltijdopleiding Business IT & Management ligt de nadruk op de analyse, ontwikkeling en invoering van IC…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat houdt de hbo-opleiding Business IT & Management deeltijd in?

Als afgestudeerde van de opleiding Business IT & Management ondersteun je bedrijven bij de inrichting, het gebruik en het verbeteren van de informatiesystemen. Binnen het bedrijf treed je op als adviseur of als leidinggevende. Je zorgt voor een goede en actuele informatievoorziening, die nodig is om het bedrijf efficiënt en effectief te laten draaien. Je bedenkt creatieve oplossingen, maar je staat tegelijkertijd midden in de praktijk. Je werk is dienstverlenend en ondersteunend, maar ook coördinerend en aansturend. Bij de deeltijdopleiding Business IT & Management ligt de nadruk op de analyse, ontwikkeling en invoering van ICT in bedrijfsprocessen.

Opleiding Business IT & Management deeltijd: Iets voor jou?

Werk je in een omgeving waarin automatisering en mensen een belangrijke rol spelen en wil je je verder ontwikkelen? Of ben je van plan om over te stappen naar deze sector, maar past je vooropleiding niet helemaal bij je ambities in deze richting? Ben jij iemand die graag met mensen werkt? Maar ook met informatiesystemen? Ben je creatief in het vinden van oplossingen? En houd je ervan om diensten te ondersteunen, maar soms ook zelf te coördineren? Dan is de deeltijd hbo-opleiding Business IT & Management echt iets voor jou.

Wat zijn de studievormen? 

Tijdens de opleiding krijg je hoorcolleges, werkcolleges, practica en projecten. De collegestof bestaat uit een aantal modules: overzichtelijke en samenhangende delen van de totale leerstof die worden afgesloten met een tentamen, opdracht, verslag of presentatie.

Hoe zit het met studiebegeleiding? 

Deeltijdstudenten krijgen studiebegeleiding van docenten van de opleiding. Naast het doorspreken van de studievoortgang is er ook begeleiding en coaching bij het opzetten van het portfolio Professionalisering. Tijdens de onderwijsweken kunnen de studenten langskomen op het deeltijdspreekuur.

Studiebelasting

De tijd die je besteedt aan het volgen van colleges, aan de voorbereiding van colleges en aan tentamens bedraagt ongeveer zestien tot twintig uur per week. Dit is uiteraard afhankelijk van je studietempo en ervaring op het betreffende onderwerp. De lesdag is op maandag van 16.00 uur tot 22.00 uur. De rest van de week werk je bij voorkeur in een functie die bij de studie past. 

Tijdens het eerste jaar (de propedeuse) van de opleiding beoordeelt Hogeschool Inholland op grond van je behaalde studieresultaten of je aan de voorwaarden voldoet om verder te studeren. Natuurlijk bekijk jij ook of de opleiding voor jou haalbaar is en aan je verwachtingen voldoet. Om eventuele latere teleurstellingen te voorkomen en tijdig een andere keuze te kunnen maken, krijg je aan het eind van het eerste jaar een studieadvies.


Welke vakken krijg je?

Je volgt lessen in en werkt aan projecten over onderwerpen als:
    - business intelligence,
    - business process management, 
    - communicatieve vaardigheden, 
    - databaseontwerp, 
    - ICT-beheer,
    - requirements engineering,
    - informatiemanagement,
    - organisatiekunde, 
    - projectmanagement, 
    - procesanalyse, 
    - verandermanagement.

Het eerste jaar

De propedeuse is verdeeld in twee semesters die in het teken staan van de thema's ICT en Beheer, en Data- en Procesanalyse.

  • ICT en Beheer (eerste semester): gericht op organisatiekunde, ITIL, netwerken, communicatie;
  • Data- en Procesanalyse (tweede semester): gericht op datamodelleren, SQL, probleemveranderingsanalyse, procesmodelleren, communicatie.

In het eerste leerjaar en de daaropvolgende jaren is er ook aandacht voor het doen van individuele en groepsprojecten. Hierin kun je je verder bekwamen in belangrijke vaardigheden als samenwerken, presenteren, rapporteren, plannen en het leiden van projecten.

Het tweede jaar

Na het propedeusejaar volgt de hoofdfase van de opleiding. Ook hier is het studiejaar weer in twee semesters verdeeld. In het tweede jaar komen de thema's Systeemanalyse en Ontwerp, en ICT Dienstverlening aan bod:

  • Systeemanalyse en Ontwerp (semester drie): gericht op requirements engineering, business process management, UML;
  • ICT Dienstverlening (semester vier): gericht op functioneel beheer, bedrijfskunde, projectmanagement, trends in beheer en beveiliging.

Het derde jaar

Het derde jaar van de opleiding bestaat uit de semesters Professionalisering en Business Intelligence.

  • Professionalisering (semester vijf): dit semester besteed je aan je portfolio Professionalisering waaraan je in het eerste jaar al begonnen bent. Het is mogelijk om dit semester al tijdens de eerste twee jaar van de studie af te ronden. Het is dan wel noodzakelijk dat je over relevant werk beschikt.
  • Business Intelligence (semester zes): gericht op business intelligence, dimensioneel modelleren, statistiek, BI-rapportagetool, communicatie.

Het vierde jaar

In het vierde jaar volg je eerst een semester onderwijs Informatiemanagement en -beleid. Het laatste semester van de opleiding doe je een afstudeeronderzoek, meestal bij het bedrijf waar je al werkt. Dit onderzoek resulteert in een scriptie.

  • Informatiemanagement en -beleid (semester zeven): gericht op informatiemanagement, verandermanagement, ethiek en cultuur, managementvaardigheden;
  • Afstuderen (semester acht): gericht op het doen van een onderzoek.

Titulatuur

Na het behalen van je diploma Business IT & Management ontvang je de titel Bachelor of Information and Communication Technology en mag je de titel B ICT gebruiken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.