Sociaal Juridische Dienstverlening (deeltijd)

Niveau
Tijdsduur
Logo van Hogeschool Inholland

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Hogeschool Inholland biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam

Beschrijving

Locatie

| Rotterdam |

Wat houdt de hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd in?

Slachtoffers van vandalisme, aanranding of andere vormen van geweld hebben niet alleen behoefte aan slachtofferhulp, maar ook aan juridische ondersteuning. Net als mensen die werkloos zijn geraakt of financiële zorgen hebben. Na het afronden van de vierjarige deeltijd hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) weet jij hoe je mensen uit dit web van ingewikkelde wet- en regelgeving kunt bevrijden. Tijdens deze deeltijdopleiding bouw je kennis op van alle rechtsgebieden en leer je communiceren, ook in gecompliceerde juridische taal. Ook krijg je inzicht in de vaak moeilijke omstandig…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Locatie

| Rotterdam |

Wat houdt de hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening deeltijd in?

Slachtoffers van vandalisme, aanranding of andere vormen van geweld hebben niet alleen behoefte aan slachtofferhulp, maar ook aan juridische ondersteuning. Net als mensen die werkloos zijn geraakt of financiële zorgen hebben. Na het afronden van de vierjarige deeltijd hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) weet jij hoe je mensen uit dit web van ingewikkelde wet- en regelgeving kunt bevrijden. Tijdens deze deeltijdopleiding bouw je kennis op van alle rechtsgebieden en leer je communiceren, ook in gecompliceerde juridische taal. Ook krijg je inzicht in de vaak moeilijke omstandigheden van mensen in verschillende sociaal-culturele situaties. Je kunt dus aan de slag als volwaardig sociaal-juridisch dienstverlener.

Opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) deeltijd: iets voor jou?

Werk je in de sociaal-juridische dienstverlening en wil je graag doorgroeien naar een hogere functie of wil je in deze branche gaan werken? Wil jij je nog verder verdiepen in de Nederlandse wet- en regelgeving? Ben je betrokken bij mensen en wil je hen graag adviseren of begeleiden? Deins je niet terug voor juridisch taalgebruik en beheers je de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift? En vind je het een uitdaging om je baan met een studie te combineren? Dan is de deeltijd hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening precies wat je zoekt!

Wat zijn de studievormen?

Het onderwijs wordt gegeven in:
 
    - hoorcolleges, 
    - werkcolleges, 
    - trainingen, 
    - projecten, 
    - excursies, 
    - stageopdrachten, 
    - onderzoek, 
    - zelfstudie.

Ook krijg je aan de hand van cases sociaal-juridische vraagstukken voorgelegd waar je alleen of in kleine werkgroepen mee aan de slag gaat. Een docent begeleidt de werkgroepen.

Hoe zit het met studiebegeleiding?

Veel studenten vinden het prettig om persoonlijk contact te hebben met iemand van de school en te sparren over hun studie, stage of afstuderen. Daarom heb je gedurende de gehele opleiding een studieloopbaanbegeleider. Regelmatig bespreek je de voortgang van je opleiding en wat je wensen en ambities zijn. In de eerste drie jaar zijn er naast individuele gesprekken ook groepsbijeenkomsten met andere studenten. Tijdens deze bijeenkomsten kun je elkaar feedback geven en kritisch stilstaan bij je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Studiebelasting

Elk studiejaar is verdeeld in vier onderwijsperioden van ongeveer tien weken. Iedere onderwijsperiode bestaat uit zeven onderwijsweken en overwegend drie toetsweken.

In vergelijking met de voltijdopleiding kent het onderwijs in de deeltijdvorm minder contacturen en meer mogelijkheden tot zelfstudie. De toetscriteria zijn echter hetzelfde, evenals het diploma. Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van twintig uur, inclusief onderwijs. De lessen vinden wekelijks plaats op een vaste middag en aansluitende avond. In de eerste twee studiejaren heb je in een week maximaal tien lesuren en in de laatste twee jaren zijn dat er ongeveer acht. 
Deze tijd besteed je onder meer aan:
 
    - colleges, 
    - trainingen, 
    - projecten,  
    - groepsopdrachten, 
    - zelfstudie, 
    - excursies,  
    - praktijktijd,  
    - werkveldbezoeken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.