Master Fysiotherapie

Logo van Hogeschool Utrecht
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Hogeschool Utrecht heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 41 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product. Hogeschool Utrecht biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's:

Utrecht

Beschrijving

Bent u fysiotherapeut of oefentherapeut en wilt u een op de praktijk gerichte specialist op masterniveau worden? Bij de masteropleiding Fysiotherapie van Hogeschool Utrecht leert u om, binnen een specialisatie, adequaat diagnoses te stellen en te behandelen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat u kritisch leert omgaan met de beroepspraktijk en deze verder helpt ontwikkelen. Dat laatste is een belangrijke mastercompetentie. 

Waarom een master?

De maatschappij, de zorg en de zorgvragen van burgers veranderen. De eisen die aan specialisten worden gesteld worden hoger. Om als fysiotherapeut om te gaan met deze veranderingen en hoogwaardige, goed georganiseerde zorg te bieden is het masternive…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Bent u fysiotherapeut of oefentherapeut en wilt u een op de praktijk gerichte specialist op masterniveau worden? Bij de masteropleiding Fysiotherapie van Hogeschool Utrecht leert u om, binnen een specialisatie, adequaat diagnoses te stellen en te behandelen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat u kritisch leert omgaan met de beroepspraktijk en deze verder helpt ontwikkelen. Dat laatste is een belangrijke mastercompetentie. 

Waarom een master?

De maatschappij, de zorg en de zorgvragen van burgers veranderen. De eisen die aan specialisten worden gesteld worden hoger. Om als fysiotherapeut om te gaan met deze veranderingen en hoogwaardige, goed georganiseerde zorg te bieden is het masterniveau nodig. Tegenwoordig worden in vacatures bijna altijd masters of science (in opleiding) gevraagd. Met het volgen en afronden van de opleiding master fysiotherapie in Utrecht blijkt dat de kans op uw droombaan vele malen groter wordt. Na de opleiding aan Hogeschool Utrecht bent u als Master of Science specialist op het gebied van patiënten met een specifieke en complexe zorgvraag. U kunt interprofessioneel (samen)werken en een belangrijke rol in het zorgnetwerk verwerven.

Accreditatie

De opleiding master Fysiotherapie is dit jaar als eerste opleiding gevisiteerd en geaccrediteerd. Naast de ‘beoogde leerresultaten’, ‘toetsing’, ‘gerealiseerde leeromgeving’ die allen met een ‘goed’ zijn beoordeeld, is de ‘onderwijsleeromgeving’ zelfs beoordeeld met een ‘excellent’. Een unieke prestatie in Nederland wat de kwaliteit van de opleiding weerspiegelt.

Specialisaties

U heeft keuze uit vijf specialisaties: Geriatriefysiotherapie, Kinderfysiotherapie, Orthopedische manuele therapie, Psychosomatische fysiotherapie en Sportfysiotherapie. De deeltijdopleiding duurt drie jaar, waarna u een MSc in de fysiotherapie bent in één van de vijf specialisaties. Staat u als specialist geregistreerd in een deelregister van het CKR en wilt u zich de nieuwe vereiste competenties eigen maken? Dan kunt u een versneld traject volgen. 

Voor wie?

Zowel vakinhoudelijke als initiatiefrijke therapeuten komen tot hun recht binnen de opleiding. Daarbij is een analytisch vermogen en een goede leesvaardigheid in het Engels belangrijk. Ook moet u goed kunnen plannen en zelfstandig kunnen werken.

Losse Mastermodules volgen?

De opleiding master Fysiotherapie van de University of Applied Sciences Utrecht (Hogeschool Utrecht) leidt vanaf 2005 gespecialiseerde fysiotherapeuten op tot master Fysiotherapie in vijf specialisaties. De modulaire structuur van de opleiding schept mogelijkheden om in het kader van Leven Lang Leren bepaalde modules ook open te stellen voor collega’s uit het werkveld die niet zijn ingeschreven als masterstudent, maar die zich wel inhoudelijk op masterniveau in een bepaald thema willen verdiepen. Deze losse Mastermodules zijn geaccrediteerd door zowel KNGF als het Keurmerk Fysiotherapie.

Studiebelasting

De studie is goed te combineren met een deeltijdbaan. Houd rekening met 15 tot 20 uur studielast per week inclusief één contactdag van 8 uur. Vier dagen werken naast de contactdag is mogelijk. Veel collega’s kiezen ervoor om drie dagen te werken waardoor een vrije studiedag in de week ontstaat. Goed om te realiseren is dat de opleiding en haar opdrachten direct aansluiten bij het dagelijks werk als fysiotherapeut. Veel van de opdrachten doet u op de eigen werkplek, wat de studielast ten goede komt.

Werkplek

Voor deze opleiding wordt een relevante praktijkplek gevraagd om een verbinding te maken tussen opleiding en praktijk. Heeft u al een werkplek in het domein van het specialisme? Tijdens het intakegesprek bespreken we of uw werkplek geschikt is om de opleidingscompetenties te ontwikkelen. Heeft u nog geen werkplek? Dan zoeken we samen met u naar een oplossing. 

Flexibel onderwijs

De opleiding biedt u de mogelijkheid uw eigen tempo te bepalen. Heeft u bijvoorbeeld veel relevante werkervaring, dan kunt u bepaalde toetsen maken zonder de colleges te volgen. Zo kunt u uw opleidingsduur aanzienlijk verkorten. Andersom werkt het ook. Heeft u een drukke periode op het werk? Dan kunt u modules op een later moment oppakken. Een intakegesprek en coaching helpen u bij het bepalen van uw persoonlijke leerroute. Lees meer over flexibel onderwijs.

 

Toelatingseisen

Een afgeronde bacheloropleiding Fysiotherapie of bacheloropleiding Oefentherapie. Bij aanmelding vóór het behalen van het bachelor diploma wordt u voorlopig op de wachtlijst geplaatst.

 

Samenstelling groepen:
Naast de wachtlijst wordt bij de samenstelling van de groep rekening gehouden met de verhouding in vooropleiding Bachelor Fysiotherapie, Oefentherapie Cesar en Mensendieck.

 

Procedure na toelating: intake & matching
Na aanmelding voor uw opleiding via studielink wordt u een intake vragenlijst toegestuurd. Wanneer u op basis van uw diploma toelaatbaar bent wordt u vervolgens uitgenodigd voor een intake- en matchingsgesprek met de opleiding. U wordt hierin verder geïnformeerd over de opleiding en u kunt uw persoonlijke vragen en verwachtingen over de studieroute en werkplek bespreken en die afstemmen met de mogelijkheden binnen de opleiding. Na afloop van dit gesprek ondertekent u een onderwijsovereenkomst voor het eerste studiejaar.”

Opleidingsinhoud

Modulair opgebouwd

Hogeschool Utrecht leidt in haar modulair opgebouwde masteropleidingen gespecialiseerde, kritische, praktijkgerichte en realistische professionals op die wetenschap kunnen integreren in het dagelijks handelen. 

Competentiegericht

Beheersing van academische en specialistische kennis, vaardigheden en competenties zijn nodig om als master op uw werkplek te acteren. De specialisaties bestaan dan ook voor de helft uit het ontwikkelen van deze wetenschappelijke competenties en voor de andere helft uit specialistische competenties gericht op het diagnosticeren en behandelen van patiënten. Om een optimale integratie van wetenschap en specialisme te realiseren, wordt het volledige onderwijs gericht op zorgvragen die gaan over fysiek bewegen en mentale gezondheid. Vanaf de eerste dag betrekt u uw eigen patiënten bij het onderwijs in de te volgen modules en bijbehorende opdrachten. In ons competentiegerichte onderwijs komen niet alleen het verbeteren van kennis, maar ook vaardigheid en attitude uitgebreid aan bod. In kleine groepen werkt u opdrachten uit. Hierbij wordt u intensief én individueel begeleid door wetenschappelijk opgeleide gespecialiseerde docenten. (Inter)nationale experts op het gebied van fysiek bewegen en gezondheidgerelateerde onderwerpen verzorgen op diverse momenten als gastdocenten (responsie)colleges.

Evidence based practice

U traint uw vaardigheden en skills in het zorgvuldig observeren, onderzoeken en meten van de motoriek van patiënten. Parallel hieraan ontwikkelt u kennis in evidence-based practice. Zo groeit u niet alleen in de rol van specialist, maar deelt u ook uw kennis met anderen door bijvoorbeeld een presentatie te geven, een poster te maken, een literatuurreview te doen of een beschrijvend onderzoek uit te voeren. 

Efficiënt

Omdat u bij voorkeur werkzaam bent in het domein van uw specialisatie, kunt u de meeste onderwijsopdrachten op uw eigen werkadres uitvoeren. Uw opleiding is hierdoor efficiënt en sluit goed aan bij uw eigen patiëntenaanbod.

Flexibele onderwijsopzet

Het programma van de masteropleiding Fysiotherapie wordt het komende jaar nog aangepast aan de nieuwe flexibele onderwijsopzet. Wilt u meer informatie over de structuur en inhoud van de opleiding? Geef dan met de knop ‘Informatie aanvragen’ onderaan deze pagina uw gegevens aan ons door. Wij nemen contact met u op zodra het programma definitief is.

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?