Allergenen Training

Tijdsduur
Logo van Horeca Stichting Nederland (HSN)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Horeca Stichting Nederland (HSN) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Wil jij gasten gastvrij en goed kunnen informeren op het gebied van allergenen en allergische reacties voorkomen? Ben je op zoek naar een cursus waarin je in 1 dag alles over de Allergenenwet leert? Volg dan deze Allergenen Cursus! 

Allergenen Cursus

Sinds 13 december 2014 zijn bedrijven en instellingen wettelijk verplicht allergenen informatie te geven aan gasten. Iedere organisatie die eet- en drinkwaren bereidt en/of verkoopt is verplicht om deze allergenen informatie beschikbaar te hebben. Tijdens deze 1-daagse cursus, van 10.00 uur tot 15.15 uur, leer je de verplichte Allergenenwet op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je gasten goed ku…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Allergenen, Voedingsdeskundige, Voedselveiligheid, HACCP en Orthomoleculaire Voedingsleer.

Wil jij gasten gastvrij en goed kunnen informeren op het gebied van allergenen en allergische reacties voorkomen? Ben je op zoek naar een cursus waarin je in 1 dag alles over de Allergenenwet leert? Volg dan deze Allergenen Cursus! 

Allergenen Cursus

Sinds 13 december 2014 zijn bedrijven en instellingen wettelijk verplicht allergenen informatie te geven aan gasten. Iedere organisatie die eet- en drinkwaren bereidt en/of verkoopt is verplicht om deze allergenen informatie beschikbaar te hebben. Tijdens deze 1-daagse cursus, van 10.00 uur tot 15.15 uur, leer je de verplichte Allergenenwet op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je gasten goed kunt informeren. Na het volgen van deze cursus beschik je over alle verplichte kennis van allergenen en de Allergenenwet.

Allergenen Certificaat

Aansluitend op de cursus vindt de Allergenen toets plaats, van 15:15 uur tot 16:00 uur. De toets bestaat uit 30 meerkeuze vragen (A,B,C,). Wanneer je minimaal 18 vragen goed beantwoord hebt, ben je geslaagd voor de toets. De antwoorden worden op locatie nagekeken en bij een voldoende resultaat ontvang je van de trainer direct het Allergenen Certificaat!

Wat zijn allergenen? 

Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken. De allergische reactie treedt op na het eten van allergenen waar mensen allergisch voor zijn. De Europese Unie heeft bepaald dat organisaties informatie moeten kunnen verstrekken aan gasten over de aanwezigheid van de 14 verplichte allergenen in onverpakte producten. Dat mag schriftelijk, mondeling of digitaal. Om gasten goed te kunnen adviseren en informeren is het belangrijk dat je kennis hebt over allergenen. 

Cursusonderwerpen

  • Wat houdt de Allergenenwet in? 
  • Verschil voedselallergie en voedselintolerantie
  • 14 wettelijk verplichte allergenen 
  • in welke producten zitten allergenen?
  • Samenstellen van allergenenlijst
  • Ingrediënten, receptuur en etikettering
  • Allergenen informatie communiceren naar gasten

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Allergenen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.