Ervaringen met Arbeids- en Organisatiepsychologie

9,1
Gemiddeld cijfer voor Arbeids- en Organisatiepsychologie producten
Gebaseerd op 40 ervaringen
starstarstarstarstar
Pieter Lingsma
Operationeel Manager
10
Persoonlijk Leiderschap|Psychologie voor Managers

"Psychologie voor managers heb ik ervaren als een zeer interessante en plezierige training. De balans tussen de theorie en praktijkoefeningen is perfect. Ik heb zeer veel inzicht gekregen in mijn eigen handelen en in dat van anderen. Daar heb ik zowel zakelijk als privé nog dagelijks plezier van.
Ik heb niet alleen van Manon heel veel geleerd maar ook van mijn medecursisten. Je luistert naar elkaars verhaal en geeft elkaar feedback. Dit heb ik als zeer prettig ervaren.
" - 01-09-2017 14:30

"Psychologie voor managers heb ik ervaren als een zeer interessante en plezierige training. De balans tussen de theorie en praktijkoefeningen… alles lezen - 01-09-2017 14:30

starstarstarstarstar_half
Chris Van Veldhuizen
manager TMO Fashion Business School
9
Persoonlijk Leiderschap|Psychologie voor Managers

"Ik heb uit de behandelde psychologische materie in de training Psychologie
voor managers diverse aanknopingspunten gehaald,
waarmee ik direct in de praktijk in het leidinggeven mijn effectiviteit heb
kunnen verbeteren. En het wordt ook nog eens spontaan door mijn medewerkers/collega's als positief en prettig teruggegeven." - 15-08-2017 19:26

"Ik heb uit de behandelde psychologische materie in de training Psychologie voor managers diverse aanknopingspunten gehaald, waarmee ik dir… alles lezen - 15-08-2017 19:26

starstarstarstarstar
Frans Bothof
adjunct-directeur
10
Persoonlijk Leiderschap|Psychologie voor Managers

"De masterclass Psychologie voor managers van Manon heeft me veel inzicht gegeven over mijn eigen gedrag, vooral mijn (onderliggende) behoeften en verwachtingen in de relatie met medewerkers. Manon schuwde in de workshops de confrontatie niet maar bleef altijd respectvol en positief naar mij en de andere cursisten toe. Haar analyses zijn een verrijking en bieden een goede basis om mijn rol als leidinggevende effectiever en constructiever in te vullen. Dat zal ongetwijfeld niet direct perfect gaan. Maar Manon gaf ook mee dat je elke dag opnieuw mag beginnen.
Frans Bothof, adjunct-directeur OOM

" - 11-08-2017 12:29

"De masterclass Psychologie voor managers van Manon heeft me veel inzicht gegeven over mijn eigen gedrag, vooral mijn (onderliggende) behoef… alles lezen - 11-08-2017 12:29

starstarstarstarstar
Margriet Kanik
Hoofd Opleidingen
10
Arbeids- en Organisatiepsychologie (post-HBO) (ook online virtual classroom)

"Een goed opgezette opleiding gegeven door een ontzettend inspirerende docent. Ik heb er heel veel geleerd. Ik kon een heel goede vertaalslag naar de praktijk maken. De persoonlijke aandacht is optimaal. Dit is één van de leukste opleidingen die ik tot nu toe heb gevolgd. Ik kan niet anders zeggen dan top!" - 09-08-2016 08:02

"Een goed opgezette opleiding gegeven door een ontzettend inspirerende docent. Ik heb er heel veel geleerd. Ik kon een heel goede vertaalslag… alles lezen - 09-08-2016 08:02

starstarstarstarstar_border
Kromhout
Projectmanager
8
Psychologie voor Managers (post-HBO) (ook online virtual classroom)

"Door behoefte om ook vanuit de theorie inzicht te krijgen in menselijk gedrag en hiermee mijn managementvaardigheden verder te ontwikkelen ben ik deze opleiding gestart. Dit alles met als doel om mensen beter te begrijpen en hen daardoor met minder moeite in de gewenste richting te laten bewegen. De opleiding is een pragmatische introductie op het gebied van psychologie en dan met name de onderwerpen die zakelijk van pas kunnen komen. Gaandeweg de opleiding maak je kennis met alle basisvermogens en hoe deze vermogens beter kan inzetten.
Veel oefeningen, veel toegepaste theorie en hele interactieve sessies. Het tempo kan hoger waardoor er minder sessies nodig zijn dan de nu ingeplande 9 dagen." - 02-12-2015 17:50

"Door behoefte om ook vanuit de theorie inzicht te krijgen in menselijk gedrag en hiermee mijn managementvaardigheden verder te ontwikkelen b… alles lezen - 02-12-2015 17:50

Armanda Boere-Kiewiet
starstarstarstarstar_border
Armanda Boere-Kiewiet
Team Manager Operations bij Holland Media Combinatie
8
Psychologie voor Managers (post-HBO) (ook online virtual classroom)

"Ontzettend boeiende opleiding die direct toepasbaar is in het dagelijkse leven. Je krijgt vooral inzicht in jezelf. Het is vooral ook erg waardevol om te kunnen "sparren" met medecursisten en trainster en zo tot inzichten/oplossingen te komen." - 26-10-2015 14:01

"Ontzettend boeiende opleiding die direct toepasbaar is in het dagelijkse leven. Je krijgt vooral inzicht in jezelf. Het is vooral ook erg wa… alles lezen - 26-10-2015 14:01

starstarstarstarstar_border
Gabriëlle van der Schaaf
Sectiechef Veiligheid
8
Psychologie voor Managers (post-HBO) (ook online virtual classroom)

"Psycohologie voor Managers is een training die bestaat uit 10 lessen, waarbij per les 1 onderwerp behandeld wordt. De 1e les start met een leervraagverkenning en deze leervraag kan/wordt in de loop van de opleiding nog bijgesteld (worden). In de ochtend wordt de theorie op een interactieve manier behandeld. 's Middags wordt gekeken wat dit betekent in organisaties. In de periode tussen de lessen bereid je de stof voor de volgende les voor en maak je een refelectieverslag waarin je aangeeft wat de behandelde stof voor jou betekent, hoe je hiermee om wilt gaan en hoe jouw leervraag zich verhoud tot de stof. Voor mij was het een boeiende opleiding, waarin theorie goed bruikbaar is in de praktijk en waarbij je ook zelf een spiegel krijgt voorgehouden. Ik voel me zekerder in mijn manier van leidinggeven en heb handvatten gekregen om mijn team ondersteunend aan te sturen." - 11-06-2015 18:22

"Psycohologie voor Managers is een training die bestaat uit 10 lessen, waarbij per les 1 onderwerp behandeld wordt. De 1e les start met een l… alles lezen - 11-06-2015 18:22

starstarstarstarstar_border
Jirtsin
8
Psychologie in Organisaties

"Prima theoretisch verdiepende leergang. Aandacht voor meer praktijkkoppeling en samenhang in modules" - 08-04-2015 00:00

"Prima theoretisch verdiepende leergang. Aandacht voor meer praktijkkoppeling en samenhang in modules " - 08-04-2015 00:00

starstarstarstarstar_border
Gea
8
Psychologie in Organisaties

"Nieuwe kennis en inzichten aangereikt gekregen waardoor ik met andere ogen naar mijn werk kijk en een beter inzicht heb gekregen waardoor mensen doen zoals ze doen en heb ik handvaten gekregen om het gedrag van mensen in organisaties te beinvloeden en inzicht in wat hier verder voor nodig is." - 07-04-2015 00:00

"Nieuwe kennis en inzichten aangereikt gekregen waardoor ik met andere ogen naar mijn werk kijk en een beter inzicht heb gekregen waardoor me… alles lezen - 07-04-2015 00:00

starstarstarstarstar_half
Eveline van IJperen
9

"Bij ICM heb ik een hoge mate van zowel professionaliteit en persoonlijke aandacht ervaren. Mooie organisatie die zegt wat ze doet en doen wat ze zeggen" - 19-11-2014 00:00

"Bij ICM heb ik een hoge mate van zowel professionaliteit en persoonlijke aandacht ervaren. Mooie organisatie die zegt wat ze doet en doen wa… alles lezen - 19-11-2014 00:00

starstarstarstarstar_half
Suzanne Vervloet
9

"Ik heb ICM ervaren als een organisatie die met je meedenkt, flexibel is en zoekt naar oplossingen. Verder was de docent deskundig en maakte van de lesdagen een toevoeging op de lesstof en niet een herhaling! Ik heb genoten van de opleiding en zou iedereen ICM aanbevelen." - 10-11-2014 00:00

"Ik heb ICM ervaren als een organisatie die met je meedenkt, flexibel is en zoekt naar oplossingen. Verder was de docent deskundig en maakte … alles lezen - 10-11-2014 00:00

starstarstarstarstar_border
W.J.M. (Wilco) Jong
8

"Lokatie is redelijk goed, goed bereikbaar. Lessen gegeven strak volgens schema. Praktisch gegeven training met leuke voorbeelden en werkwijze." - 05-11-2014 00:00

"Lokatie is redelijk goed, goed bereikbaar. Lessen gegeven strak volgens schema. Praktisch gegeven training met leuke voorbeelden en werkwijz… alles lezen - 05-11-2014 00:00

starstarstarstarstar_border
Rene Lodder
8

"Training die je in beweging brengt en houdt, ook na afloop. Zeer goed toepasbaar zowel zakelijk als privé" - 04-11-2014 00:00

"Training die je in beweging brengt en houdt, ook na afloop. Zeer goed toepasbaar zowel zakelijk als privé " - 04-11-2014 00:00

starstarstarstarstar_half
Claudia Maser
Manager flexpool at Sovak
9
Psychologie voor Managers (post-HBO) (ook online virtual classroom)

"De theorie van de opleiding is in de praktijk zeer bruikbaar. Door middel van de reflectieverslagen en het contact met de medecursisten heb ik doelgericht aan mijn leervragen kunnen werken. Als een ui die afgepeld werd kwam ik steeds dichter bij de kern, en op momenten dat ik vastliep stelde de trainer de juiste vraag waardoor ik verder kwam. Met plezier maar niet zonder slag of stoot heb ik de opleiding met succes afgerond. " - 28-03-2014 12:58

"De theorie van de opleiding is in de praktijk zeer bruikbaar. Door middel van de reflectieverslagen en het contact met de medecursisten heb … alles lezen - 28-03-2014 12:58

starstarstarstarstar_half
Dorine Slaghekke
9
Bedrijfspsychologie Thuisstudie

"Ik wilde naar jaren geen opleiding meer gedaan te hebben toch weer iets gaan doen. Aangezien psychologie en communicatie mijn interessegebieden zijn, was ik bij een ander instituut begonnen aan een opleiding Bedrijfscounselling toen ik de cursus Bedrijfspsychologie vond.


Ik ben deze cursus gestart want het leek me een goede keuze om dit parallel te volgen aan de andere opleiding (en dat klopte). De lesstof was goed geschreven (wel hier en daar een typ/taalfoutje) maar vooral praktisch, goed te begrijpen en soms zelfs humoristisch. Vooral het hoge "praktische gehalte" was voor mij prettig want ik kon het direct gebruiken in mijn dagelijkse werk als Personeelsadviseur. Leuk om bijvoorbeeld patronen in verschillende leiderschapsstijlen te herkennen of om te weten hoe je weerstand kunt doorbreken (of zelfs voorkomen).


De docent was supersnel met het nakijken van huiswerk, heel erg vriendelijk en zeer motiverend. Al mijn vragen werden netjes beantwoord met zelfs hier en daar wat extra tips (bijvoorbeeld een interessante link).


Uiteindelijk heb ik de cursus binnen 6 maanden (in plaats van de standaard 9 maanden) afgerond mét diploma. Ik had voor de zekerheid ook een getuigschrift aangevraagd (ook omdat ik voor al mijn huiswerkopdrachten een 9,5 had behaald en dat staat zo leuk op een officieel papier! :) ) en ik moet eerlijk zeggen dat ik het examen behoorlijk pittig vond. Dat is dan ook gelijk het "enige minpuntje"; jammer dat er geen proefexamens zijn om te maken want ik bleek ook heel veel andere dingen te hebben geleerd.


Ik was wat huiverig om aan een thuisstudie te beginnen mede de slechte recensies die je soms leest op internet maar ik kan wel stellen dat me dit zéér goed bevallen is bij het NHA. Ook het vriendelijke contact met de docent en/of medewerkers van het NHA; alle lof!


Ik ben nu nog bezig met de andere opleiding en daarvoor hoop ik volgend jaar december af te studeren maar ik houd nu al iedere keer de NHA in de gaten want zij hebben zowel interessante als zeer betaalbare studies dus wie weet voor in de toekomst!" - 07-10-2009 12:04

"Ik wilde naar jaren geen opleiding meer gedaan te hebben toch weer iets gaan doen. Aangezien psychologie en communicatie mijn interessegebie… alles lezen - 07-10-2009 12:04