HR: Nieuwe Medezeggenschap: de praktijk van co-creatie

Type product
Trainer
Arthur Hol
Logo van HRM College

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Hoe zit het nu precies met vormen van nieuwe medezeggenschap, hoe ga je als HRM na of een van die vormen bij uw organisatie past en hoe pak je de invoering ervan aan?

Je hoort van alles over ‘Nieuwe Medezeggenschap’, in verschillende vormen. De link met ‘Nieuw Organiseren’ en ‘participatieve medezeggenschap’ en co-creatie; de rol van OR’en als ‘kantelaars’ die nieuwe manieren van organiseren en veranderen stimuleren en mogelijk maken. Over vroegtijdige betrokkenheid bij besluitvorming, met de bijbehorende vrees van de OR ‘de fuik’ in te zwemmen: in de beslisfase gebonden blijken te zijn aan de gedachten die in de voorfase zijn geuit. Het werken met buitengewone of ‘buiten’-leden. Het gebrui…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Hoe zit het nu precies met vormen van nieuwe medezeggenschap, hoe ga je als HRM na of een van die vormen bij uw organisatie past en hoe pak je de invoering ervan aan?

Je hoort van alles over ‘Nieuwe Medezeggenschap’, in verschillende vormen. De link met ‘Nieuw Organiseren’ en ‘participatieve medezeggenschap’ en co-creatie; de rol van OR’en als ‘kantelaars’ die nieuwe manieren van organiseren en veranderen stimuleren en mogelijk maken. Over vroegtijdige betrokkenheid bij besluitvorming, met de bijbehorende vrees van de OR ‘de fuik’ in te zwemmen: in de beslisfase gebonden blijken te zijn aan de gedachten die in de voorfase zijn geuit. Het werken met buitengewone of ‘buiten’-leden. Het gebruik maken van medewerkers met specifieke kennis, die op deelthema’s meedenken en meewerken, doorgaans in thema- of werkgroepen, en vormen waarbij alle medewerkers rechtstreeks zijn betrokken bij het medezeggenschapswerk, zoals in op sociocratische leest geschoeide bedrijven. 

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 Participatieve medezeggenschap: wat is het?

 Welke vormen zijn er, welke organisaties hebben er ervaring mee opgedaan en wat zijn hun ervaringen?

 Wat zijn de voor- en nadelen, voor bestuurder, or en medewerkers?

 De rol van OR’en als ‘kantelaars’ die nieuwe manieren van organiseren en veranderen stimuleren en mogelijk maken

 De juridische aspecten: wat zijn de valkuilen – waar moet je op letten?

 Wat moet er op orde zijn wil het een succes worden? De randvoorwaarden

 Tips voor de oriëntatie of het wat voor uw organisatie is –en een stappenplan voor de invoering.

 Succes-en faalfactoren bij invoering

 Wat is de rol van HR?

HRM College, opgericht in 2005, is een opleidings- en adviesinstituut op het gebied van Human Resources Management (HRM) en arbeids- of ambtenarenrecht, met als missie het ondersteunen van organisaties door middel van het vormgeven van Goed Werkgeverschap en Goed Werknemerschap in alle facetten, zowel de juridische eisen en als de HRM kansen.

In onze visie zijn voor blijvend succes van organisaties de volgende elementen van belang: authentieke communicatie en bereidheid tot zelfreflectie en dialoog.

HRM College onderscheidt zich door zijn multidisciplinaire visie en aanpak: organisatievraagstukken worden opgelost met behulp van alle betrokken disciplines. De opleidingsvorm die hiervoor gehanteerd wordt is interactief en toepassingsgericht, waardoor professionals direct het geleerde vertalen in oplossingen voor de eigen organisatie. Daarnaast wordt er in kleine groepen gewerkt, begeleid door ervaren docenten uit de praktijk, met mogelijkheid voor inbreng van eigen cases, uitwisseling van ervaringen en ideeën, netwerken en nazorg in de vorm van hulp in de praktijk.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.