Leidinggeven aan een team

Tijdsduur
Logo van Human Insight

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

Human Insight biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Human Insight connects people successfully to strategic challenges within organisations.

Doelgroep: leidinggevenden, bestuurders, managers

Leidinggeven is een vak apart. Als leidinggevende moet je het overzicht kunnen behouden, mensen enthousiasmeren, goed kunnen communiceren, ze actief bewegen, een duidelijk kader schetsen, en ze helpen waar nodig. Zo vervul je meerdere rollen, waarbij je deze rollen verder kunt ontwikkelen door het verkrijgen van inzicht. Dit is dan ook wat we tijdens deze training gaan doen: inzicht geven in jouw persoonlijke drijfveren. Wat zijn jouw drijfveren om bepaalde gedragingen te tonen in een organisatiecontext, met name bij het aansturen van een team? Het laatstgenoemde ligt wat complexer. Je zou kunnen zeggen dat er sprake is van vier factoren die…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leidinggeven, Leiderschap, Coachend Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Leidinggeven aan professionals.

Human Insight connects people successfully to strategic challenges within organisations.

Doelgroep: leidinggevenden, bestuurders, managers

Leidinggeven is een vak apart. Als leidinggevende moet je het overzicht kunnen behouden, mensen enthousiasmeren, goed kunnen communiceren, ze actief bewegen, een duidelijk kader schetsen, en ze helpen waar nodig. Zo vervul je meerdere rollen, waarbij je deze rollen verder kunt ontwikkelen door het verkrijgen van inzicht. Dit is dan ook wat we tijdens deze training gaan doen: inzicht geven in jouw persoonlijke drijfveren. Wat zijn jouw drijfveren om bepaalde gedragingen te tonen in een organisatiecontext, met name bij het aansturen van een team? Het laatstgenoemde ligt wat complexer. Je zou kunnen zeggen dat er sprake is van vier factoren die invloed op elkaar hebben. 

Het individu

Allereerst: wie ben ik als individu en leidinggevende, waar ligt mijn talent in leidinggeven, wat komt mij van nature gemakkelijk aanwaaien?

Het team

Vervolgens, het team: elk team bestaat uit meerdere individuen. Als leidinggevende moet je oog hebben voor de samenstelling van het team en wat zij als individuen nodig hebben. Wat is hun unieke bijdrage aan groei en verandering, hoe is het gesteld met de diversiteit binnen het team en hoe creëer ik een omgeving waarin het team zich kan ontplooien?

Resultaatgebieden en talent

Ook spelen de resultaatgebieden een belangrijke rol: welke resultaatgebieden individuen of het gehele team hebben gedefinieerd, hebben invloed op hoe jij als leidinggevende hierop inspeelt. Zijn de gestelde resultaatgebieden in lijn met de talenten binnen het team? Zo nee, hoe ga je dit als leidinggevende aanpakken?

Teamcontext

Ten slotte hebben we te maken met de context waarin een team opereert. Of het bedrijf een startup, scale up, of corporate organisatie is, heeft impact op de wijze waarop de leidinggevende het team aan moet sturen. Welke rol als leider speel jij in het spel met andere teams, het management team en strategische slagkracht?

Deze inzichten tezamen bieden je als leidinggevende concrete handvatten om je team te leiden door een zee aan complexe vraagstukken. Door inzicht te bieden in je natuurlijke bijdrage als persoon, hoe je interacteert met je directe omgeving en door de mogelijkheid te bieden om te analyseren in welke omgeving je zelf interacteert, biedt deze training bijzonder veel waarde voor de leidinggevende in spe of de leidinggevende die samen met zijn/haar team de volgende stap wilt zetten in performanceverbetering. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Human Insight, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.