Asbestdeskundige (SC570)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van HumanNova
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HumanNova heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 17 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeTilburg (HUmanNova)
15 dec. 2021 tot 17 dec. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 15 december 2021, Tilburg (HumanNova), Opleiding ADK dag 1
event 16 december 2021, Tilburg (HumanNova), Opleiding ADK dag 2

Beschrijving

Toezicht houden op de keten van asbestverwijdering, van opdrachtgever tot stortplaats. Deze opleiding is bijzonder geschikt voor eigenaren/opdrachtgevers, handhavers en HVK en AH. 

De opleiding voldoet aan de nieuwe Arboregeling m.b.t de deskundigheid voor HVK/AH onder artikel 37 , die per 1 maart 2017, wordt gehanteerd.

In de opleiding Asbestdeskundige leert u de ins and outs van de asbestketen kennen. Alle aspecten van het omgaan met asbest komen aan bod, van wetgeving tot het bepalen van de blootstelling en  van melding tot verwijdering. In deze 3-daagse opleiding krijgt u als deelnemer een duidelijke overzicht.  Op de laatste opleidingsdag bezoeken we met de deelnemers een asbestsaneri…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Asbest, Bouw, Woningbouw, WKB / Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen en Bouwkunde (vastgoed).

Toezicht houden op de keten van asbestverwijdering, van opdrachtgever tot stortplaats. Deze opleiding is bijzonder geschikt voor eigenaren/opdrachtgevers, handhavers en HVK en AH. 

De opleiding voldoet aan de nieuwe Arboregeling m.b.t de deskundigheid voor HVK/AH onder artikel 37 , die per 1 maart 2017, wordt gehanteerd.

In de opleiding Asbestdeskundige leert u de ins and outs van de asbestketen kennen. Alle aspecten van het omgaan met asbest komen aan bod, van wetgeving tot het bepalen van de blootstelling en  van melding tot verwijdering. In deze 3-daagse opleiding krijgt u als deelnemer een duidelijke overzicht.  Op de laatste opleidingsdag bezoeken we met de deelnemers een asbestsanering op locatie. U maakt dan samen met een ervaringsspecialist een rondleiding waarbij u de theoretische onderwerpen van de twee eerste lesdagen in de praktijk kunt ervaren.

Twee van de belangrijkste aspecten van deze opleiding ‘ asbestdeskundige ‘ zijn de praktisch toepassing van de asbest wet- en regelgeving voor de  arbodeskundige of toezichthouder en de methoden voor het bepalen van het blootstellingsrisico. Hier vindt u de inhoudsopgave van deze 3-daagse opleiding Asbestdeskundige.

Het volgen van deze opleiding is momenteel erg interessant indien u op de hoogte wilt zijn van de ‘asbest’ wijzigingen in de arboregeling welke in 2017 van kracht zijn. Daarnaast worden de procescertificaten SC 548, SC 547 en de NEN2991 behandeld voor het beoordelen van de asbest blootstelling tijdens de werkzaamheden.

Docenten voor deze opleiding zijn de Ed Karel, Jean-Pierre Ghijsens (HVK) , en Arco Engelen (AH). Arco Engelen is oa mede-auteur van de handreiking ‘asbestcalamiteiten’ van de Nederlandse vereniging BWT , lid van o.a. het Centraal College van Deskundigen Asbest en vertegenwoordiger van de NVvA.

Bestemd voor

De cursus is bestemd voor diegenen die betrokken zijn bij het werken in of met verontreinigde (water-) bodem /waterbodem zoals:

    • Hoge veiligheidskundige of arbeidshygiensist
    • Medewerkers Regionale uitvoeringsdienst (RUD)
    • Opdrachtgevers / vastgoedeigenaren
    • Kwaliteistverantwoordelijke SC530 organisaties

Enkele organisatie die wij reeds een opleiding Asbestdeskundige hebben mogen geven zijn o.a.; Essent/Enexis, Provincie Utrecht, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, RUD Utrecht, Cofely, Stadsgenoot Amsterdam, Ennatuurlijk, COA en Royal HaskoningDHV.

Vooropleiding: HBO (denkniveau) door opleiding en/of ervaring.

Rendement

Na de opleiding bent u op de hoogte en bekend met de eind- en toetstermen van de Sc-570 Stichting Certificatie Asbest. U bent op de hoogte van de geldende asbest wet- en regelgeving. U bent  in staat om inventarisatierapporten, vergunningen, en asbestblootstelling te beoordelen en op de locatie van de asbestsanering toezicht te houden. Na het behalen van het institutioneel theorie-examen aan het eind van de laatste opleidingsdag ontvangt u het certificaat ‘Asbestdeskundige SC-570’.

Indien u wenst kunt u zich, nadat u een theorie- en een praktijkexamen heeft behaald bij een erkend examenbureau, als gediplomeerd asbestdeskundige laten registreren. Dit examen is optioneel en de kostprijs is afhankelijk van het door u gekozen examenbureau.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze opleiding. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Asbest.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HumanNova, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.