Exin Agile Scrum Foundation (Avond opleiding incl examen)

Niveau
Tijdsduur
Logo van Hyparxis - for continuous business improvement -

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Voor het goed inbedden van Agile en Scrum is noodzakelijk dat iedereen op het juiste niveau is opgeleid. Jeff Sutherland, een van de grondleggers van Scrum, zegt dat het start met een goede Agile Scrum Foundation training. Dan staan alle neuzen dezelfde kant op en spreekt iedereen dezelfde taal. Duidelijkheid omtrent wat Scrum is en hoe het dient te worden ingezet is essentieel.
Deze Agile Scrum Foundation training is een gedegen gecertificeerde training.
Het is een driedaagse Agile Scrum Foundation training. In deze training wordt je grondig opgeleid in de principes van Agile en Scrum, zodanig dat je Scrum kunt toepassen in de praktijk en tevens aan het eind een officieel Exin certificaat ku…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Agile / Scrum Foundation, Scrum, Scrum Product Owner, Agile (algemeen) en Scrum Master.

Voor het goed inbedden van Agile en Scrum is noodzakelijk dat iedereen op het juiste niveau is opgeleid. Jeff Sutherland, een van de grondleggers van Scrum, zegt dat het start met een goede Agile Scrum Foundation training. Dan staan alle neuzen dezelfde kant op en spreekt iedereen dezelfde taal. Duidelijkheid omtrent wat Scrum is en hoe het dient te worden ingezet is essentieel.
Deze Agile Scrum Foundation training is een gedegen gecertificeerde training.
Het is een driedaagse Agile Scrum Foundation training. In deze training wordt je grondig opgeleid in de principes van Agile en Scrum, zodanig dat je Scrum kunt toepassen in de praktijk en tevens aan het eind een officieel Exin certificaat kunt behalen. Een training waarin de theorie direct aan de praktijk wordt gekoppeld.
De Agile Scrum Foundation training is de eerste certificatietraining voor Agile Scrum professionals of kandidaten. Deze cursus bestrijkt de nieuwste versie van Agile Scrum “best practices”. De cursus introduceert de principes en de kernelementen van Agile Scrum.
Agile Scrum gaat over in gezamenlijkheid behalen van doelen. Agile methodologieën zijn populair in softwareontwikkeling trajecten en worden steeds vaker toegepast in andere gebieden. Scrum bevorderd cross-functionele en zelfsturende teams, die een werkend product produceren aan het einde van elke iteratie of Sprint.
Deze cursus wordt aangeboden met inspirerende casussen waardoor de cursisten vanuit de praktijk goed begrip krijgen op de Agile Scrum werkwijze. Studenten die hebben deelgenomen aan deze cursus zijn voldoende voorbereid om met succes de EXIN Agile Scrum certificatietest te ondergaan.


Inhoud van de Agile Scrum Foundation training

Dag 1:
We bespreken de concepten van Agile en Scrum. Agile werken vergt een andere manier van denken en gedrag. Namelijk een aanpak van continu focus op business waarde en continu werken aan verbetering. Scrum is het meest bekende Agile-framework. Ontstaan als methodologie voor softwareontwikkeling zijn de principes op veel meer soorten projecten van toepassing.
We bespreken welke belangrijke rollen we onderkennen in Scrum, zoals de Scrum Master. Deze voorziet het team van instrumenten en begeleidt het team door het proces. Ook de Product Owner en het Ontwikkelteam zijn aparte rollen die aanbod komen. Verder bespreken we de verschillende Scrum rituelen.


Dag 2:
Op de tweede dag verdiepen we ons verder in de verschillende onderdelen en de toepassing ervan in de praktijk. Hoe werkt een Scrum-planning? Hoe werk je met ‘time boxing’, met iteratieve sprints, waarom is een roadmap belangrijk? Toepassen van reviews en retrospectives. Hoe pas je Agile-principes in het IT-servicemanagement-framework toe? De ‘Product backlog’ is ook een belangrijk element in Agile, net als een ‘Definition of Done’. Welke rituelen en ceremoniën gaan met Agile Scrum gepaard? Ook bespreken we wat en hoe je over de vorderingen in het proces rapporteert en hoe je om moet gaan met obstakels in het proces.


Dag 3:
Op de laatste trainingsdag gaan we in op het begroten van ‘User Stories’ en prioriteren van de Product Backlog. Ook gaan we in op verschillende soorten van begrotingen en hoe je voorspelbaar kunt worden. In de middag doen we een proefexamen en bespreken dat na. Ook geven we tips en uitleg over het examen. Daarna wordt het officiële examen afgenomen.

Bij de avond training wordt op de laatste avond examen gedaan. 


Aan het eind van deze training ben je in staat;

• De concepten van Agile en Scrum uitleggen en beschrijven
• De verschillen tussen Scrum en andere Agile methodologieën uitleggen
• Scrum projecten starten en beheren
• Scrum rollen begrijpen en beschrijven
• Scrum rituelen en “time-boxing” uitleggen en beschrijven
• De “Backlog” begrijpen en gebruiken
• “User stories” begrijpen en op kwaliteit beoordelen
• “refactoring” , “pair programming” en “continuous integration” begrijpen en toepassen
• “Test-driven development” begrijpen en toepassen
• De “Definition of Done” bepalen
• Plannen op meerdere niveau’s ; Dagelijks, Sprint, Release planning, Product- en portefeuille.
• Project performance meetbaar maken
• Technieken voor schattingen toepassen en uitleggen
• Scrum projecten monitoren
• Beschrijven hoe Scrum te gebruiken in verschillende situaties

Voorkennis

Voor deze Agile Scrum Foundation Training is geen specifieke voorkennis nodig.

Duur

De training duurt drie dagen of 4 avonden. Op de laatste dag wordt ’s middags het examen afgenomen.


Doelgroep

Je bent als professional werkzaam op het gebied van projectmanagement, softwareontwikkeling, IT-servicemanagement of business-management.


Examen

De Agile Scrum Foundation Training bereidt je voor op het officiële examen van EXIN International. Het examen is met gesloten boek en bestaat uit 40 meerkeuze vragen. Om te slagen moet 65% van de vragen correct beantwoord zijn (26 van 40). Het examen duurt 60 minuten en kan op papier of online worden afgenomen.


Certificaat

Na een succesvol afgelegd examen ontvangt je van EXIN het officiële certificaat Agile Scrum Foundation. Met dit certificaat heb je voldoende basiskennis en kunde om de training Agile Scrum Master en Agile Scrum Coach volgen.


Materiaal

Deelnemers ontvangen enige tijd voor aanvang van de training een uitgebreide map met presentaties, praktijkopdrachten, cases, voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst.


Werkwijze

De training kenmerkt zich door een interactieve aanpak, waarbij theorie, discussie, casus met opdrachten en vragen elkaar afwisselen. Deelnemers worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan de praktische sessies om zo veel mogelijk uit de training te halen. Daarmee bereiden de deelnemers zich optimaal voor op het examen én kunnen ze de opgedane kennis en inzichten direct in praktijk brengen.


In company

Je kunt deze Agile Scrum Foundation Training volgen als onderdeel van het open-rooster-programma op een van onze cursuslocaties, maar ook als een in-company-training op een locatie naar keuze. Maatwerk geeft de mogelijkheid om een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van de organisatie.
Voor een in-company-training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij de best mogelijke resultaten kunnen leveren.


Opvolging

De Agile Scrum Foundation Training kan worden opgevolgd door de trainingen Agile Scrum Master en Agile Scrum Coach, waarin de benodigde vaardigheden voor de dagelijkse praktijk verder worden geoefend.


Algemene voorwaarden

Onze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze trainingen en workshops. Deze staan op onze website.


Informatie

Wil je informatie over maatwerktrajecten en in-company-trainingen, neem dan contact op via het contact formulier op de website of bel +31 651119557


Kosten 3 daagse

De kosten zijn € 1.425,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, eenmalige examen kosten en het boek “Essential Scrum” van Kenneth S. Rubin. Heb je een groepje en kan de training “in company” plaatsvinden dan zijn staffelkortingen mogelijk. Dit kan oplopen tot zo’n 50% afhankelijk van de groepsgrootte.
Als je slaagt voor het Exin examen ontvang je een officieel Exin certificaat en 200,- euro korting op een vervolg training, zoals de Agile Scrum Master of Agile Scrum Product Owner training.

Kosten 4 avonden

De kosten zijn € 1.225,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, eenmalige examen kosten en het boek “Essential Scrum” van Kenneth S. Rubin. Heb je een groepje en kan de training “in company” plaatsvinden dan zijn staffelkortingen mogelijk. Dit kan oplopen tot zo’n 50% afhankelijk van de groepsgrootte.
Als je slaagt voor het Exin examen ontvang je een officieel Exin certificaat en 200,- euro korting op een vervolg training, zoals de Agile Scrum Master of Agile Scrum Product Owner training.

Praktische zaken op rij

• Kosten: €1425,- (3 dagen)  of €1225,- (4 avonden) (bij groepen staffel kortingen mogelijk)
• Tijdsduur cursus: 3 dagen of 4 avonden.
• Minimum aantal personen: 3
• Materiaal: trainingsmap en boek “Essential Scrum” van Kenneth S. Rubin
• Certificaat: Officieel Exin Certificaat
• Korting op vervolgtraining: 200,-

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.