Beheer van technische documentatie in uw technische dienst

Tijdsduur
Logo van IFBD - Institute for Business Development
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 IFBD - Institute for Business Development heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

IFBD - Institute for Business Development biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Antwerpen, Brussel, Gent

Beschrijving

TECHNISCHE DOCUMENTATIE:  DE RUGGENGRAAT VAN UW ORGANISATIE

Binnen uw onderhoudsafdeling moet u continu technische informatie kunnen raadplegen om uw machinepark te onderhouden. Aan de ene kant moet u in staat zijn om op een snelle en efficiënte wijze storingen te kunnen oplossen, aan de andere kant is de technische documentatie een absolute noodzaak om uw installaties te beheren, over de juiste onderdelen te beschikken en een optimaal onderhoudspakket uit te bouwen. Verder zijn er nog de wettelijke verplichtingen die de onderhoudsdienst verplichten om verschillende activiteiten en controles te documenteren. Gedurende deze training leert u niet alleen de verschillende concepten van technisc…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: NEN, NEN 1010, NEN 3140/ Stipel, Apple (overzicht) en iPad.

TECHNISCHE DOCUMENTATIE:  DE RUGGENGRAAT VAN UW ORGANISATIE

Binnen uw onderhoudsafdeling moet u continu technische informatie kunnen raadplegen om uw machinepark te onderhouden. Aan de ene kant moet u in staat zijn om op een snelle en efficiënte wijze storingen te kunnen oplossen, aan de andere kant is de technische documentatie een absolute noodzaak om uw installaties te beheren, over de juiste onderdelen te beschikken en een optimaal onderhoudspakket uit te bouwen. Verder zijn er nog de wettelijke verplichtingen die de onderhoudsdienst verplichten om verschillende activiteiten en controles te documenteren. Gedurende deze training leert u niet alleen de verschillende concepten van technische documentatie, maar vooral hoe u deze op een gestructureerde wijze mét succes uitbouwt en opvolgt.

WELKE DOCUMENTATIE KENT UW ORGANISATIE?

Cruciaal bij iedere aanpak is een allereerste inventarisatie van alle technische documenten aanwezig op de vloer.  Ieder document heeft immers een eigen specifieke doelstelling én een specifieke gebruiker.  In functie hiervan moet u een voor uw organisatie doorzichtige systematiek kunnen ontwikkelen waarbij u beslist welke documenten u waarom bijhoudt. 

VERWERVEN, BEHEREN EN BORGEN VAN PROFESSIONELE TECHNISCHE DOCUMENTATIE

Bij het samenbrengen van uw technische documentatie, moet u niet alleen rekening houden met de diverse kwaliteitseisen (volledigheid, juistheid en betrouwbaarheid) maar bovendien moet dit gebeuren conform de CE-wetgeving.   

PAPIEREN DOCUMENTATIE VERSUS ELECTRONISCH BEHEER

Het elektronisch beheren van uw technische documentatie biedt uiteraard tal van concrete voordelen.  Maar het selecteren en implementeren van een EDM-systeem (Electronic Document Systeem) is echter niet steeds even evident.  Ook hier krijgt u diverse bruikbare tips.

KOSTEN VERSUS BATEN VAN TECHNISCHE DOCUMENTATIE

De laatste module staat stil bij de essentie van het beheer van technische documentatie: wat kost het en wat brengt het op? Aan de hand van concrete voorbeelden en herkenbaar cijfermateriaal leert u de kosten-baten van een professionele technische documentatie. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: NEN.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.