Rendement van leertrajecten

Tijdsduur
Logo van IFBD - Institute for Business Development
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 IFBD - Institute for Business Development heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

IFBD - Institute for Business Development biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Antwerpen, Gent

Beschrijving

Programma

In een bedrijf gaat men van elke investering het rendement na. Ook bij opleidingsverantwoordelijken en -aanbieders groeit de behoefte om de effectiviteit en het rendement van leeractiviteiten te kunnen bepalen en optimaliseren. Zeker de laatste jaren wordt er steeds kritischer gekeken naar de impact van opleidingsacties: Hebben al die opleidingen effect? Dragen ze bij tot de organisatieresultaten? Leveren al die opleidingen financieel iets op? Ook in het kader van ISO 9000 wordt er nu gevraagd een effectmeting van opleidingsacties uit te voeren. Er zijn dus voldoende redenen om te werken rond het bepalen van de effectiviteit en de efficiëntie van opleidingen en van leerprocessen i…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vakbekwaamheid, NEN, ADR Certificaat, Code 95 / Richtlijn Vakbekwaamheid en NEN 3840.

Programma

In een bedrijf gaat men van elke investering het rendement na. Ook bij opleidingsverantwoordelijken en -aanbieders groeit de behoefte om de effectiviteit en het rendement van leeractiviteiten te kunnen bepalen en optimaliseren. Zeker de laatste jaren wordt er steeds kritischer gekeken naar de impact van opleidingsacties: Hebben al die opleidingen effect? Dragen ze bij tot de organisatieresultaten? Leveren al die opleidingen financieel iets op? Ook in het kader van ISO 9000 wordt er nu gevraagd een effectmeting van opleidingsacties uit te voeren. Er zijn dus voldoende redenen om te werken rond het bepalen van de effectiviteit en de efficiëntie van opleidingen en van leerprocessen in het algemeen.

DOELGERICHT PROGRAMMA

De effecten van een leerproces meten is onder meer:

  • nagaan of het vooraf gewenste effect van een opleiding bereikt is;
  • verifiëren of het geleerde in een opleiding achteraf wordt toegepast in de werksituatie;
  • meten in welke mate gedragsverandering optreedt naar aanleiding van een opleiding.

Het gaat hier dus om de evaluatie op werkgedrag niveau, na de opleidingsactie.

Men kan echter ook nog een stap verder gaan dan de werkplek en de impact op de resultaten van het bedrijf bepalen: meten van de veranderingen in businessresultaten ten gevolge van de opleidingsactie. Dit is evaluatie op organisatieniveau, een tijd na de opleidingsactie. Zolang er geen geld opgeplakt wordt spreken we van impactmeting.

Zodra de effecten worden omgezet in financiële baten spreken we van ROI-meting (Return On Investment). Hierbij beschouwen we de opleidingen van medewerkers als een economische investering en bepalen we hoeveel deze investering opbrengt in de nabije toekomst.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.