Stress en burn-out preventie op de werkvloer

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Stress en burn-out preventie op de werkvloer

IFBD - Institute for Business Development
Logo van IFBD - Institute for Business Development
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 IFBD - Institute for Business Development heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVan der Valk Hotel Gent - Akkerhage 10, 9000 Gent
18 jun. 2024

Beschrijving

7 OP 7 … 24 UUR PER DAG 

Ons brein wordt 24/7 geprikkeld, wij hebben steeds minder tijd om te recupereren, de geluidsvervuiling neemt steeds toe, wij werken in lawaaierige open space kantoren, wij staan gemiddeld 8 dagen per jaar in de file, onze aandacht wordt 7 op 7 opgeëist, wij moeten carrière maken en ambitieus zijn zowel op het werk als in ons privé leven, … En alsof dit nog niet genoeg is, maakt de helft van ons zich zorgen over het behoud van onze job. Toch niet zo vreemd dat mensen hun mentale veerkracht verliezen? De Wereldgezondheidsorganisatie wijst er terecht op dat in 2020 de mentale gezondheid de grootste oorzaak zal zijn van ziekteverzuim binnen onze organisaties … En terwij…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Preventie, Burn-out coaching trajecten, Burn-out, Stress en Gezondheidszorg.

7 OP 7 … 24 UUR PER DAG 

Ons brein wordt 24/7 geprikkeld, wij hebben steeds minder tijd om te recupereren, de geluidsvervuiling neemt steeds toe, wij werken in lawaaierige open space kantoren, wij staan gemiddeld 8 dagen per jaar in de file, onze aandacht wordt 7 op 7 opgeëist, wij moeten carrière maken en ambitieus zijn zowel op het werk als in ons privé leven, … En alsof dit nog niet genoeg is, maakt de helft van ons zich zorgen over het behoud van onze job. Toch niet zo vreemd dat mensen hun mentale veerkracht verliezen? De Wereldgezondheidsorganisatie wijst er terecht op dat in 2020 de mentale gezondheid de grootste oorzaak zal zijn van ziekteverzuim binnen onze organisaties … En terwijl iedereen zich bewust is hiervan, wordt er op de werkvloer belachelijk weinig aan gedaan.

JIJ BENT VERANTWOORDELIJK VOOR DE MENTALE VEERKRACHT VAN JE TEAM

De rol die jij als HR of leidinggevende hierin speelt is enorm. Niet alleen ben jij vaak de eerste die de signalen opvangt, maar bovendien moet jij als coach gewapend zijn om te anticiperen op dreigende burn-out of stress gerelateerde conflicten. Op deze manier ben jij direct verantwoordelijk voor de mentale veerkracht van je medewerkers en zo van de ganse organisatie. Zo garandeer je een verhoogd engagement, hogere output en optimale motivatie.

DETECTEER STRESS EN BURN-OUT SYMPTOMEN

Maar hoe detecteer je stress en burn-out symptomen? Hoe ga je als leidinggevende of HR een gesprek aan met jouw medewerker die erg onder druk staat? Hoe onderscheid je prioriteiten van de waan van de dag? Hoe zorg je voor de mentale veerkracht van je team én van jezelf? Hoe beperk je de psychische werkdruk? Hoe vermindert email etiquette en een strakke vergadercultuur stress op de vloer?

MENTALE VEERKRACHT EN WEERBAARHEID

Tijdens deze sessie traint Elke Geraerts je hoe om te gaan met stress en werkdruk en hoe dit - op een coachende wijze - uit te dragen naar je medewerkers. Jouw coachende rol vormt de rode draad doorheen dit programma. Want als leidinggevende, manager of HR professional is het uw opdracht om het mentale kapitaal van uw medewerkers te maximaliseren. En hoe groter die mentale weerbaarheid, hoe beter jij en je team bestand zijn tegen stress en burn-out.

Je leert stress-signalen te herkennen en er mee om te gaan als leidinggevende door het gesprek aan te gaan met een medewerker die onder druk staat. Je leert je team te begeleiden als een medewerker uitvalt omwille van stress/burn-out. Je leert hoe je te werk moet gaan wanneer hij/zij re-integreert.  Maar de échte waarde van dit programma ligt op preventie en het coachen van je team en de individuele medewerkers. Hoe je op een pro-actieve wijze de mentale weerbaarheid van jezelf en je medewerkers kan versterken. Alle relevante hefbomen van mentale weerbaarheid, die direct bijdragen tot burn-out- en stresspreventie, worden besproken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.