Voeren van sociale onderhandelingen

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van IFBD - Institute for Business Development
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 IFBD - Institute for Business Development heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Antwerpen
23 apr. 2020 tot 24 apr. 2020
Toon rooster
event 23 april 2020, 09:00-17:00, Crowne Plaza Hotel
event 24 april 2020, 09:00-17:00, Crowne Plaza Hotel

Beschrijving

Sociale onderhandelingen zijn vaak zeer complex. Niet alleen vanwege de eventuele belangenconflicten, maar ook vanwege het precedent-risico, de vaak extreme standpunten, de angst voor compromissen of concessies en de onrealistische eisen. De bijkomende tijdsdruk en de dreiging tot het neerleggen van de arbeid zorgen ervoor dat u dergelijke onderhandelingen op een serene en vlotte manier moet kunnen finaliseren. De starre, inflexibele houding van de beide partijen bemoeilijken vaak een open communicatie. In tegenstelling tot commerciële onderhandelingen, kan u zich niet permitteren dat een ‘deal’ afspringt of wordt uitgesteld. U heeft geen alternatieve ‘businesspartners’ en aanslepende confli…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Sociale onderhandelingen zijn vaak zeer complex. Niet alleen vanwege de eventuele belangenconflicten, maar ook vanwege het precedent-risico, de vaak extreme standpunten, de angst voor compromissen of concessies en de onrealistische eisen. De bijkomende tijdsdruk en de dreiging tot het neerleggen van de arbeid zorgen ervoor dat u dergelijke onderhandelingen op een serene en vlotte manier moet kunnen finaliseren. De starre, inflexibele houding van de beide partijen bemoeilijken vaak een open communicatie. In tegenstelling tot commerciële onderhandelingen, kan u zich niet permitteren dat een ‘deal’ afspringt of wordt uitgesteld. U heeft geen alternatieve ‘businesspartners’ en aanslepende conflicten of stakingen hebben dramatische commerciële en financiële gevolgen. U bent dan ook verplicht de onderhandeling tot een succesvol einde te brengen, waarbij beide gesprekspartners en respectievelijke achterban (management, aandeelhouders én werknemers) tevreden zijn. Tot slot wil u vermijden dat na de afsluitfase, het conflict terug in vraag wordt gesteld en de onderhandeling opnieuw begint. Dit alles vraagt een zeer specifieke en duidelijke aanpak tijdens de onderhandelingsfase. En loopt dit alles verkeerd, dan nog heeft u alternatieve pistes die aanslepende conflicten kunnen vermijden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.