Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 39 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeCentraal in het land
29 nov. 2021 tot 3 dec. 2021

Beschrijving

Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – de wereldwijde standaard voor IT en software professionals
Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) is een nieuwe standaard van (ISC)2. In deze 5-daagse training worden IT en software professionals opgeleid om security practices (authenticatie, autorisatie en auditing) op te nemen in elke fase van de Software Development LifeCycle (SDLC); van software-ontwerp en implementatie tot het testen en uitrollen van software.


80% van alle beveiligingslekken is applicatie-gerelateerd!
Bij de ontwikkeling van software applicaties wordt vaak weinig rekening gehouden met security. Pas vlak voor de oplevering - of helemaal niet - wo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IT Architectuur, Business intelligence, Businessarchitectuur, ICT Management & Strategie en Softwarearchitectuur.

Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – de wereldwijde standaard voor IT en software professionals
Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) is een nieuwe standaard van (ISC)2. In deze 5-daagse training worden IT en software professionals opgeleid om security practices (authenticatie, autorisatie en auditing) op te nemen in elke fase van de Software Development LifeCycle (SDLC); van software-ontwerp en implementatie tot het testen en uitrollen van software.


80% van alle beveiligingslekken is applicatie-gerelateerd!
Bij de ontwikkeling van software applicaties wordt vaak weinig rekening gehouden met security. Pas vlak voor de oplevering - of helemaal niet - wordt er met behulp van een vulnerability scan of penetratietest gekeken naar de veiligheid van een applicatie, waarbij tijdsdruk en kosten vaak een stempel drukken op de benodigde aanpassingen.


Web applicatiebeveiliging moet een topprioriteit zijn in elke organisatie
Veiligheidsgebreken en veiligheidszwaktes van applicaties staan bij cybersecurity professionals op nummer 1 als het gaat om bedreigingen. In deze nieuwe 5-daagse training en certificering van (ISC)2 leert u security te implementeren in elke fase van het software ontwikkelproces.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) training – wat leert u?
In deze 5-daagse training leert u o.a.:

 • een applicatie programma te ontwikkelen voor de beveiliging van uw organisatie
 • de productiekosten te verlagen
 • het aantal kwetsbaarheden in de applicatie te verkleinen
 • vertraging bij de oplevering te minimaliseren
 • de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van uw organisatie en het ontwikkelteam te vergroten
 • verlies van inkomsten en reputatieschade als gevolg van een breach door onveilige software te verminderen

Na afloop van de CSSLP training kent u de tools en processen waarmee u security in elke fase van de software lifecycle inbouwt en verbetert.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – resultaat van de training
Als Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) beschikt u over een holistisch begrip van security best practices, policies en procedures gedurende alle fasen van de software ontwikkel levenscyclus. U kunt veilige applicaties ontwikkelen die weerbaar zijn tegen aanvallen en die beantwoorden aan alle eisen op het gebied van compliance, kwaliteit, functionaliteit en assurance. Uiteraard kunt u ook als adviseur optreden voor anderen bij het ontwikkelen van veilige software.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – voor wie?
Het is van belang dat iedereen die betrokken is in de software development lifecycle (SDLC) kennis heeft van en ervaring met het opleveren van veilige software. De Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) training is dan ook van belang voor IT managers, security managers, projectmanagers, IT auditors, software architecten, software engineers, software ontwikkelaars, application security specialisten, software programma managers, quality assurance testers, penetration testers, software procurement analisten en bedrijfsanalisten.

Na afloop van deze 5-daagse training heeft u alle kennis opgedaan van best practices en standaarden om het veiligheidsniveau van software te vergroten.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – Common Body of Knowledge (CBK)
Het Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) examen beslaat 8 domeinen. Tijdens de training worden alle CSSLP domeinen uitvoerig behandeld en wordt geoefend met examenvragen. De 8 CSSLP domeinen zijn:

 • Secure Software Concepts
 • Secure Software Requirements
 • Secure Software Design
 • Secure Software Implementation/Programming
 • Secure Software Testing
 • Software Lifecycle Management
 • Software Deployment, Operations, Maintenance and Disposal
 • Supply Chain and Software Acquisition


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – exameneisen
(ISC)2 stelt de volgende eisen als u de Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) titel wilt behalen:

 • U dient minstens 4 jaar full-time werkervaring te hebben in één of meer van de 8 domeinen van de CSSLP CBK; of
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in het vakgebied plus een diploma op minimaal HBO/Bachelor niveau; en
 • U dient de (ISC)2 Code of Ethics te onderschrijven


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – associate (ISC)2
Heeft u nog niet de benodigde werkervaring om CSSLP te worden, dan kunt u toch meedoen aan het examen. Wanneer u slaagt, wordt u associate van (ISC)2 en krijgt u 5 jaar de tijd om uw werkervaring in te brengen. U ontvangt dan alsnog de Certified Secure Lifecycle Professional (CSSLP) titel.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – het (ISC)2 examen
Na afronding van de 5-daagse Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) training kunt u het officiële Engelstalige CSSLP examen van (ISC)2 afleggen. Het CSSLP examen duurt 4 uur en bestaat uit 170 multiple-choice vragen. Het examen is computer-based en kunt u afleggen bij een van de vele testcentra van Pearson Vue. De CSSLP examens worden het hele jaar door afgenomen.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – hercertificering
De Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) titel is 3 jaar geldig. Om uw titel te mogen blijven voeren moet u in deze periode 90 PE punten behaald hebben. Heeft u al een (ISC)2 certificering, zoals CISSP, CCSP of CCFP, dan ontvangt u alvast 40 PE punten.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – complementair aan de CISSP titel
De Certified Secure Software Lifecycle Professional (CCSLP) certificering wordt door (ISC)2 gezien als een natuurlijke aanvulling op uw CISSP titel.


Over (ISC)2
(ISC)2 (the International Information Systems Security Certification Consortium) is een wereldwijde, leveranciersonafhankelijke organisatie op het gebied van informatiebeveiliging. (ISC)2 heeft ruim 110.000 leden in meer dan 160 landen. Bekende certificeringen van (ISC)2 zijn CISSP, CCSP en CCFP.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – aantal deelnemers
Gezien het intensieve karakter van de CSSLP training wordt slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – voertaal
De Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) training wordt in het Engels gegeven.


Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – lesmateriaal
Ten behoeve van de CSSLP training ontvangt u een uitgebreide - Engelstalige - trainingsmap.

Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – niveau van de training
De 5-daagse training Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) wordt op HBO/Bachelor werk- en denkniveau gegeven.

Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) – slagingsgarantie
Behaalt u onverhoopt het Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP) examen de eerste keer niet, dan mag u de volledige CSSLP training - binnen een jaar - nogmaals kosteloos bijwonen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met IMF Academy (International Management Forum), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.