Requirements Engineering en Management Professional (IREB-CPRE) - schriftelijke cursus

Type product
Niveau
Logo van International Management Forum (IMF) new
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 International Management Forum (IMF) new heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 37 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Slechte requirements kosten gemiddeld 40-50% van het totale projectbudget!

Vaak is het uit de hand lopen van ICT-projecten het gevolg van niet eenduidige of niet volledige specificaties. Requirements specificaties, functioneel ontwerpen, use case specificaties, test specificaties en gebruikersdocumentatie worden per bedrijf, per afdeling en per project vaak op andere manieren samengesteld. De schade die daaruit voortvloeit is enorm. Meer dan de helft van de projectoverschrijdingen vindt zijn oorzaak in het voortraject. Defecten als gevolg van slechte requirements kosten gemiddeld 40-50% van het totale projectbudget. Een derde van de projecten met dit soort problemen overschrijdt de kosten z…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Slechte requirements kosten gemiddeld 40-50% van het totale projectbudget!

Vaak is het uit de hand lopen van ICT-projecten het gevolg van niet eenduidige of niet volledige specificaties. Requirements specificaties, functioneel ontwerpen, use case specificaties, test specificaties en gebruikersdocumentatie worden per bedrijf, per afdeling en per project vaak op andere manieren samengesteld. De schade die daaruit voortvloeit is enorm. Meer dan de helft van de projectoverschrijdingen vindt zijn oorzaak in het voortraject. Defecten als gevolg van slechte requirements kosten gemiddeld 40-50% van het totale projectbudget. Een derde van de projecten met dit soort problemen overschrijdt de kosten zelfs met 50-200%, om nog maar niet te spreken over de time-to-market schade.

Requirements Engineering en Management: de meest kritische succesfactoren van elk ontwikkelproject

Het is dus tijd om het voortraject aan te pakken. Het kernelement in het verbeterproces is het eenduidig definiëren van de requirements en het bijhouden van de wijzigingen daarop. Requirements Engineering (RE) is het vakgebied dat zich daarmee bezighoudt.

IREB: de internationale standaard op het gebied van Requirements Engineering

IREB (International Requirements Engineering Board) heeft een certificeringsprogramma ontwikkeld voor Requirements Engineering (CPRE). Het certificeringsprogramma is onderverdeeld in drie niveaus, te weten Foundation, Advanced en Expert. 

IREB is een non-profit organisatie die zich richt op het professionaliseren van het requirements vakgebied (vergelijkbaar met ISTQB op het gebied van testen). Vooraanstaande requirements experts als Chris Rupp, Ian Alexander en Suzanne Robertson van The Atlantic Systems Guild zijn lid van de board.

Requirements Engineering en Management Professional cursus – 8 lesdelen

Deze unieke Nederlandstalige schriftelijke cursus is een uitstekende voorbereiding op het CPRE examen op Foundation level en voldoet aan de eisen zoals deze door IREB zijn vastgesteld. Zowel de internationale terminologie als de standaarden, technieken en methoden ten aanzien van Requirements Engineering en Requirements Management worden uitgebreid behandeld. Naast de theorie vormt de praktische toepasbaarheid het belangrijkste uitgangspunt. 

De schriftelijke cursus Requirements Engineering en Management Professional bestaat uit 8 lessen. Aangezien tijdens het examen met behulp van korte cases getoetst wordt of u de theorie kunt toepassen, bevatten de lessen naast theorie ook praktijkcases en voorbeeldvragen. Niet de kennis van de theorie, maar de toepassing ervan in projecten is de grootste uitdaging binnen het requirements werkveld. De cursus gaat verder en dieper en is breder dan de eisen die aan de IREB-CPRE certificering worden gesteld. Ook als u niet gecertificeerd wilt worden is de Requirements Engineering en Management Professional (IREB-CPRE) cursus een absolute kennisverrijking!

IREB-CPRE examentraining

U kunt u tevens aanmelden voor de IREB-CPRE examentraining. Het examen is pittig. Getoetst wordt of u het Requirements Engineering vak echt begrijpt en of u de theorie kunt toepassen. Het examen bevat veel inzichtvragen en tal van cases. Tijdens de examentraining wordt uitvoerig aandacht besteed aan het IREB-CPRE examen en wordt intensief getraind met behulp van oefenexamenvragen. 

De IREB-CPRE examentraining vindt centraal in het land plaats. De tijden zijn van 13.00 - 21.00 uur. Het maximum aantal deelnemers is 8.

IREB-CPRE examen

Het CPRE Foundation level examen duurt 75 minuten en bestaat uit multiple choice vragen. Als uw score meer dan 60% bedraagt bent u geslaagd. Het Foundation level certificaat ontvangt u voor de rest van uw leven. Het internationaal erkende examen wordt afgenomen door het exameninstituut iSQI (International Software Quality Institute). Het examengeld bedraagt € 300,-. U kunt het examen in het Nederlands of in het Engels afleggen. 

IREB-CPRE exameneisen

Er zijn geen specifieke eisen om deel te mogen nemen aan het officiële IREB-CPRE examen.

Requirements Management – voor wie?

Deze schriftelijke cursus over Requirements Engineering en Management is een goede keuze voor:

  • Requirements engineers, business analisten, informatie analisten, beheerders en functioneel ontwerpers die zich verder willen verdiepen in hun vakgebied en in het kader van hun carrière het internationaal erkende IREB Requirements Engineering certificaat willen behalen.
  • Systeemtesters en acceptatietesters die betrokken zijn bij het beoordelen van de testbaarheid van requirements documenten en deze documenten als basis gebruiken voor hun werkzaamheden.

Requirements Engineering en Management – niveau cursus

De schriftelijke cursus Requirements Engineering en Management Professional is geschreven op HBO niveau.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met International Management Forum (IMF) new, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.