Trends in IT – Alles over IoT (Internet of Things), Machine Learning & AI, Blockchain, Software Ontwikkeling, Cloud Computing, Cloud Security en IT Security!

Niveau
Tijdsduur

Trends in IT – Alles over IoT (Internet of Things), Machine Learning & AI, Blockchain, Software Ontwikkeling, Cloud Computing, Cloud Security en IT Security!

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 44 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

IMF Academy (International Management Forum) biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Uw IT kennis van vandaag is morgen vaak al achterhaald

De snelle veranderingen in IT stellen hoge eisen aan elke IT professional. U heeft een overzicht nodig van de laatste technologische trends om te kunnen anticiperen op toekomstige IT ontwikkelingen. In deze actuele 5-daagse IT training worden de laatste trends in IT, cloud security, IT security, cloud computing en software ontwikkeling behandeld. Indien gewenst kunt u ook voor één of meerdere lesdagen kiezen.

De laatste technologische trends in IT

Innovatie is de drijfveer voor een succesvolle onderneming. Steeds meer bedrijven boren nieuwe markten aan door slim gebruik te maken van de data en informatie die verborgen zitten in de org…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Internet of Things, IoT, Blockchain, Cloud Security en Machine learning.

Uw IT kennis van vandaag is morgen vaak al achterhaald

De snelle veranderingen in IT stellen hoge eisen aan elke IT professional. U heeft een overzicht nodig van de laatste technologische trends om te kunnen anticiperen op toekomstige IT ontwikkelingen. In deze actuele 5-daagse IT training worden de laatste trends in IT, cloud security, IT security, cloud computing en software ontwikkeling behandeld. Indien gewenst kunt u ook voor één of meerdere lesdagen kiezen.

De laatste technologische trends in IT

Innovatie is de drijfveer voor een succesvolle onderneming. Steeds meer bedrijven boren nieuwe markten aan door slim gebruik te maken van de data en informatie die verborgen zitten in de organisatie.
Door Internet of Things (IoT) is de hoeveelheid beschikbare data enorm toegenomen en deze zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Voor zowel business als IT managers zijn Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) misschien wel de meest innovatieve ontwikkelingen van dit moment. Tijdens deze lesdag leert u de basisprincipes van Machine Learning en Data Science kennen. U leert wat algoritmen zijn en hoe u deze kunt inzetten. Daarnaast worden tal van begrippen zoals data mining, centrale netwerken, deep learning en predictive analytics toegelicht.

De laatste trends in IT security

Tijdens deze lesdag worden de concepten van Zero Trust en CARTA uitgelegd en de implementatie met een SDP en microsegmentatie toegelicht. Het Zero Trust model in IT security is al in 2009 bedacht door Forrester. Zoals de naam al aangeeft, moet overal en altijd de sterkste vorm van security (bv. authenticatie, autorisatie en encryptie) toegepast worden. Het huidige netwerkmodel kan niet op tegen geavanceerde bedreigingen als API's en DDoS aanvallen. Eerste en tweede generatie firewalls kunnen niet meer de bescherming bieden die noodzakelijk is. Zero Trust wapent zich tegen de 'trusted insider' en malware die toch binnen weet te komen.
CARTA stelt dat eenmalige authenticatie niet voldoende is. Het continu monitoren van gebruikers, applicaties en devices is noodzakelijk om snel te kunnen reageren op hacks.
De ideeën van Zero Trust en CARTA kunt u terugvinden in oplossingen als SDP en microsegmentatie, maar ook CASB en SASE. Tijdens deze lesdag leert u o.m. hoe SDP en microsegmentatie werken, hoe u deze moet implementeren en wie de belangrijkste leveranciers zijn.

De laatste trends in cloud computing

De vele voordelen van de cloud worden steeds duidelijker. Sommige bedrijven zijn evenwel nog steeds huiverig voor het gebruik van de public cloud. Tijdens deze lesdag analyseren we de voor- en nadelen van de cloud, de laatste trends in cloud computing en vooral hoe u kunt zorgen dat de migratie naar de cloud veilig plaatsvindt. Ondanks dat veel bedrijven denken dat de migratie naar de cloud een kostenbesparing is, moet u ervoor zorgen dat u de kosten strak onder controle houdt. Elasticiteit is één van de voordelen van de cloud, maar kan ook makkelijk leiden tot een verdubbeling van de kosten. Tijdens deze lesdag laten we o.m. zien welke tools u kunt gebruiken om uw kosten onder controle te houden.

De cloud wordt steeds volwassener, vooral wat betreft security en compliance. In vergelijking met een paar jaar geleden voldoen de grote cloud service providers steeds meer aan richtlijnen en wetgevingen (zoals de AVG, PCI/DSS, enz.). De recente bedreigingen in security roepen de vraag op of de standaard security maatregelen in de cloud niet beter zijn dan binnen uw eigen IT. Zelfs de grootste IT bedrijven zijn niet bestand tegen de huidige bedreigingen. Onder de juiste voorwaarden en met de juiste tools kan de security in de cloud beter zijn dan in uw eigen datacenter of server room.

Het is tegenwoordig mogelijk dat u uw eigen hoekje reserveert in het datacenter van uw cloud service provider. Hier komt de distributed cloud om de hoek kijken. Volgens Gartner is "Distributed cloud the future of the cloud". Edge computing is een trend die bij telecom providers al langer een rol speelt maar nu doorzet naar de cloud service providers. Ook aan deze trends wordt veel aandacht besteed.

Wilt u alles weten over de laatste trends in cloud security?

Bent u in control over het gebruik van de cloud door uw bedrijf? U krijgt een overzicht van de laatste security en netwerk technologieën en u leert o.m. wat CASB, SD-WAN en SASE inhouden, waarom u deze nodig heeft, hoe ze werken, hoe u deze moet implementeren en wie de belangrijkste leveranciers zijn.
Omdat steeds meer kritische data naar de cloud verhuist, zijn er nieuwe methoden en tools nodig om te kunnen voldoen aan security, compliance en governance eisen. Bedreigingen, hacks en Zero Days zijn helaas aan de orde van de dag. Zelfs de meest professionele IT organisaties worden getroffen door malware. Zijn uw data en applicaties voldoende beschermd in de hybrid cloud? De laatste security trends zoals gedefinieerd door Gartner, Forrester en de Cloud Security Alliance (CSA), worden voor u uitgediept.

Wat zijn de laatste trends in software ontwikkeling? 

In de IT heeft iedereen het over API's en microservices, maar wat zijn dat nou precies? U leert de best practices voor software design kennen die mede zijn ontstaan uit Service Oriented Architecture (SOA) en de cloud. Een duidelijke afspraak hoe applicaties met elkaar moeten communiceren heeft geleid tot de RESTful API's. Vervolgens worden microservices behandeld, een aanpassing die noodzakelijk is voor continuous delivery en continuous integration. De stap naar API's en microservices mag hoe dan ook niet onderschat worden!

Tegen 2025 zullen cloud-native platformen de basis vormen voor meer dan 95% van nieuwe digitale initiatieven - tegenover minder dan 40% in 2021 (Gartner Strategic Technology Trends). Cloud-native applicaties (Service Mesh) en het wel dan niet kiezen voor serverless zijn eveneens belangrijke onderwerpen die behandeld zullen worden. Tijdens deze lesdag leert u de laatste trends in applicatie design kennen. U hoeft zelf geen ontwikkelkennis te hebben om deze dag succesvol te kunnen volgen.

Voor wie is deze IT trends training van belang?

Deze 5-daagse training is van belang voor alle IT professionals en IT specialisten die een overzicht nodig hebben van de laatste technologische ontwikkelingen in IT en voor niet-IT professionals die betrokken zijn bij de digitale transformatie van hun organisatie. Wij gaan er dan wel vanuit dat u voldoende basiskennis van IT heeft. Mocht u nog niet over voldoende basiskennis van IT beschikken dan verwijzen wij u graag naar de 3-daagse training IT kennis en inzicht voor niet-IT professionals.

Voorkennis

Wij verwachten van u voldoende IT kennis en een HBO/Bachelor werk- en denkniveau. Ten behoeve van de trends dag in software ontwikkeling hoeft u zelf geen ontwikkelkennis te hebben.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met IMF Academy (International Management Forum), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.