Training Beïnvloeden vanuit de OR

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van IMK Opleidingen BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 IMK Opleidingen BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 3.028 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #2 in Juridisch.

Lees meer over Beste Opleider 2019.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAPELDOORN
29 jun. 2020 tot 30 jun. 2020
placeROTTERDAM (RIDDERKERK)
26 okt. 2020 tot 27 okt. 2020
placeEINDHOVEN
24 nov. 2020 tot 25 nov. 2020
placeUTRECHT
14 dec. 2020 tot 15 dec. 2020

Beschrijving

 • Ongelimiteerd herhalen: u mag elke training of opleiding zo vaak herhalen als wenselijk, zonder extra lesgeld.

Inleiding

Het gaat om werkelijke gedragsverandering in organisaties en de invloed van ieder individu hierop, van directie tot werkvloer. Het gaat niet om beleidsnota’s, maar om de gedragsverandering die daarmee wordt beoogd. Een belangrijke rol van de OR is om na te gaan wat mensen op de werkvloer moeten doen of laten om de doelen van de beleidsnota te realiseren. Dit is de basis voor een dialoog met de bestuurder. In de ondernemingsraad gaat het om het beïnvloeden van besluitvorming in de organisatie. Besluiten worden genomen door mensen. Als we invloed willen uit oefenen zullen we dus ons eigen gedrag en dat van anderen moeten beïnvloeden. Het gaat om werkelijke gedragsverandering in organ…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

 • Ongelimiteerd herhalen: u mag elke training of opleiding zo vaak herhalen als wenselijk, zonder extra lesgeld.

Inleiding

Het gaat om werkelijke gedragsverandering in organisaties en de invloed van ieder individu hierop, van directie tot werkvloer. Het gaat niet om beleidsnota’s, maar om de gedragsverandering die daarmee wordt beoogd. Een belangrijke rol van de OR is om na te gaan wat mensen op de werkvloer moeten doen of laten om de doelen van de beleidsnota te realiseren. Dit is de basis voor een dialoog met de bestuurder. In de ondernemingsraad gaat het om het beïnvloeden van besluitvorming in de organisatie. Besluiten worden genomen door mensen. Als we invloed willen uit oefenen zullen we dus ons eigen gedrag en dat van anderen moeten beïnvloeden. Het gaat om werkelijke gedragsverandering in organisaties en de invloed van ieder individu hierop, van directie tot werkvloer. Het gaat niet om beleidsnota’s, maar om de gedragsverandering die daarmee wordt beoogd. Een belangrijke rol van de ondernemingsraad is om na te gaan wat mensen op de werkvloer moeten doen of laten om de doelen van de beleidsnota te realiseren. Dat is de basis voor de dialoog met de bestuurder. We doen ons best om medewerkers te betrekken bij het werk van de ondernemingsraad. We spannen ons in om tijdens overleggen de juiste standpunten en argumenten naar voren te brengen. We proberen zaken te veranderen. Kortom, we zijn aan een stuk door bezig met manieren om invloed uit te oefenen, maar vaak schieten we te kort. Ondanks het feit dat we proberen ons zelf en anderen te helpen om tot gedragsverandering te komen, kunnen weinig mensen een duidelijk model formuleren van hoe dat in zijn werk gaat. Het wordt tijd om dit te veranderen. Door te putten uit de vaardigheden van mensen die worden beschouwd als de beste beïnvloeders ter wereld en die te combineren met sociaalwetenschappelijk onderzoek, biedt de training u een krachtig model voor gedragsverandering – een model dat iedereen kan leren en toepassen.

Voor wie?

De training Beïnvloeden vanuit de OR is ideaal voor OR-leden die veranderingen willen bewerkstelligen, zowel bij zichzelf als in de organisatie. De training is gericht op beïnvloeding bij individuen, maar complete organisaties. Het draait om het overwinnen van diepgewortelde, hardnekkige en weerbarstige problemen in de ondernemingsraad, de organisatie of uw privéleven. De training biedt individuele personen, op ieder niveau van een organisatie, de vaardigheden om een eigen aanpak te ontwikkelen om deze problemen te overwinnen.

Wat ontwikkel ik?

 • Een diagnose te stellen voor de oorzaken achter het probleem en strategieën te ontwikkelen die aansturen op verandering
 • Een aantal gedragspatronen te herkennen die, als je ze ombuigt, tot de gewenste resultaten leiden
 • Motiverende technieken om de ander in staat te stellen zijn gedrag aan te passen in plaats van tegen het formele gezag in te gaan
 • Gebruik maken van het Influencer Model om een eigen invloedstrategie te ontwikkelen

Onze aanpak

De training bestaat uit 2 dagen met een week tussen de trainingsdagen in. De tijden zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard wordt de koffie, thee en lunch voor u verzorgt. Beïnvloeden vanuit de OR is een high impact training van 2 dagen met video’s, trainingsoefeningen en inspirerende trainingsmaterialen. Door te werken met voorbeeldvideo’s en persoonlijke oefeningen in groepjes van 2 of 3 personen is het leereffect bijzonder hoog. U verwerft inzicht door goede en slechte voorbeeld- video’s en traint uw eigen vaardigheden op een veilige, respectvolle manier. Deze innovatieve methode is uniek voor Nederland en vertaald zich in een onverwacht hoog rendement. IMK Opleidingen biedt deze training aan in samenwerking met Vitaltalent.

Programma

 • Introductie
 • Bepaal meetbare resultaten
 • Zoek effectieve gedragspatronen
 • Stel vast waarom verandering onmogelijk lijkt
 • Bron 1: Persoonlijke motivatie
 • Bron 2: Persoonlijke bekwaamheid
 • Bron 3: Sociale motivatie
 • Bron 4: Sociale bekwaamheid
 • Bron 5: Structurele motivatie
 • Bron 6: Structurele bekwaamheid
 • Zo wordt u een beïnvloeder in uw organisatie

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met IMK Opleidingen BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.