Efficiënt en resultaatgericht vergaderen

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Efficiënt en resultaatgericht vergaderen

Incompanybrain
Logo van Incompanybrain

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeFletcher hotel Amersfoort
27 jun. 2023
placeFletcher hotel in Amersfoort
10 okt. 2023
placeFletcher hotel in Amersfoort
28 nov. 2023

Beschrijving

Alweer een meeting?

De gemiddelde werknemer is bijna een kwart van zijn werktijd kwijt aan vergaderingen. Een dure aangelegenheid, die maar zelden wordt terugverdiend met de resultaten van een overleg. Vaak is er vooraf geen duidelijk doel bepaald of is deze niet helder aan de deelnemers gecommuniceerd, waardoor een goede afbakening van het overleg ontbreekt. Is een overleg voor alle genodigden wel interessant en noodzakelijk? Of is een terugkoppeling van de belangrijkste conclusies en afspraken voldoende? Vragen waar regelmatig niet over nagedacht wordt, terwijl veel medewerkers over een hoge werkdruk klagen. Meetings nemen niet alleen tijd in beslag, maar leveren medewerkers vaak ook een …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Resultaatgericht werken, Resultaatgerichtheid, Vergaderen, Time management en Leidinggeven.

Alweer een meeting?

De gemiddelde werknemer is bijna een kwart van zijn werktijd kwijt aan vergaderingen. Een dure aangelegenheid, die maar zelden wordt terugverdiend met de resultaten van een overleg. Vaak is er vooraf geen duidelijk doel bepaald of is deze niet helder aan de deelnemers gecommuniceerd, waardoor een goede afbakening van het overleg ontbreekt. Is een overleg voor alle genodigden wel interessant en noodzakelijk? Of is een terugkoppeling van de belangrijkste conclusies en afspraken voldoende? Vragen waar regelmatig niet over nagedacht wordt, terwijl veel medewerkers over een hoge werkdruk klagen. Meetings nemen niet alleen tijd in beslag, maar leveren medewerkers vaak ook een hele to do lijst aan actiepunten op.

Haal meer rendement uit uw vergadering

In deze training leert u vooraf het doel van uw overleg te definiëren en het gewenste resultaat te bepalen. Hoe brengt u structuur aan en hoe kiest u de meest geschikte werkvormen bij uw online overleg. Kortom hoe haalt u meer rendement uit uw overleg? Of deze nou fysiek of online is.

In deze training Efficiënt en resultaatgericht (online) vergaderen leert u:  

 • structuur aan uw (online) vergaderingen aan te brengen;
 • meer rendement uit uw vergaderingen te halen;
 • hoe u tijdwinst kunt behalen door efficiënt te vergaderen;
 • welke werkvorm het beste past bij welke situatie;
 • om te gaan met lastige situaties en lastige deelnemers;
 • hoe u uw overleggen het beste vormgeeft en indeelt voor optimaal resultaat.

Programma

Blok 1: Uitgangspunten overleggen en samenwerken

 • Soorten overleg
 • Overlegstructuur
  – Inventarisatie huidige structuur
  – Bepalen kwaliteit huidige overleggen
  – Energiegevers en energievreters
 • 6 tips voor meer resultaat
 • Uw eigen rol /houding

Praktijkopdracht: Maak een inventarisatie van de huidige overlegstructuur binnen uw organisatie/afdeling.

Blok 2: Verschillende werkvormen

 • Doel overleg bepalen
 • Soorten werkvormen
 • Kies de juiste werkvorm ( break out rooms, buzzen, mindmap, carrousel)
 • Vormgeving en indeling overleg
 • Hoe zorgt u voor afwisseling en interactie
 • Energizers (copycat, schroevendraaier)

Praktijkopdracht: Een overleg ontwerpen.

Voor wie is deze training bestemd?

Deze training is voor iedereen die meer rendement uit zijn vergaderingen wil halen en wil leren efficiënter en effectiever te vergaderen of samen te werken. Dit kan zowel online als face to face zijn.

Deze training is onafhankelijk van welke vergadertool u gebruikt.

Uw trainer

Marlies de Waard-Veuger is oprichter van Zin in Tijd. Ze is een enthousiaste trainer en facilitator. Ze geeft regelmatig trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden, persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Naast het begeleiden en faciliteren van teams en afdelingen geeft Marlies ook individuele begeleiding.

Marlies is tevens trainer van De Nationale Zorgklas, een landelijk initiatief wat ten tijde van de Corona crisis is ontstaan. Zij bereidt extra hulpkrachten voor op werken in de zorg via een versneld, online leertraject . Marlies haar kracht is mensen in te zetten op hun kwaliteiten en goed naar elkaar te laten luisteren. Hierbij hoort zij niet alleen wat er wordt gezegd, maar ook wat er niet wordt gezegd

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Incompanybrain, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.