Oriënteren op eHealth

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Oriënteren op eHealth

Inholland Academy
Logo van Inholland Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Inholland Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 43 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeDiemen
6 sep. 2022 tot 6 mei. 2023

Beschrijving

Tijdens de opleiding Oriënteren op eHealth verken jij de wereld van eHealth, de verschillende eHealth-toepassingen en de mogelijkheden hiervan voor jouw organisatie.

Veel zorgorganisaties willen investeren in eHealth. Voor een succesvolle toepassing is het belangrijk eerst goed te begrijpen wat eHealth betekent en wat het kan toevoegen aan zorgprocessen. Tijdens de opleiding Oriënteren op eHealth verken jij de wereld van eHealth, de verschillende eHealth-toepassingen en de mogelijkheden hiervan voor jouw organisatie. Aan de hand van verschillende best practices ontdek je de potentie van eHealth en doe je inspiratie op voor jouw eigen organisatie. Ook leer je tijdens deze opleiding over wet- …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Tijdens de opleiding Oriënteren op eHealth verken jij de wereld van eHealth, de verschillende eHealth-toepassingen en de mogelijkheden hiervan voor jouw organisatie.

Veel zorgorganisaties willen investeren in eHealth. Voor een succesvolle toepassing is het belangrijk eerst goed te begrijpen wat eHealth betekent en wat het kan toevoegen aan zorgprocessen. Tijdens de opleiding Oriënteren op eHealth verken jij de wereld van eHealth, de verschillende eHealth-toepassingen en de mogelijkheden hiervan voor jouw organisatie. Aan de hand van verschillende best practices ontdek je de potentie van eHealth en doe je inspiratie op voor jouw eigen organisatie. Ook leer je tijdens deze opleiding over wet- en regelgeving rond eHealth en met welke zorginhoudelijke en organisatorische consequenties je rekening moet houden.

De opleiding Oriënteren op eHealth bestaat uit vijf bijeenkomsten. In een digitale leeromgeving werk je samen met medestudenten en docenten. Na elke bijeenkomst krijg je een opdracht mee. Aan het einde van de opleiding heb je hiermee de mogelijkheden van eHealth voor jouw organisatie in kaart gebracht. Je krijgt tijdens de opleiding antwoord op de volgende vragen:

 • wat is eHealth, welke vormen bestaan er en welke best practices zijn er?
 • wat betekent eHealth voor de zorgsector in Nederland?
 • wat is de potentie van eHealth voor jouw organisatie?
 • wat zijn de zorginhoudelijke consequenties van eHealth?
 • wat zijn de organisatorische consequenties van eHealth?
 • welke wet- en regelgeving is van toepassing op eHealth?
 • waar moet je op letten bij de financiering van eHealth?

Bijzonderheden

Wil jij na deze opleiding concrete stappen zetten en eHealth invoeren in jouw organisatie? Volg dan aansluitend de opleiding Succesvol Implementeren van eHealth. Deze opleiding leidt tot een concreet implementatieplan. Met het certificaat van de opleiding Oriënteren op eHealth kun je vrijstelling aanvragen voor het onderdeel ICT ontwikkelingen in zorg en welzijn van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice van Inholland.

Na afronding van de opleiding Oriënteren op eHealth:

 • ben jij op de hoogte van de mogelijkheden van eHealth voor jouw organisatie
 • ben jij in staat een visie te ontwikkelen voor de invoering van eHealth in jouw organisatie
 • heb jij een scan gemaakt, waarin jij de mogelijkheden van eHealth voor jouw organisatie in kaart hebt gebracht

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van Inholland Academy. De opleiding is in 2021 geaccrediteerd door de V&VN.

De opleiding Oriënteren op eHealth is bedoeld voor:

 • beleidsmakers, (senior) zorgprofessionals en zorgprofessionals met een eigen praktijk die zich willen oriënteren op een eHealth-toepassing in de eigen organisatie

Ook wanneer je nog geen helder beeld hebt van de mogelijkheden van eHealth voor jouw organisatie, kun je deelnemen. Voor deze opleiding heb je een hbo-diploma nodig. Beschik je niet over de juiste vooropleiding? Dan kun je worden toegelaten op basis van een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.

U zoekt persoonlijke aandacht en een opleider die met u meedenkt, u bent bij ons van harte welkom.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.