Succesvol implementeren van eHealth

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Succesvol implementeren van eHealth

Inholland Academy
Logo van Inholland Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Inholland Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 43 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeDiemen
28 apr. 2022 tot 27 mei. 2022

Beschrijving

In de opleiding Succesvol implementeren van eHealth leer je hoe je de vertaalslag maakt van idee naar implementatieplan. Na vijf avonden kun jij concreet voor jouw organisatie aan de slag met eHealth.

Steeds meer zorgorganisaties zetten eHealth in om bestaande zorgprocessen te ondersteunen of nieuwe zorgprocessen te ontwikkelen. De implementatie van zo’n oplossing gaat niet altijd vanzelf. Voor veel organisaties is de overgang van de pilotfase naar de implementatiefase lastig. Een goed uitgewerkt implementatieplan is daarom van groot belang. Wil jij bijdragen aan een succesvolle uitvoering van een eHealth-oplossing? In de opleiding Succesvol implementeren van eHealth leer je hoe je de vertaa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Telemedicine, Electronische Patientendossier (EPD), Brachytherapie, Business intelligence en Zorgmanagement.

In de opleiding Succesvol implementeren van eHealth leer je hoe je de vertaalslag maakt van idee naar implementatieplan. Na vijf avonden kun jij concreet voor jouw organisatie aan de slag met eHealth.

Steeds meer zorgorganisaties zetten eHealth in om bestaande zorgprocessen te ondersteunen of nieuwe zorgprocessen te ontwikkelen. De implementatie van zo’n oplossing gaat niet altijd vanzelf. Voor veel organisaties is de overgang van de pilotfase naar de implementatiefase lastig. Een goed uitgewerkt implementatieplan is daarom van groot belang. Wil jij bijdragen aan een succesvolle uitvoering van een eHealth-oplossing? In de opleiding Succesvol implementeren van eHealth leer je hoe je de vertaalslag maakt van idee naar implementatieplan. Na vijf avonden kun jij concreet voor jouw organisatie aan de slag met eHealth.

De opleiding Succesvol implementeren van eHealth bestaat uit vijf bijeenkomsten. Na elke bijeenkomst krijg je een opdracht mee. Aan de hand van deze opdrachten breng je de mogelijkheden van eHealth voor jouw eigen organisatie in kaart. In een digitale leeromgeving werk je samen met medestudenten en docenten.

In de opleiding Succesvol implementeren van eHealth leer je:

 • hoe je een business case formuleert voor de gewenste eHealth-implementatie
 • wie je kunt betrekken bij de implementatie en hoe je dat in de praktijk doet
 • hoe je de huidige situatie in kaart brengt en de gewenste situatie ontwerpt aan de hand van jouw doelstellingen
 • welke strategieën mogelijk zijn en welke interventies daarbij passen
 • hoe je in een activiteitenplan beschrijft welke instrumenten je inzet om vanuit de huidige situatie naar de gewenste situatie te komen
 • wat de zorginhoudelijke aspecten zijn van eHealth en welke invloed deze hebben op de functionele eisen van de eHealth-oplossing
 • wat de organisatorische aspecten zijn van eHealth
 • waar je op moet letten bij de technische implementatie van eHealth (maatwerk versus bewezen concepten, leverancierselectie)

Als eindopdracht maak je een implementatieplan eHealth voor jouw eigen organisatie.

Na afronding van de opleiding Succesvol implementeren van eHealth kun jij:

 • eHealth-plannen vertalen naar een implementatieplan
 • concreet aan de slag met eHealth binnen jouw organisatie

Na succesvolle afronding van de opleiding Succesvol implementeren van eHealth ontvang je een certificaat van Inholland Academy. Voor de opleiding wordt accreditatie aangevraagd bij de V&VN.

De opleiding Succesvol implementeren eHealth is bedoeld voor:

 • beleidsmakers, projectleiders eHealth, adviseurs eHealth, (senior) zorgprofessionals, welzijnsprofessionals en zelfstandig zorgprofessionals op hbo-niveau met concrete plannen om eHealth in te voeren

Heb je nog geen concrete plannen om eHealth in te voeren, maar wil je je hier wel op oriënteren? Volg dan eerst de opleiding Oriënteren op eHealth.

Heb je niet de juiste vooropleiding? Op basis van aantoonbaar hbo werk- en denkniveau kun je alsnog worden toegelaten.

U zoekt persoonlijke aandacht en een opleider die met u meedenkt, u bent bij ons van harte welkom.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.