Training Systemisch Werken in Organisaties (2 dagen)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Training Systemisch Werken in Organisaties (2 dagen)

InMens Training en Coaching
Logo van InMens Training en Coaching

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeWageningen
12 dec. 2024 tot 9 jan. 2025
Toon rooster
event 12 december 2024, 09:30-16:00, Wageningen
event 9 januari 2025, 09:30-16:00, Wageningen
placeWageningen
2 jun. 2025 tot 16 jun. 2025
Toon rooster
event 2 juni 2025, 09:30-16:00, Wageningen
event 16 juni 2025, 09:30-16:00, Wageningen

Beschrijving

Deze tweedaagse leert je hoe systemische dynamieken van invloed kunnen zijn op hoe een organisatie functioneert. Je oefent met het inzetten van systemische werkvormen bij intervisie, grote overleggen of gesprekken met collega’s en ouders. Je wordt je bewust welke dynamieken mogelijk van invloed zijn in jouw organisatie of bij jou zelf als professional. Je versterkt je coachvaardigheden en breidt deze verder uit met oplossingsgerichte en systemische gesprekstechnieken en werkvormen. Je leert door het stellen van de juiste vragen meer zicht te krijgen op de innerlijke beleving van de mensen waarmee je werkt om vandaaruit tot de kern van een probleem te komen. We gaan aan de slag met diverse we…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Deze tweedaagse leert je hoe systemische dynamieken van invloed kunnen zijn op hoe een organisatie functioneert. Je oefent met het inzetten van systemische werkvormen bij intervisie, grote overleggen of gesprekken met collega’s en ouders. Je wordt je bewust welke dynamieken mogelijk van invloed zijn in jouw organisatie of bij jou zelf als professional. Je versterkt je coachvaardigheden en breidt deze verder uit met oplossingsgerichte en systemische gesprekstechnieken en werkvormen. Je leert door het stellen van de juiste vragen meer zicht te krijgen op de innerlijke beleving van de mensen waarmee je werkt om vandaaruit tot de kern van een probleem te komen. We gaan aan de slag met diverse werkvormen en materialen en maken de vertaalslag naar casussen van jezelf en uit je eigen werkpraktijk. We maken tevens gebruik van levenservaringen van deelnemers. De technieken zijn zowel bij kinderen als volwassenen inzetbaar.

Doelgroep

De training is bedoeld voor IB’ers, AB’ers, leidinggevenden, die graag verdieping in hun vak willen brengen. De training vereist minimaal een HBO denk en werkniveau. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Beoogde doelen

  • Je hebt kennis over systemisch werken in organisaties
  • Je leert de kenmerken van systemen
  • Je kunt diverse oplossingsgerichte en systemische werkvormen inzetten binnen je werkpraktijk
  • Je kunt systemische dynamieken in organisaties herkennen

Studiebelasting

De training bestaat uit 2 trainingsdagen. Aanbevolen boeken zijn niet verplicht te lezen voor het volgen van de training.

Soms vraagt een situatie op je werk om meer ondersteuning in de dagelijkse praktijk. Daarvoor bieden we coaching en teamtrajecten op maat. Voor extra training of coaching ontvang je een offerte op maat.

Werkwijze

In de training werken we veel met voorbeelden uit het onderwijs. Naast het opdoen van kennis en vaardigheden oefen je in kleine groepjes direct met de geleerde werkvormen.  De training is interactief van aard. Je werkt met eigen casuïstiek. Vanuit de theorie wordt veel geoefend met praktische werkvormen en tools die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.