Training Systemisch Werken in de Klas (2 dagen)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Training Systemisch Werken in de Klas (2 dagen)

InMens Training en Coaching
Logo van InMens Training en Coaching

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeWageningen
26 sep. 2024 tot 17 okt. 2024
Toon rooster
event 26 september 2024, 09:30-16:00, Wageningen
event 17 oktober 2024, 09:30-16:00, Wageningen
placeWageningen
10 mrt. 2025 tot 31 mrt. 2025
Toon rooster
event 10 maart 2025, 09:30-16:00, Wageningen
event 31 maart 2025, 09:30-16:00, Wageningen

Beschrijving

In deze training leer je systemisch werken met een klas. Poppetjes, emotiekaarten en symbolenkaarten zijn effectieve materialen om in korte tijd (verborgen) dynamieken en processen die in jouw groep spelen zichtbaar te maken. Je leert deze praktische werkvormen inzetten op groepsniveau. Deze manier van werken bevordert een positief groepsklimaat. De systemische werkwijze is o.a. inzetbaar bij ruzies, pesten, groepsdruk, vriendschappen en werkklimaat. De eerste dag ligt de focus op het leren van de groepsopstelling met poppetjes in de klas, de tweede dag ligt de focus op praktische werkvormen en handvatten voor na de opstelling. Na deze training kun je direct met het geleerde in je eigen onde…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

In deze training leer je systemisch werken met een klas. Poppetjes, emotiekaarten en symbolenkaarten zijn effectieve materialen om in korte tijd (verborgen) dynamieken en processen die in jouw groep spelen zichtbaar te maken. Je leert deze praktische werkvormen inzetten op groepsniveau. Deze manier van werken bevordert een positief groepsklimaat. De systemische werkwijze is o.a. inzetbaar bij ruzies, pesten, groepsdruk, vriendschappen en werkklimaat. De eerste dag ligt de focus op het leren van de groepsopstelling met poppetjes in de klas, de tweede dag ligt de focus op praktische werkvormen en handvatten voor na de opstelling. Na deze training kun je direct met het geleerde in je eigen onderwijspraktijk aan de slag.

Doelgroep

De training is bedoeld voor leerkrachten, IB-ers, AB’ers, zorgcoördinatoren, mentoren, jeugdhulpverleners en orthopedagogen die praktisch aan de slag willen om een positief klimaat te creëren in een klas en interesse hebben in systemisch werken op groepsniveau.
De training vereist minimaal een hbo denk- en werkniveau.

Beoogde doelen

  • Je kent de basisprincipes van systemisch werken
  • Je kunt een groepsopstelling met poppetjes begeleiden
  • Je krijgt inzicht in de (verborgen) dynamieken en processen die spelen in je klas
  • Je kent de gespreksvaardigheden die effectief zijn om het groepsklimaat te versterken
  • Je leert dat gedrag van een leerling de uitingsvorm is van een symptoom
  • Je leert praktische systemische en verbindende werkvormen om mee aan de slag te gaan na afloop van de groepsopstelling

Werkwijze

De training is interactief van aard. Je werkt met eigen casuïstiek. Vanuit de theorie wordt veel geoefend met praktische werkvormen en tools die direct toepasbaar zijn in je dagelijkse praktijk. Soms vraagt een situatie om meer ondersteuning in de dagelijkse praktijk. Daarvoor bieden we coaching en implementatiebegeleiding op maat. Voor de extra ondersteuning ontvang je een offerte op maat.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.