Highlights van Transactionele Analyse

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Highlights van Transactionele Analyse

INNERLAND
Logo van INNERLAND
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,7 INNERLAND heeft een gemiddelde beoordeling van 9,7 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeCastricum
15 jun. 2023 tot 5 jul. 2023
check_circle Startgarantie
placeCastricum
14 sep. 2023 tot 3 okt. 2023
check_circle Startgarantie
placeCastricum
23 okt. 2023 tot 13 nov. 2023
check_circle Startgarantie
placeCastricum
24 nov. 2023 tot 11 dec. 2023
check_circle Startgarantie

Beschrijving

HIGHLIGHTS VAN TRANSACTIONELE ANALYSE (3 dagen)

In dit programma ervaar je de kracht van Transactionele Analyse en zet je stappen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Transactionele Analyse gaat ervan uit dat mensen in de vroege levensjaren al ‘besluiten’ nemen over hoe ze reageren in bepaalde situaties. Hieruit ontstaan patronen waar mensen naar handelen en (onbewust) hun leven naar inrichten. Inzicht hierin maakt dat je kunt kiezen voor scriptmatig gedrag of ander, meer effectief gedrag. Het maakt de weg vrij te kiezen voor het loslaten van de automatische reacties en biedt een opening naar persoonlijke groei.

VOOR WIE IS DIT PROGRAMMA

Deze training is voor iedereen die de…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Transactionele Analyse, Zelfbewustzijn, Communicatietechnieken, Communicatiemanagement en Communicatiestijlen.

HIGHLIGHTS VAN TRANSACTIONELE ANALYSE (3 dagen)

In dit programma ervaar je de kracht van Transactionele Analyse en zet je stappen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Transactionele Analyse gaat ervan uit dat mensen in de vroege levensjaren al ‘besluiten’ nemen over hoe ze reageren in bepaalde situaties. Hieruit ontstaan patronen waar mensen naar handelen en (onbewust) hun leven naar inrichten. Inzicht hierin maakt dat je kunt kiezen voor scriptmatig gedrag of ander, meer effectief gedrag. Het maakt de weg vrij te kiezen voor het loslaten van de automatische reacties en biedt een opening naar persoonlijke groei.

VOOR WIE IS DIT PROGRAMMA

Deze training is voor iedereen die de kracht van Transactionele Analyse wil ervaren, en op basis van nieuwe inzichten zich verder wil ontwikkelen. Ook voor coaches en begeleiders die inzichten van Transactionele Analyse willen toepassen in de praktijk is dit een goede starttraining.

WAT BEREIK JE MET DIT PROGRAMMA

In dit programma komen de belangrijkste TA-onderwerpen aan bod. Je krijgt inzicht in de patronen die in je vroege levensjaren zijn ontstaan en hoe je je verder kan ontwikkelen.

Transactionele Analyse kan je helpen om:

 • meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag en patronen.
 • je communicatie met anderen te versterken en betere relaties met anderen te bouwen.
 • inzicht te krijgen in je minder effectieve patronen in je eigen gedrag en deze te doorbreken.
 • effectiever om te gaan met conflicten en stress.
 • je zelfbewustzijn te vergroten en jezelf verder te ontwikkelen.
 • andere effectiever te begeleiden.

ONDERWERPEN

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Het model van ego-toestanden
 • Aard, oorsprong en werking van levensscript
 • Wat is je levensscript en hoe kan inzicht hierin je helpen in je ontwikkeling?
 • Levensposities (OK-kwadrant)
 • Miniscript en drivers
 • TA-contract (o.a. het relatiecontract)
 • Miskenning
 • Spel en spelanalyse (waaronder De Dramadriehoek)

AANVANGSNIVEAU

Voor deze training is geen vooropleiding nodig. De training is geschikt voor iedereen die interesse heeft in persoonlijke en professionele ontwikkeling.

GROEPSGROOTTE

De gemiddelde groepsgrootte is 16 deelnemers, met een minimum van 12 en een maximum van 20. Vanaf circa 14 deelnemers wordt de training verzorgd door 2 trainers zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. 

AANPAK

Tijdens dit programma staat oefenen en nieuwe inzichten opdoen, en de achterliggende theorie doornemen centraal. Je wordt begeleid door een trainer met expertise op het gebied van Transactionele Analyse en met ruime trainerservaring.

OPZET PROGRAMMA

De 3-daagse bestaat uit 2 aaneengesloten dagen en een 3e dag. Tussen dag 2 en 3 zit een periode van circa 4 weken, zodat je het geleerde direct in de dagelijkse praktijk kan toepassen. De trainingsdagen starten om 09.30 uur en eindigen om 17.00 uur. 

STUDIEMATERIAAL

Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

CERTIFICERING

Na afronding van de training ontvang je het Highlights van Transactionele Analyse certificaat.

Heb je eerder ook deze trainingen afgerond van INNERLAND: 

 • NLP Essentials (3 dagen);
 • De kracht van Systemisch Werken (2 dagen);
 • Sterk in Communicatie: van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek (3 dagen);
 • Praktische Psychologie: NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werken (3 dagen).

Dan ontvang je ook het certificaat Praktische Psychologie Practitioner.

Ben je na afloop van Highlights van Transactionele Analyse enthousiast en wil je deelnemen aan een langere vervolgtraining op het gebied van toepasbare psychologie? Dan kan je er ook voor kiezen om daarna de 8-daagse training Praktische Psychologie Practitioner te volgen! Het kan zijn dat er enkele onderwerpen dan nogmaals aan bod komen. Deze zullen dan verdiepend en met andere oefeningen behandeld worden. Dit helpt je nog meer om het geleerde toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Ook vormt de training Highlights van Transactionele Analyse een mooie basis voor de opleiding Coachen van Gedragsverandering en onze 2-jarige Opleiding NLP, Transactionele Analyse, Persoonlijkheidsstructuren en Systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen).

WANNEER

Bekijk de data bovenaan deze pagina.

WAAR

Landgoed Duin en Bosch, Oude Parklaan 111, 1901 ZZ Castricum

Mogelijk bieden we de training ook op andere locaties aan. Kijk hiervoor bovenaan deze pagina bij data.

DEELNAMEKOSTEN

Wij bieden je dit 3-daagse programma aan voor €1.000,- vrijgesteld van btw.

Dit bedrag is inclusief werkboek, lunches en telefonische afstemming (indien gewenst). Het is mogelijk deze training kosteloos te volgen met STAP-budget.

Je kunt als je dat wilt ook een tussenovernachting in een hotel boeken zodat je in alle rust kan deelnemen aan de training. Na aanmelding geven we je nog een aantal suggesties van nabijgelegen hotels waar we goede ervaringen mee hebben.

Vraag €1.000,- STAP-budget aan
Het is mogelijk deze training kosteloos te volgen met STAP-budget. Na ontvangst van je vrijblijvende aanmelding zorgen wij ervoor dat je direct een STAP-aanmeldingsbewijs ontvangt. Deze heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen bij UWV. We voegen in de bevestigingsmail ook een helder stappenplan toe zodat je weet hoe je je STAP-budget gemakkelijk kunt aanvragen. Uiteraard kun je ook eerst nog even contact met ons opnemen.    

Een aanmelding is geheel vrijblijvend. Mocht je geen STAP-budget toegekend krijgen? Dan komt je aanmelding te vervallen. Wil je toch meedoen? Dan kun je ons aangeven dat je de training zelf wilt bekostigen of vergoed krijgt van je werkgever. 

Opleidingsbudget werkgever
Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom aftrekbaar.

DE TRAINER(S)

Een ervaren trainer begeleidt het programma waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. Je trainer is een expert, maar bovenal je persoonlijke coach. Voor meer informatie over de trainers zie hieronder.

GEINTERESSEERD?

Meld je aan voor deze training via de gele aanmeldknop rechtsboven.

DE 7 BELOFTES VAN INNERLAND

1.        Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.

2.        Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.

3.        Focus op ontwikkeldoelen. Op welk gebied wil jij je meer ontwikkelen? Welke talenten wil jij meer benutten? In het programma focussen we ons continue op het bereiken van je ontwikkeldoelen. 

4.        Beste methodieken en inzichten. Wij maken gebruik van De Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering. Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken) en Persoonlijkheidsstructuren.

5.        Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus. 

6.        Veilig en ontspannen. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.

7.        Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.