Opleiding: Coachen van Gedragsverandering (blijvende gedragsverandering met impact door de Doorbraakmethode, gebasseerd op het beste uit o.a. NLP, TA, Persoonlijkheisstructuren, Systemisch Werken))

Tijdsduur
Trainer
Tom Twisk

Opleiding: Coachen van Gedragsverandering (blijvende gedragsverandering met impact door de Doorbraakmethode, gebasseerd op het beste uit o.a. NLP, TA, Persoonlijkheisstructuren, Systemisch Werken))

INNERLAND
Logo van INNERLAND
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,7 INNERLAND heeft een gemiddelde beoordeling van 9,7 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

10
Gemiddeld cijfer voor Opleiding: Coachen van Gedragsverandering (blijvende gedragsverandering met impact door de Doorbraakmethode, gebasseerd op het beste uit o.a. NLP, TA, Persoonlijkheisstructuren, Systemisch Werken))
Gebaseerd op 3 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Floortje Eterman
Team leader, hospitality professional
10
Opleiding: Coachen van Gedragsverandering (blijvende gedragsverandering met impact door de Doorbraakmethode, gebasseerd op het beste uit o.a. NLP, TA, Persoonlijkheisstructuren, Systemisch Werken))

"Deze training bood zoveel meer dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een cadeau om zo te kunnen ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Mooi hoe de verschillende methoden bij elkaar gebracht zijn in de doorbraakmethode. Een professionele training met Ryan en Tom die haarfijn aanvoelen wat ieder individu en de groep nodig heeft." - 17-04-2023 12:25

"Deze training bood zoveel meer dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een cadeau om zo te kunnen ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vl… alles lezen - 17-04-2023 12:25

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Opleiding coachen van gedragsverandering

De 7-daagse opleiding waar 6 belangrijke psychologische stromingen samenkomen in De Doorbraakmethode.

Ben je coach, begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional en wil je anderen begeleiden om effectiever om te gaan met veranderingen, meer (werk)plezier te hebben, minder stress en meer zelfvertrouwen te hebben, meer uit zichzelf te halen en als individu of groep betere resultaten te behalen? Wil je meer inzicht in hoe gedragsverandering bij individuen en groepen werkt? Wil je mensen helpen om echt te veranderen; om ingesleten, ineffectieve patronen te doorbreken en effectiever te gaan denken en doen? Doe dan mee met ons 7-daags pr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Systemisch Werk, NLP, Familieopstellingen, HRD (Human Resources Development) en Organisatieopstellingen.

Opleiding coachen van gedragsverandering

De 7-daagse opleiding waar 6 belangrijke psychologische stromingen samenkomen in De Doorbraakmethode.

Ben je coach, begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional en wil je anderen begeleiden om effectiever om te gaan met veranderingen, meer (werk)plezier te hebben, minder stress en meer zelfvertrouwen te hebben, meer uit zichzelf te halen en als individu of groep betere resultaten te behalen? Wil je meer inzicht in hoe gedragsverandering bij individuen en groepen werkt? Wil je mensen helpen om echt te veranderen; om ingesleten, ineffectieve patronen te doorbreken en effectiever te gaan denken en doen? Doe dan mee met ons 7-daags programma: Coachen van gedragsverandering.

In dit programma leer je effectief gebruik te maken van onze succesvolle en unieke methode voor gedragsverandering (De Doorbraakmethode) en krijg je tips en oefeningen waarmee je anderen kunt begeleiden in de verschillende fases van gedragsverandering. We leren je ook graag om in deze verschillende fases effectief gebruik te maken van theorieën, inzichten, modellen en oefeningen die gebaseerd zijn op het gedachtengoed van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Organisatie- en familieopstellingen (Systemisch Werken), Rationeel-emotieve Therapie (RET), Persoonlijkheidsstructuren en Oplossingsgericht Werken.

Voor wie
Het trainingsprogramma is voor jou zinvol als je coach, begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional bent of wilt worden en je je in één of meerdere situaties/behoeften herkent:

 • Je wilt meer inzicht in de pysche van de mens en weten hoe gedragsverandering werkt.
 • Je wilt nog effectiever worden op het gebied van het begeleiden van individuen, groepen en/of organisaties, het begeleiden van veranderingen, en/of het coachen op professioneel en/of persoonlijk gebied.
 • Je wilt de verschillende fases van gedragsverandering effectief kunnen ondersteunen met bruikbare theorieën, inzichten en modellen, en passende interventies, en hiermee je coachtoolkit uitbreiden.

Aanvangsniveau
Het is prettig als je als basis voor dit programma het programma Versterk je persoonlijke kracht bij Innerland hebt gevolgd. Een soortgelijk programma van een ander instituut kan ook een prima basis zijn voor dit programma. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat bereik je met dit programma
Door deelname aan dit programma maak je als coach/begeleider, leidinggevende, projectleider of hr(d) professional een persoonlijke groei door, bijvoorbeeld doordat:

 • Je individuen en groepen op effectievere wijze ondersteunt bij gedragsverandering met als resultaat meer succes, plezier en zelfvertrouwen.
 • Je individuen en groepen ondersteunt om zichzelf en anderen beter te gaan begrijpen en effectiever te gaan denken en doen.
 • Je anderen op het juiste moment de juiste interventie aanbiedt waardoor zij impactvolle inzichten en ervaringen opdoen en verder komen in hun ontwikkeling.
 • Je de juiste coachtechnieken inzet tijdens een-op-een gesprekken en groepssessies.
 • Je zicht hebt op je eigen gespreksstijl en het effect daarvan (in coaching).
 • Je je bewust bent van je eigen valkuilen, en die van anderen, en hier effectief mee kunt omgaan.
 • Je beter in staat bent om te confronteren en zowel positieve als negatieve feedback te geven en te ontvangen.
 • Je beter kunt omgaan met de emoties van jezelf én anderen.
 • Je doeltreffend coacht op competenties.
 • Je gemakkelijker afstand neemt en je eigen gedrag beter kunt beschouwen.

Opzet, aanpak en onderwerpen
In het programma ligt de focus op jezelf verder ontwikkelen als coach van individuen en groepen met behulp van bruikbare theorieën, inzichten, modellen en oefeningen. Hierbij is er veel aandacht voor het oefenen en het experimenteren met nieuw gedrag, het bespreken van cases en voor zelfreflectie.

Het programma start met een kennismakingsgesprek/intake. Dit kan telefonisch of bij ons op kantoor. In dit gesprek kom je tot concrete ontwikkeldoelen en krijg je een beeld van hoe het programma kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van je doelen.

Het programma ‘Coachen van gedragsverandering’ duurt 7 dagen en is als volgt opgebouwd:

Blok 1 t/m 3
Dag 1: start om 9.30 uur (vanaf 9.00 uur inloop) en eindigt met avondprogramma rond 19:00 uur en sluiten we af met een diner. Dag 2: eindigt om 17.00 uur.

Blok 4
Dag 1: start om 9.30 uur (vanaf 9.00 uur inloop) en eindigt om 17.00 uur. Optioneel sluiten we af met een diner en eindigen we rond 20.00 uur.

Overnachten
Het is mogelijk op of dichtbij de locatie te overnachten, zie 'prijs'.

Intervisie
Tussen de drie blokken vindt er een intervisiebijeenkomst plaats. In de twee intervisiebijeenkomsten ga je samen met de andere deelnemers doelgericht aan de slag met oefenen en het bespreken van ingebrachte praktijksituaties. Ook ga je gedurende het programma met een oefencliënt aan de slag. De ervaring heeft geleerd dat deelnemers de intervisie als leuk, inspirerend en waardevol ervaren en dat het helpt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Coachingsessie
Tijdens het programma is het mogelijk om een coachingsessie te plannen met de trainer. Deze sessie draagt ook bij aan het versterken van jouw persoonlijk kracht en het bereiken van je persoonlijke ontwikkeldoelen.

Aanpak
Tijdens het programma maken we gebruik van de Doorbraakmethode, een beproefde methode bestaande uit vijf fases (bewustwording, beslissen, beginnen, beproeving en bouw succes uit) die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering. Ook gebruiken we die inzichten vanuit NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werken (familie- en organisatieopstellingen) die je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Onderwerpen
Een overzicht van de onderwerpen die onder meer aan bod komen:

Blok 1: Hoe werkt gedragsverandering bij mij?

 • Wat zijn mijn drijfveren, talenten en ontwikkelpunten als persoon en coach, en hoe kan ik effectiever worden?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij mij?
 • Hoe werkt gedragsverandering bij individuen en groepen in het algemeen?

Blok 2 en 3: Coachen van gedragsverandering

 • Coachen van individuen en groepen en hierbij effectief gebruik maken van de Doorbraakmethode, een beproefde methode die leidt tot persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering bestaande uit vijf fases: - Bewustwording - Beslissen - Beginnen - Beproeving - Bouw succes uit
 • Coachen van individuen en groepen met behulp van bruikbare theorieën, inzichten, modellen en oefeningen die gebaseerd zijn op het gedachtengoed van: - NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) - TA (Transactionele Analyse), - Systemisch Werken (organisatie- en familieopstellingen) - RET (Rationeel-Emotieve Therapie) - Persoonlijkheidsstructuren van Otto Kernberg - The 7 Habits of Highly Effective People Stephen R. Covey - Oplossingsgericht werken/coachen
 • Bespreken cases en traject met oefencliënt

Blok 4: Hoe het geleerde vasthouden en verder groeien?

 • Successen delen
 • Hoe houd ik het geleerde vast?
 • De puntjes op de ‘i’
 • Hoe kan en wil ik me nog verder ontwikkelen?

Studiemateriaal
Op de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

Certificering
Na afronding van de opleiding ontvang je het Innerland-certificaat: Coachen van gedragsverandering.

Locaties

De Vijverzaal
Landgoed Duin en Bosch
Oude Parklaan 111 Castricum

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54 Zeist

Het is mogelijk op of dichtbij de locatie te overnachten, zie 'prijs'.

Deelnamekosten
Wij bieden je deze opleiding aan voor € 2.947,- per jaar, exclusief 21% btw. Dit bedrag is inclusief intakegesprek, werkboek, deelnemersmaterialen en arrangementskosten (7 maal lunchbuffet, 3 x diner, zaalkosten, thee en koffie).

Vrijgesteld van btw mogelijk
Volg je de training privé of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen over de training. Deze keuze kun je aangeven op het online inschrijfformulier of bij jouw telefonische inschrijving. Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels. Onze aanrader is:

 • Huize Koningsbosch € 115,- per nacht voor een luxe kamer, incl.ontbijt

Mocht je qua budget liever een wat goedkopere optie hebben dan adviseren we:

 • Hotel Fase Fier € 77,- per nacht voor een comfortkamer, incl.ontbijt

Opleidingsbudget werkgever
Veel organisaties investeren in hun mensen. Je kunt ook informeren bij je werkgever of er voor je ontwikkelbehoefte een opleidingsbudget beschikbaar is. Voor een werkgever valt deze investering onder personeelskosten en zijn daarom ook aftrekbaar. Download gratis de brochure met verdere informatie over het programma.

Trainer(s)
De training wordt uitgevoerd door Tom Twisk en/of Ryan Karhof en/of Thérèse Jansen (afhankelijk van de startdatum en groepsgrootte).

De 10 beloftes van INNERLAND

 1. Persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering als resultaat. Wij helpen je om blijvend effectiever te gaan denken en doen en stappen te zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geen trucs of tijdelijke oplossingen.
 2. Ervaren, leren en groeien staat centraal. In een INNERLAND programma ga je ter plekke aan de slag met die zaken waar het bij jou echt om gaat en doe je die inzichten en ervaringen op die je verder helpen in je ontwikkeling. Geen standaard trainingsprogramma’s dus.
 3. Focus op ontwikkeldoelen.Voorafgaand aan het programma brengen we je ontwikkeldoelen in kaart. Op welk gebied wil je je meer ontwikkelen? Welke talenten wil je meer benutten? In het programma focussen we ons continue op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 4. Focus op vergroten persoonlijk leiderschap. Wij helpen je om effectiever leiding te geven aan jezelf, je talenten en persoonlijke kracht meer te benutten en meer de regie te nemen over je eigen ontwikkeling.
 5. Hoge tevredenheid. Onze belofte is dat je na afloop van het programma tevreden bent over de stappen die je gezet hebt in het bereiken van je ontwikkeldoelen. Ben je niet tevreden? Dan helpen we je verder tot je 100% tevreden bent!
 6. Beste methodieken en inzichten. Wij maken gebruik van Doorbraakmethode, een effectieve en unieke methode gericht op jezelf van binnenuit versterken met als resultaat groei en blijvende gedragsverandering. Wij maken ook gebruik van bewezen methodieken en inzichten van Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Persoonlijkheidsstructuren (PS) en Systemisch Werken (SW) (familie- en organisatieopstellingen). En we maken gebruik van inzichten van onder meer: Stephen Covey, Simon Sinek en Anthony Robbins.
 7. Helder, toepasbaar en inspirerend. Wij hanteren een beproefde en energieke aanpak die goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Niet zweverig dus.
 8. Veilig en ontspannen. INNERLAND trainers creëren een setting waarin je jezelf toestaat naar jezelf te kijken, nieuwe ervaringen op te doen, te zeggen wat je werkelijk vindt en plezier te hebben. Zaken worden op een open en respectvolle wijze bespreekbaar gemaakt.
 9. Kleine groepen. Door kleine groepen kunnen we veel persoonlijke aandacht geven en ons continue focussen op het bereiken van je ontwikkeldoelen.
 10. Voordelen voor werkgevers. Veel organisaties, bedrijven en ondernemers kiezen ervoor om zichzelf, hun leidinggevenden, teams en medewerkers bij INNERLAND te laten opleiden. Of het nu gaat om samenwerking, leidinggeven en coachen, klantcontact, ondernemerschap, of draagvlak krijgen voor ideeën: Medewerkers die goed in hun vel zitten, effectief communiceren met zichzelf en anderen, en zichzelf ontwikkelen, zijn belangrijke sleutels voor succes! Dat zijn precies de doelen waar wij ons in onze programma’s op richten.

Je kunt indien gewenst ook een tussenovernachting nemen zodat je in alle rust kan deelnemen aan het programma. Wij hebben goede afspraken met twee nabijgelegen hotels.

Kennismaken met deze opleiding?

Wil je ervaren of deze opleiding Coachen van gedragsverandering iets voor je is? Kom dan naar de kennismakingsdag, meer informatie op onze website.

Incompany

Dit programma kan ook incompany en op maat voor een organisatie verzorgd worden. Wij gaan graag in gesprek om de situatie, wensen en mogelijkheden te bespreken. Bel 0800 - 999 79 99 of stuur een e-mail naar advies@innerland.nl.

10
Gemiddeld cijfer voor Opleiding: Coachen van Gedragsverandering (blijvende gedragsverandering met impact door de Doorbraakmethode, gebasseerd op het beste uit o.a. NLP, TA, Persoonlijkheisstructuren, Systemisch Werken))
Gebaseerd op 3 ervaringen
starstarstarstarstar
Floortje Eterman
Team leader, hospitality professional
10
Opleiding: Coachen van Gedragsverandering (blijvende gedragsverandering met impact door de Doorbraakmethode, gebasseerd op het beste uit o.a. NLP, TA, Persoonlijkheisstructuren, Systemisch Werken))

"Deze training bood zoveel meer dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een cadeau om zo te kunnen ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Mooi hoe de verschillende methoden bij elkaar gebracht zijn in de doorbraakmethode. Een professionele training met Ryan en Tom die haarfijn aanvoelen wat ieder individu en de groep nodig heeft." - 17-04-2023 12:25

"Deze training bood zoveel meer dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een cadeau om zo te kunnen ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vl… alles lezen - 17-04-2023 12:25

starstarstarstarstar
Ingrid van Oort
HR adviseur
10
Opleiding: Coachen van Gedragsverandering (blijvende gedragsverandering met impact door de Doorbraakmethode, gebasseerd op het beste uit o.a. NLP, TA, Persoonlijkheisstructuren, Systemisch Werken))

"Warm, veilig, kundig, tot de kern en terecht confronterend. Misschien krijg je niet altijd wat je wil, maar zeker wat je nodig hebt. Als je wil doorbreken en een verandering in gang wil zetten, dan ben je aan het juiste adres!" - 03-04-2023 14:36

"Warm, veilig, kundig, tot de kern en terecht confronterend. Misschien krijg je niet altijd wat je wil, maar zeker wat je nodig hebt. Als je … alles lezen - 03-04-2023 14:36

starstarstarstarstar
Pieter De Boer
Eigenaar PTR Digital
10
Opleiding: Coachen van Gedragsverandering (blijvende gedragsverandering met impact door de Doorbraakmethode, gebasseerd op het beste uit o.a. NLP, TA, Persoonlijkheisstructuren, Systemisch Werken))

"Deze opleiding is een absolute aanrader. de trainers maken de training echt tot wat het is. Het is geen droge lesstof waarbij enkel de theorie wordt behandeld. Je persoonlijke ervaringen en filosofieën worden gebruikt als bouwstenen om de impact van de theorie te vergroten. Deze training laat je echt naar jezelf kijken om het maximale resultaat te behalen in het dagelijks leven. Hierdoor heb ik veel meer uit de training gehaald dan van te voren verwacht." - 03-04-2023 13:53

"Deze opleiding is een absolute aanrader. de trainers maken de training echt tot wat het is. Het is geen droge lesstof waarbij enkel de theor… alles lezen - 03-04-2023 13:53

Tom Twisk
Tom Twisk
Innerland Trainer & Coach
9,6

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.