Bike training (Beveiliging/Handhaving)

Niveau
Tijdsduur
Logo van Instituut Veiligheidsopleidingen Nederland (IVON)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 Instituut Veiligheidsopleidingen Nederland (IVON) heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Instituut Veiligheidsopleidingen Nederland (IVON) biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam, Zwolle

Beschrijving

Er zijn tal van voordelen op te noemen voor handhavers/toezichthouders die gebruik maken van de fiets voor hun werkzaamheden.
De fiets is niet alleen een handig vervoersmiddel voor handhavers/toezichthouders. Het kan ook worden gebruikt als "verdedigingswapen".

Om als handhaver/toezichthouder verantwoord en veilig met de fiets te kunnen omgaan biedt IVON de bike training aan. De deelnemer leert om op de fiets, veiliger en met meer resultaat zijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Deze leert vaardigheden om op de juiste manier gebruik te maken van de fiets. Naast technisch en tactisch fietsen, zijn conditie- en behendigheidstrainingen onderdeel van de opleiding. Als je de fiets goed gebruikt,…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Handhaving, Beveiliging, Omgevingswet, Veiligheidskunde en Criminologie.

Er zijn tal van voordelen op te noemen voor handhavers/toezichthouders die gebruik maken van de fiets voor hun werkzaamheden.
De fiets is niet alleen een handig vervoersmiddel voor handhavers/toezichthouders. Het kan ook worden gebruikt als "verdedigingswapen".

Om als handhaver/toezichthouder verantwoord en veilig met de fiets te kunnen omgaan biedt IVON de bike training aan. De deelnemer leert om op de fiets, veiliger en met meer resultaat zijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Deze leert vaardigheden om op de juiste manier gebruik te maken van de fiets. Naast technisch en tactisch fietsen, zijn conditie- en behendigheidstrainingen onderdeel van de opleiding. Als je de fiets goed gebruikt, dan biedt deze veel voordelen. Een biker is makkelijker aanspreekbaar voor mensen op straat dan de collega die gebruik maakt van de  auto/motor. Een ander voordeel is dat je op de fiets plekken kunt bereiken waar je met de auto niet komt.

De training begint dagelijks met het controleren van de fiets. Is de fiets nog in goede staat, om veilig gebruikt te kunnen worden. Daarna wordt er rustig warm gefietst en warm-up oefeningen gedaan. We willen niet dat u na de eerste dag spierklachten heeft. Want ook de niet ervaren bikers moeten de training kunnen afronden.

• Op de eerste dag wordt er aandacht besteed aan de beheersing van de fiets. Hierbij komen de volgende vaardigheden aan de orde: fietsen op een mountenbike, balanceren, noodstoppen uitvoeren, op en afstappen, vallen van en met de fiets en de slide procedure.
• Op de tweede dag wordt er aandacht besteed aan het nemen van hindernissen en het omgaan met obstakels. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het nemen van bochten, het afdalen van verhogingen, het defensief rijden en het snel en veilig rijden in situaties met veel publiek.
• Op de derde en laatste dag wordt er aandacht besteed aan het gebruik van de fiets als “verdedigingswapen”, het aanhouden van een verdachte op en met de fiets.


Duur
3 dagen. Geen zelfstudie vereist.

Doelgroep
Handhavers of toezichthouders die werkzaamheden uitvoeren op een fiets.

Voorkennis
Geen specifieke voorkennis vereist.


Na afronding
Aan het einde van de training legt de deelnemer een examen af. Als de deelnemer het vaardigheidsexamen met goed gevolg heeft afgerond, ontvangt hij/zij een certificaat van IVON. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Instituut Veiligheidsopleidingen Nederland (IVON), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.