LEAN Action Learning

Type product
Tijdsduur
Logo van Instituut voor Kennisproductiviteit

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Kijk op Kennisproductiviteit

Doel: spelenderwijs implementeren van LEAN door meiddel van werkplekleren of action learning

De lean filosofie richt zich op de "value stream", de keten van waarde creërende stappen die nodig zijn voor het ontwerpen, maken en het product te leveren. Het doel is om afval, fouten, en inflexibiliteit te verwijderen en daarmee ook hogere waarde te creëren voor de klant. Action learning is een proces waarin een groep mensen komt bij elkaar om zich te concentreren op een collectief project. Het doel van het project is om een organisatorische of operationele veranderingen door te voeren, en op het beoogde verandering als een voertuig voor het leren door te experimenteren, meten en reflectie op de …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Werkplekleren, Action Learning, Lean, HRD (Human Resources Development) en Lerende organisatie.

Kijk op Kennisproductiviteit

Doel: spelenderwijs implementeren van LEAN door meiddel van werkplekleren of action learning

De lean filosofie richt zich op de "value stream", de keten van waarde creërende stappen die nodig zijn voor het ontwerpen, maken en het product te leveren. Het doel is om afval, fouten, en inflexibiliteit te verwijderen en daarmee ook hogere waarde te creëren voor de klant. Action learning is een proces waarin een groep mensen komt bij elkaar om zich te concentreren op een collectief project. Het doel van het project is om een organisatorische of operationele veranderingen door te voeren, en op het beoogde verandering als een voertuig voor het leren door te experimenteren, meten en reflectie op de resultaten te gebruiken. De teamleden trekken collectief lering van de collectieve ervaring.

De rol van de facilitator is te begeleiden en te helpen, maar niet actief direct het proces te sturen. Het is belangrijk dat het team de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces. Dit is de sleutel tot het Action Learning. Een typisch overzicht van de manier waarop de begeleider besteedt hun tijd over de fasen van het project is:

Het organiseren van 30%

Coachen 40%

Instrueren van 10%

Rapportage 20%

Traditionele klassikale instructie is beperkt tot een absoluut minimum. Het is beter om aan te moedigen de teamleden om hun eigen onderzoek en hun bevindingen presenteren aan het team. (Zie Zeven dia's, zeven minuten methode). Maar vereist nog steeds een goede praktische kennis van Lean principes, de instrumenten en hun toepassing van de begeleider. Het is de kunst om kansen te herkennen aan deze principes en vervolgens tools te introduceren als een natuurlijk onderdeel van het probleemoplossend proces.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.