* Familie Opstellingen *

Niveau
Tijdsduur
Logo van IONOI
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 IONOI heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

IONOI biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Ede, Hilversum, Nijmegen, Utrecht, Veenendaal, Zwolle

Beschrijving

toegepaste NLP trainingen IONOI     puur en effectief communiceren met persoonlijke ontwikkeling vanuit hart en hoofd

* Familie opstellingen * - IONOI -

Vrijdagmiddag 22 maart 13.30-17.00 uur Familie-opstelling in Zwolle, Zerboltstraat 61

Kosten € 10.00 per persoon


Het maken van een familieopstelling is een vorm van psychotherapie die in West Europa geherintroduceerd werd door de Duitser Bert Hellinger. Hij kwam als West Europeaan opnieuw in aanraking met deze werkwijze toen hij werkzaam was als missionaris in Zuid Afrika. De werkwijze van Hellinger is de werkwijze van het zogenaamd Systemisch werken. Therapeuten of coaches die systemisch werken trachten middels het opstellen van iemands systeem van herkomst niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te her…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Familieopstellingen, Leerpsychologie, Organisatieopstellingen, Systemisch Werk en Stress.

toegepaste NLP trainingen IONOI     puur en effectief communiceren met persoonlijke ontwikkeling vanuit hart en hoofd

* Familie opstellingen * - IONOI -

Vrijdagmiddag 22 maart 13.30-17.00 uur Familie-opstelling in Zwolle, Zerboltstraat 61

Kosten € 10.00 per persoon


Het maken van een familieopstelling is een vorm van psychotherapie die in West Europa geherintroduceerd werd door de Duitser Bert Hellinger. Hij kwam als West Europeaan opnieuw in aanraking met deze werkwijze toen hij werkzaam was als missionaris in Zuid Afrika. De werkwijze van Hellinger is de werkwijze van het zogenaamd Systemisch werken. Therapeuten of coaches die systemisch werken trachten middels het opstellen van iemands systeem van herkomst niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen.

Een familieopstelling is een therapeutische sessie waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Voor de hoofdrolspelers in dat vraagstuk, vaak familieleden van degene die het vraagstuk inbrengt, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’. Deelnemers krijgen door de vragende deelnemer een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers, deels geholpen door de therapeut.

Er ontstaat zo een tableau-vivant dat achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien, door de opgestelde mensen te ondervragen over hun gevoelens en attitudes ten opzichte van elkaar en de situatie. Er komen verstrikkingen aan het licht (soms in eerdere generaties) die hebben geleid tot stagnatie in het huidige leven van de deelnemer. Vaak zijn die verstrikkingen onverwerkte gevoelens bij een persoon als gevolg van nare gebeurtenissen zoals het jong overlijden van een ouder of een kind, oorlogservaring, scheiding van ouders. Die onverwerkte gevoelens kunnen latergeborenen (kinderen) onbewust en onbedoeld belasten waardoor ze uit balans zijn. Aan de hand van eenvoudige instructies van de begeleider, brengen de representanten beweging in de stagnatie en kan er rust komen tussen de personen die de representanten vertegenwoordigen.

De effecten van de sessie zijn soms op korte, maar vaak op lange termijn merkbaar. De methode is niet onomstreden.

De methode wordt ook toegepast in organisaties, bijvoorbeeld om te onderzoeken waarom er stagnaties zijn in de ontwikkelingen van een organisatie of waarom bepaalde conflicten telkens terugkeren. Er wordt in dit verband niet gesproken over een familieopstellingen, maar een organisatieopstelling.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.