Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van IPD Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,9 IPD Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 6,9 (uit 54 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

2
Gemiddeld cijfer voor Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Van Leeuwen
2
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"Helaas is deze opleiding erg slecht qua niveau. Het zijn vooral een hoop lessen waarin met een te grote groep geluisterd wordt naar hoe de docent inconsequente monologen houdt over zijn mening van bepaalde werken en daarbij regelmatig zijn eigen draad kwijt raakt. Wat hij de ene les nog als geweldig bestempeld, kraakt hij de volgende les volledig af zonder ook maar enige vorm van onderbouwingen en toelichtingen. Bij de vraag naar meer toelichting zegt hij dat je het niet te feitelijk moet nemen en er dus geen onderbouwing is. De opleiding wordt zogenaamd ook aangeboden in andere steden dan Utrecht, maar door het weinige animo wordt je altijd naar Utrecht gestuurd, wat dus flink in de extra kosten kan lopen. De kosten voor materiaal vallen ook hoog uit, totaal ongeveer 250 euro. Hiervan wordt de helft niet eens gebruikt. Examen kosten ook nog eens 350 euro. Deze opleiding staat in het werkveld niet goed aangeschreven en wordt veelal helemaal niet erkent. Beter kan er gekozen worden voor een opleiding bij het NIA. IPD zelf is administratief een groot rommeltje, mails worden pas maanden na dato of uberhaupt helemaal niet beantwoord. Kortom, erg teleurstellend voor de 2000 euro investering die je in deze opleiding doet." - 10-02-2020 13:36

"Helaas is deze opleiding erg slecht qua niveau. Het zijn vooral een hoop lessen waarin met een te grote groep geluisterd wordt naar hoe de d… alles lezen - 10-02-2020 13:36

Startdata en plaatsen

Breda
20 apr. 2020 tot 2 nov. 2020
Den Haag
20 apr. 2020 tot 2 nov. 2020
Rotterdam
20 apr. 2020 tot 2 nov. 2020
Arnhem
21 apr. 2020 tot 3 nov. 2020
Eindhoven
21 apr. 2020 tot 3 nov. 2020
Zwolle
21 apr. 2020 tot 3 nov. 2020
Amsterdam
24 apr. 2020 tot 30 okt. 2020
Amsterdam
25 apr. 2020 tot 31 okt. 2020
Utrecht
25 apr. 2020 tot 31 okt. 2020

Beschrijving

IPD Opleidingen verzorgt korte klassikale opleidingen voor beroepen in de boekhouding, makelaardij, vastgoed, loonadministratie, binnenhuis- en tuinontwerp.

Creatieve beroepsopleiding
De dagopleiding Binnenhuisarchitectuur is de ideale basis voor een carrière als binnenhuisontwerper. U ontwikkelt een eigen stijl en visie, leert alles over kleuren, materialen en bouwtechnieken en oefent uw presentatievaardigheden. Na 17 lesweken bent u helemaal voorbereid op het erkende beroepsexamen.

De voordelen van een dagopleiding Binnenhuisarchitectuur
Als u kiest voor de dagopleiding, heeft u om de week een dag les van 10.00 tot 16.00 uur. Tussen de lessen door bent u bezig met huiswerkopdrachten en examenvoorbereiding. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding bestaat uit 17 lessen; u gaat hard aan het …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Binnenhuisarchitectuur, Technisch ontwerp, Tuinarchitectuur, AutoDesk 3ds Max en AutoCAD.

IPD Opleidingen verzorgt korte klassikale opleidingen voor beroepen in de boekhouding, makelaardij, vastgoed, loonadministratie, binnenhuis- en tuinontwerp.

Creatieve beroepsopleiding
De dagopleiding Binnenhuisarchitectuur is de ideale basis voor een carrière als binnenhuisontwerper. U ontwikkelt een eigen stijl en visie, leert alles over kleuren, materialen en bouwtechnieken en oefent uw presentatievaardigheden. Na 17 lesweken bent u helemaal voorbereid op het erkende beroepsexamen.

De voordelen van een dagopleiding Binnenhuisarchitectuur
Als u kiest voor de dagopleiding, heeft u om de week een dag les van 10.00 tot 16.00 uur. Tussen de lessen door bent u bezig met huiswerkopdrachten en examenvoorbereiding. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding bestaat uit 17 lessen; u gaat hard aan het werk en wordt zo helemaal ondergedompeld in de wereld van het interieurontwerp.

Lessen
De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. U laat aan elkaar en de docent uw werk zien en u bespreekt dat onderling. U ziet wekelijks de voortgang in uw werk en bouwt meteen een mooi portfolio op, voor een vliegende start in het vak.

Binnenhuisarchitectuur is een veelzijdig vak
Het interieurvak bestaat uit drie pijlers die alledrie van belang zijn voor succes:

 1. Tekenen en ontwerpen: leren kijken, waarnemen, loslaten, durven en opnieuw beginnen. Na deze opleiding kunt u uw eigen interieurs en plattegronden tekenen! Ook als u er nu nog weinig ervaring mee heeft. Inclusief lessen in het digitale tekenprogramma SketchUp.
 2. Materiaalkennis: leren voelen en ervaren wat de effecten zijn van stoffen, kleuren, hout, muurbedekking, verlichting, enzovoort.
 3. Verkopen van uzelf en uw ontwerp: presenteren, communiceren, samenwerken, ondernemen en solliciteren.

De dagopleiding bestaat uit 17 lessen. In de lessen worden de volgende onderwerpen behandeld.

 • Geschiedenis van het vak
 • (Perspectief)Tekeningen
 • Werken met tekenprogramma Sketchup
 • Stijl en Vormgeving
 • Materialenkennis
 • Inrichtingstechnieken
 • Kleurenleer
 • Schetsen
 • Modetrends
 • Designs
 • Styling
 • Verlichtingstechnieken
 • Presentatietechnieken

Ontwerpleer en de praktische toepassing met 3D-tekenen
Veel lestijd wordt besteed aan schetsen en tekenen. Het is immers van groot belang dat u als interieurontwerper vlot en precies uw ideeën kunt laten zien aan uw opdrachtgever, soms zelfs ter plekke tijdens een intakegesprek. In de vernieuwde opleidingen binnenhuisontwerp hebben we twee extra dagen ingeruimd voor Ontwerpleer. U krijgt theorie over (visueel) ontwerpen en leert dit direct toepassen in een digitaal tekenprogramma (bijvoorbeeld Google SketchUp). Met zo'n programma maakt u kennis met in 3D. Laat uw ontwerpen tot leven komen voor uzelf en uw klant! Werken met een digitaal tekenprogramma hoort niet bij de verplichte examenstof, maar is een onmisbare vaardigheid voor de interieurontwerper.

Lichtplan maken en Interieurstyling
De opleiding is onlangs uitgebreid met een module Lichtplan maken en een module Interieurstyling. Deze onderwerpen zaten al in de cursus, maar er was veel behoefte om meer te oefenen met deze thema's.

Beste start in het ontwerpvak
Met deze opleiding legt u een uitstekende basis als interieurontwerper. U begint al tijdens de lessen met het ontwikkelen van uw eigen stijl en signatuur. U leert vooral door te doen, dus u gaat veel tekenen met de hand (van schetsen tot wandaanzichten), ontwerpen en moodboards maken.

Lesmethode en docent
Uw docent is een ervaren professional uit de praktijk, die het binnenhuisvak door en door kent. Het enthousiasme van onze docenten binnenhuisontwerp werkt absoluut aanstekelijk! Al het onderwijs van IPD Opleidingen is klassikaal en de groepen zijn niet groot. Er is altijd veel ruimte voor individuele aandacht en uw persoonlijke vragen. 
In de klas bouwt u meteen een mooi netwerk op. De docent en medecursisten houden buiten de lessen contact via de IPDELO, de elektronische leeromgeving waar ook aanvullend lesmateriaal te vinden is.
U krijgt om de week les. Tussen de lessen bent u bezig met huiswerkopdrachten en de voorbereidingen op het examenwerk. 

Niveau
U heeft geen specifieke vooropleiding nodig. Het niveau van de opleiding ligt op mbo+/hbo-niveau. U gaat enorm veel leren in een korte tijd, dus het tempo ligt hoog. U wordt even helemaal ondergedompeld in het interieurvak! Heeft u vragen over het niveau, neem dan gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen
Het examen voor Binnenhuisarchitectuur wordt verzorgd door twee examenbureau's: EHCB en CreatiefNivo. Beide examenbureau's kennen een theorie- en praktijkexamen. De opdrachten die gemaakt dienen te worden voor het praktijkexamen dienen gelijk als een mooie start van uw portfolio!

Veel extra’s bij IPD
Bij IPD krijgt u in de les veel examentraining en leert u ontwerpen en presenteren. Buiten de lessen om organiseert IPD veel voor u:

Extra en gratis trainingen

U mag gratis deelnemen aan klassikale trainingen die regelmatig worden verzorgd. Kijk voor het overzicht van deze trainingen op onze website.

Netwerkdagen en Carrièreteam

Het Carrièreteam van IPD bestaat uit intern opgeleide intercedenten. Het Carrièreteam doet er alles aan om u op weg te helpen naar een baan of om u te ondersteunen met het opzetten van een eigen onderneming. Verder organiseert het IPD Carrièredagen. Ondersteuning van Carrièreteam is gratis voor (ex-)IPD-cursisten

Examentraining

Tijdens de les oefent u al veel examenopgaven

Extra examentrainingen in Utrecht

Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens)

Catering

In Utrecht en Amsterdam is de catering gratis.

Vooropleiding
Voor de opleiding Binnenhuisarchitectuur is geen vooropleiding vereist. Wij raden echter wel een HBO werk- en denkniveau aan vor de opleiding. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Proefles volgen?

In Utrecht worden proeflessen verzorgd zodat u goed kunt beoordelen of de opleiding bij u past. U kunt zich hiervoor telefonisch of per mail opgeven.

Meer weten? Vraag de brochure aan via Springest.

Aanmelden?

Nog deze week profiteren van de flinke vroegboekkorting? Meld u zich dan deze week nog aan!

2
Gemiddeld cijfer voor Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.
Gebaseerd op 1 ervaring
starstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Van Leeuwen
2
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"Helaas is deze opleiding erg slecht qua niveau. Het zijn vooral een hoop lessen waarin met een te grote groep geluisterd wordt naar hoe de docent inconsequente monologen houdt over zijn mening van bepaalde werken en daarbij regelmatig zijn eigen draad kwijt raakt. Wat hij de ene les nog als geweldig bestempeld, kraakt hij de volgende les volledig af zonder ook maar enige vorm van onderbouwingen en toelichtingen. Bij de vraag naar meer toelichting zegt hij dat je het niet te feitelijk moet nemen en er dus geen onderbouwing is. De opleiding wordt zogenaamd ook aangeboden in andere steden dan Utrecht, maar door het weinige animo wordt je altijd naar Utrecht gestuurd, wat dus flink in de extra kosten kan lopen. De kosten voor materiaal vallen ook hoog uit, totaal ongeveer 250 euro. Hiervan wordt de helft niet eens gebruikt. Examen kosten ook nog eens 350 euro. Deze opleiding staat in het werkveld niet goed aangeschreven en wordt veelal helemaal niet erkent. Beter kan er gekozen worden voor een opleiding bij het NIA. IPD zelf is administratief een groot rommeltje, mails worden pas maanden na dato of uberhaupt helemaal niet beantwoord. Kortom, erg teleurstellend voor de 2000 euro investering die je in deze opleiding doet." - 10-02-2020 13:36

"Helaas is deze opleiding erg slecht qua niveau. Het zijn vooral een hoop lessen waarin met een te grote groep geluisterd wordt naar hoe de d… alles lezen - 10-02-2020 13:36

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met IPD Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.