Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) zaterdagopleiding Rotterdam, Eindhoven en Den Haag

Niveau
Tijdsduur

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) zaterdagopleiding Rotterdam, Eindhoven en Den Haag

IPD Opleidingen
Logo van IPD Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,5 IPD Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,5 (uit 115 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Volg klassikale, praktijkgerichte opleidingen met een erkend diploma op het gebied van Makelaardij, Ecologie, Creativiteit en Administratie.

Waarom PDB?

In 2018 is er  een tekort aan gediplomeerde boekhouders op MBO-niveau. Voor mensen met een diploma PDB op zak is het meestal gemakkelijk om snel een leuke en uitdagende baan te vinden.

Wat doet een PDB-boekhouder?

Een boekhouder heeft leuk en uitdagend werk. Naast invoer en checken van de juiste gegevens is het maken en voorbereiden van jaarrekeningen vaak een onderdeel van de baan. Binnen de administratieve omgeving wordt tegenwoordig snel carrière gemaakt. De carrièrekansen zijn ontstaan omdat er een groot tekort is aan administratief personeel op Hbo-niveau (er is een enorm tekort aan accountants). Mensen op MBO niveau (PDB’ers en MBA’ers) doen veel meer voorbereidend werk …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Volg klassikale, praktijkgerichte opleidingen met een erkend diploma op het gebied van Makelaardij, Ecologie, Creativiteit en Administratie.

Waarom PDB?

In 2018 is er  een tekort aan gediplomeerde boekhouders op MBO-niveau. Voor mensen met een diploma PDB op zak is het meestal gemakkelijk om snel een leuke en uitdagende baan te vinden.

Wat doet een PDB-boekhouder?

Een boekhouder heeft leuk en uitdagend werk. Naast invoer en checken van de juiste gegevens is het maken en voorbereiden van jaarrekeningen vaak een onderdeel van de baan. Binnen de administratieve omgeving wordt tegenwoordig snel carrière gemaakt. De carrièrekansen zijn ontstaan omdat er een groot tekort is aan administratief personeel op Hbo-niveau (er is een enorm tekort aan accountants). Mensen op MBO niveau (PDB’ers en MBA’ers) doen veel meer voorbereidend werk voor accountants vergeleken met vroeger. Een PDB-studie is vooral geschikt voor mensen die nog weinig boekhoudachtergrond hebben.

Waar komen IPD leerlingen met een PDB-opleiding terecht?

Het merendeel van onze leerlingen werkt tijdens en na de studie in het Midden- en Kleinbedrijf in een kleine (boekhoud)team. Een groot deel van onze ex-cursisten is een eigen boekhoudkantoor begonnen (en werken als ZZP-er).  De beschikbare banen zijn zowel fulltime als parttime.

Vooropleiding/Voorkennis:

Iedereen mag meedoen aan het examen PDB. De opleiding PDB gaat wel uit van enige voorkennis op het gebied van boekhouden. Een vooropleiding van Basiskennis Boekhouden is ideaal maar hoeft niet. Voor mensen zonder boekhoudkennis is het volgen van een korte introductiecursus BKB bij IPD vaak aan te raden. Mensen met een HAVO-achtergrond of MBO-4 achtergrond kunnen zich de BKB-kennis tijdens de studie snel eigen maken

Voordelen van een dagopleiding PDB
Als u kiest voor de zaterdagopleiding Praktijkdiploma Boekhouden heeft u één les per week op een vaste zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding PDB bestaat uit slechts 14 lesweken. De mensen die na de zomer beginnen met de opleiding zijn binnen 5 maanden klaar met hun opleiding

Op welke dagen krijgt u les?

Zaterdagen van 10 -16.00u

Modules en lesmateriaal
De dagopleiding bestaat uit 3 modules die u in willekeurige volgorde kunt volgen. Deze modules zijn:

Bedrijfsadministratie (BA)

 • Boekingen verrichten
 • Berekeningen maken
 • Overzichten samenstellen
 • Periodeafsluiting
 • Handelsonderneming en dienstverlenende onderneming

Kostencalculatie (KC):

 • Kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken
 • Resultaten van productie en verkoop berekenen
 • Handelsonderneming en dienstverlenende onderneming

Financiering (FN):

 • Berekeningen maken t.b.v. de periodeafsluiting
 • Kengetallen berekenen
 • Liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit

Examentraining:

Tijdens de les worden al veel examenopgaven geoefend.

Examen doen:
De examens voor het Praktijkdiploma Boekhouden worden verzorgd door de examenbureau's de Associatie en Stibex. Voor de 3 modules doet u online examen en kunt u zich het hele jaar door aanmelden. Voor de toets kiest u zelf de examendatum, locatie en tijd. De examens zijn vergelijkbaar met opleidingsniveau MBO4. Wanneer u alle 3 de onderdelen heeft behaald ontvangt u het erkende diploma Praktijkdiploma Boekhouden

Waarom kiezen voor IPD? Bij IPD krijgt u heel veel extra’s zaken:

 • De IPD-ELO in de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.
 • Extra gratis examentrainingen worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet vaak nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).
 • Carrièredagen/Netwerkdagen
 • Er worden regelmatig netwerkdagen georganiseerd waarbij werkgevers en IPD-studenten elkaar ontmoeten. Ons carriereteam spant zich in om alle IPD-leerlingen die dat willen aan een goede baan te helpen.
 • Gecertificeerde docenten. IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.
 •  

Proefles volgen?

In Utrecht worden proeflessen verzorgd zodat u goed kunt beoordelen of de opleiding bij u past ( u kunt zich hiervoor telefonisch of per mail opgeven)

Meer weten? Vraag de brochure aan via Springest.

Aanmelden met vroegboekkorting?

Nog deze week profiteren van de flinke vroegboekkorting? Meld u zich dan deze week nog aan!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met IPD Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.