Opleiding sales management

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Han Vossen
Logo van IPV Training & Advies
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 IPV Training & Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 117 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

IPV Training & Advies biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Emmen, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

IPV geeft een startgarantie.

IPV Training & Advies is een gespecialiseerd bureau in het ontwikkelen van praktische persoonlijke vaardigheden voor mensen in technische branches. In onze aanpak combineren we bijeenkomsten met digitaal leren en coachen. We sturen op direct leerresultaat en op blijvende ontwikkeling op eigen kracht. Ook voor de langere termijn.

Opleiding sales management: je leert de sales resultaten én je sales team verbeteren. Je werkt aan je persoonlijke en professionele salesperformance.

Opleiding sales management: je leert de sales resultaten én je sales team verbeteren. Je werkt aan je persoonlijke en professionele salesperformance.

Een sales manager heeft veel verantwoordelijkheden. Voor de verkoop van producten of diensten, maar ook voor de performance van je team. Deze opleiding is een intensief en interactief leertraject waarin je professioneel en daadkrachtig sales management ontwikkelt en de performance van je sales team en organisatie verbetert. Resultaten voor de deelnemer Na het volgen van de opleiding sales managem…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Sales management, Sales Training, NIMA A Sales, NIMA B Sales en Sales forecasting.

IPV geeft een startgarantie.

IPV Training & Advies is een gespecialiseerd bureau in het ontwikkelen van praktische persoonlijke vaardigheden voor mensen in technische branches. In onze aanpak combineren we bijeenkomsten met digitaal leren en coachen. We sturen op direct leerresultaat en op blijvende ontwikkeling op eigen kracht. Ook voor de langere termijn.

Opleiding sales management: je leert de sales resultaten én je sales team verbeteren. Je werkt aan je persoonlijke en professionele salesperformance.

Opleiding sales management: je leert de sales resultaten én je sales team verbeteren. Je werkt aan je persoonlijke en professionele salesperformance.

Een sales manager heeft veel verantwoordelijkheden. Voor de verkoop van producten of diensten, maar ook voor de performance van je team. Deze opleiding is een intensief en interactief leertraject waarin je professioneel en daadkrachtig sales management ontwikkelt en de performance van je sales team en organisatie verbetert. Resultaten voor de deelnemer Na het volgen van de opleiding sales management: Beschik je over waardevolle nieuwe kennis en inzichten in het strategisch vakgebied van sales Ben je in staat met meer zelfvertrouwen en gemak je rol als sales manager uit te voeren Inspireer en motiveer je de sales medewerkers en verhoog je de performance van je sales team Ken je het sales proces, kosten en baten en weet je hoe de omzet te verhogen Kun je een klantbestand zo segmenteren, dat elke klant meer aandacht krijgt dan hij verwacht Voer je een daadkrachtig verkoopgesprek, tevens op meta niveau Presenteer je jezelf authentiek en overtuigend bij de klant Ga je slagvaardig een onderhandeling in om deze succesvol af te ronden Maak je een salesmeeting tot een succes Resultaten voor de organisatie Meer branche en marktgerichtheid Meer adviserende en consultatieve verkoop Een sterkere A-merk uitstraling Versterking van klantrelaties en binding Meer commerciEle slagkracht Betere samenwerking tussen de binnendienst verkoop, buitendienst verkoop en het management Voor wie Je bent (key) accountmanager, sales manager, commercieel directeur of sales professional en je wilt je visie en aanpak van Sales Management professionaliseren en versterken. Tegelijkertijd wil je de performance van je sales team verbeteren. Je functioneert op HBO-niveau en je hebt tenminste 3 jaar ervaring in een sales functie. Over de training salesmanagement Sales management gaat over het effectief vertalen van de behoeften en wensen van de markt naar een passende dienstverlening, aanbod en service. De 10-daagse training salesmanagement biedt kennis over actuele inzichten en (sales)modellen die anno nu werken. Tevens leer je hoe deze nieuwe kennis en benodigde vaardigheden over te brengen aan het sales team en werk je aan je persoonlijke commerciEle ontwikkeling.

Na het volgen van de opleiding sales management: Beschik je over waardevolle nieuwe kennis en inzichten in het strategisch vakgebied van sales Ben je in staat met meer zelfvertrouwen en gemak je rol als sales manager uit te voeren Inspireer en motiveer je de sales medewerkers en verhoog je de performance van je sales team Ken je het sales proces, kosten en baten en weet je hoe de omzet te verhogen Kun je een klantbestand zo segmenteren, dat elke klant meer aandacht krijgt dan hij verwacht Voer je een daadkrachtig verkoopgesprek, tevens op meta niveau Presenteer je jezelf authentiek en overtuigend bij de klant Ga je slagvaardig een onderhandeling in om deze succesvol af te ronden Maak je een salesmeeting tot een succes Resultaten voor je organisatie Meer branche en marktgerichtheid Meer adviserende en consultatieve verkoop Een sterkere A-merk uitstraling Versterking van klantrelaties en binding Meer commerciEle slagkracht Betere samenwerking tussen de binnendienst verkoop, buitendienst verkoop en het management

Voorbereiding Kick off en groepsintake Opleidingsmodules Module 1: Sales strategie: proces en kengetallen Randvoorwaarden effectieve salesorganisatie Ontwikkelen van een integraal salesplan FinanciEle analyse en forecast Sturen van salesprocessen Module 2: Leiding geven aan commerciEle professionals Medewerkers in hun kracht zetten Inspireren en motiveren: focus op sales bewerkstelligen Fieldcoaching Ontwikkelen en beoordelen van salescompetenties Intervisie Module 3: Persoonlijk leiderschap en effectief beinvloeden Managen van verwachtingen Beinvloedingsstijlen in contact met anderen Personal branding en social media Stakeholdermanagement Module 4: Consultative selling: Solution selling model CommerciEle gesprekstechnieken Adviseren in een commerciEle context Onderhandelen met behoud van vertrouwen Intervisie Module 5: Accountplanning en marketing Klanten segmenteren Accountplanning en accountplan Waardepropositie en brand strategy ConcurrentiestrategieEn Module 6: Slagvaardig samenwerken en de saleskracht versterken Succesfactoren van salesteams Ontwikkeling van de commerciEle kracht van een team Teamrollen en groepsdynamica Versterken van een leercultuur Afsluiting Integratie en afsluiting Gedurende de opleiding wordt gewerkt aan het versterken van de persoonlijke competenties van de deelnemers. Daarnaast maakt de deelnemer kennis met verschillende theoretische modellen en leert van de praktijksituaties van medestudenten. In de afsluitende opdracht - het presenteren van het persoonlijke performanceplan en het serviceverbeterplan - komt dit allemaal samen. De interne opdrachtgevers (meestal de leidinggevende) en eventueel andere belangrijke stakeholders uit de bedrijven van de deelnemers worden voor deze afsluitende bijeenkomst uitgenodigd. Lesmateriaal Boek Salesmanagement van G.Rustenburg en A.Steenbeek isbn 9789001862930 Een 360 graden feedback test Digitale leeromgeving Competenties Inlevingsvermogen Oordeelsvorming Mensgericht leidinggeven Smenwerken Resultaatsgerichtheid Certificaat Bij aanwezigheid op alle trainingsdagen, afronding van alle werkopdrachten en presentatie van de eindopdracht ontvang je het certificaat Opleiding sales management.

Het programma bestaat uit een mix van leer- en werkvormen. De IPV digitale leeromgeving biedt ondersteuning en structuur om het leren te borgen. Tijdens de kick-off maak je met behulp van 360 graden feedback een persoonlijk ontwikkelplan. In de trainingsbijeenkomsten worden korte inleidingen opgevolgd door inzicht- en persoonlijke vaardigheidsoefeningen. Daarnaast werk je aan praktijkopdrachten, reflectieverslagen en het opstellen van een salesverbeterplan. Dit plan presenteer je bij de afsluiting van de leergang. Tussentijds zijn er intervisiebijeenkomsten om op een persoonlijke wijze praktijkervaringen te delen en het leren van elkaar te bevorderen. Rol van de leidinggevende De leidinggevende/het management is actief betrokken bij uw begeleiding. Voor de training is er een leerdoelgesprek. Tijdens de training begeleidt de leiding je bij het maken van praktijkopdrachten. Bij de afsluiting is de leiding betrokken bij de presentatie van jouw verbeterplan en committeert hij zich aan invoering van het verbeterplan en jouw persoonlijk ontwikkelplan. Studiebelasting Na de kick off van een halve dag volgen 6 trainingsmodules van in totaal 6 dagen en een integratie bijeenkomst van een halve dag.De studiebelasting van de thuiswerk- en praktijkopdrachten bedraagt 6 tot 8 uur per bijeenkomst. Daarnaast worden gedurende de leergang 2 intervisiebijeenkomsten van een halve dag georganiseerd. De totale studiebelasting (bijeenkomsten en opdrachten) voor deze leergang bedraagt circa 120 uur.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.