ISBW (OUD)

Logo van ISBW (OUD)
Adres:

Marathon 7
1213 PD Hilversum

Overzicht

Ervaringen (1.549)

J Janssen (1)
“De docenten van de 1e training was redelijk, de tweede en derde module waren beter. Wat vooral slecht was, is de overgang van het ISBW van Schouten...”

 

Wij bieden ruim 500 praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan op MBO-, HBO-, en Post-HBO niveau. We bieden trainingsprogramma's aan van één dag tot opleidingen van enkele jaren. Daarmee helpen wij werknemers en organisaties verder met hun professionele ontwikkeling.

Rendement voor u en uw organisatie

Dankzij onze wetenschappelijk onderbouwde studiemethode hebben onze opleidingen en training…

Lees de volledige beschrijving

Beschrijving

Wij bieden ruim 500 praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan op MBO-, HBO-, en Post-HBO niveau. We bieden trainingsprogramma's aan van één dag tot opleidingen van enkele jaren. Daarmee helpen wij werknemers en organisaties verder met hun professionele ontwikkeling.

Rendement voor u en uw organisatie

Dankzij onze wetenschappelijk onderbouwde studiemethode hebben onze opleidingen en trainingen een bewezen rendement. Bij ISBW doet u geen examen, maar wordt uw kennis getoetst aan de hand van een businesscase. Die businesscase is gebaseerd op een actueel vraagstuk uit uw eigen organisatie waarin u alle geleerde theorie toepast in de praktijk.
Onderzoek laat zien dat ruim 80% van de businesscases ook daadwerkelijk in de organisatie wordt toegepast. In bijna de helft van de gevallen levert de businesscase bovendien een concreet aan te tonen besparing of extra omzet op. Wilt u zien hoe het studeren bij ISBW in zijn werk gaat? Bekijk dan het filmpje van Ferry Steevens die bij ISBW de opleiding Praktische Bedrijfskunde afrondde.

Maatwerk via een InCompany traject

Wilt u met een aantal collega’s op uw werk opgeleid worden? Dan kan uw werkgever kiezen voor eenmaatwerkoplossing. Het voordeel daarvan is dat de opleiding volledig is toegesneden op de situatie bij u op de werkvloer: uw bedrijf vormt de leerschool. Wilt u als enige van uw bedrijf de opleiding volgen? Kies dan voor één van de opleidingen of trainingen die u hier op de site vindt. 

Bewezen kwaliteit

Uit onafhankelijk onderzoek van CEDEO (de autoriteit die opleidingsinstituten beoordeelt) is gebleken dat ISBW een klanttevredenheidscore van maar liefst 95,9% haalt.

Enkele highlights uit het onderzoeksverslag:

 • Deelnemers geven aan de inhoud van de lessen goed te vinden en de praktische toepasbaarheid te waarderen
 • Men is unaniem tevreden over de organisatie en administratie van ISBW. De telefonische bereikbaarheid is goed en ook het e-mailverkeer verloopt vlot.
 • Deelnemers geven aan dat ze voor ISBW hebben gekozen vanwege eerdere positieve ervaringen en goede aansluitingen van de opleidingen bij de praktijk in hun organisatie

Gratis opleidingsadvies? Bel 035 – 760 48 00

Heeft u vragen of hulp nodig bij uw keuze? Bel dan voor een vrijblijvend opleidingsadvies met onze adviseurs via 035 – 760 48 00. We staan u graag te woord!  Tip: vraag nu de opleidingsgids aan!

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor ISBW (OUD) (Deel je ervaring)

7,7 Gebaseerd op 1.549 ervaringen van 118 opleidingen, trainingen en cursussen

 

ISBW (OUD) ervaringen

HBO Kwaliteitsmanagement

De docenten van de 1e training was redelijk, de tweede en derde module waren beter. Wat vooral slecht was, is de overgang van het ISBW van Schouten en Nelissen naar het NCOI. Diegene die bij het ISBW een cursus hadden werden medio aug-sept 2015 op een karige manier ingelicht en de overgang van de cursus en de boeken was ronduit slecht.
Maar wat veel vervelender is, de beoordeling van de moduleopdrachten is veranderd ten nadele. Bij het "oude" ISBW maakt met gebruik van een model in een Excel sheet met bekendmaking van diegene die je werk nakijkt. Hier was precies te volgen hoe je punten waren opgebouwd, hoeveel keer ze meetelden en de bijbehorende feedback van de persoon die je werk heeft nagekeken. Daarnaast kreeg je de kans om dit nog aan te passen en binnen 15 dagen te herkansen. Dat was echt goed.
Bij het nieuwe ISBW is er een enorm vaag beoordelingsformulier, diegene die beoordeelt is anoniem en smeert je een cijfer aan met een feedback waar je niets mee kunt. Protesteren heeft weinig zin want dan mag diezelfde anonieme persoon weer wat zeggen en die gaat echt zijn vorige verhaal niet aanpassen. Enigste mogelijkheid is dan dat je 150 euro betaald om dit dan te laten toetsen. Deze anonieme beoordelaar voelde zich enorm op zijn tenen getrapt dat iemand überhaupt aan hem/haar durfde te twijfelen en medewerking kreeg je niet van deze "persoon".
Gevraagd aan het ISBW/NCOI om aub de oude beoordeling weer in te voeren omdat deze veel transparanter is, wordt op alle fronten van hoog tot laag afgewezen. Op mijn vraag hoe ze da nu het werk van de beoordelaars kunnen controleren moeten ze het antwoord schuldig blijven met als gevolg dat deze mensen wel op een heel makkelijke manier hun geld verdienen en studenten kunnen demotiveren.
Voor mij geen studie bij het ISBW meer omdat ik geen goed gevoel bij de beoordeling heb en hier geen eigen inbreng mogelijk is.

"De docenten van de 1e training was redelijk, de tweede en derde module waren beter. Wat vooral slecht was, is de overgang van het ISBW van S…" -

Lees volledige ervaring

HBO Kwaliteitsmanagement is niet meer beschikbaar

Key Account Management

Pierrot Josepa

Denk met gemengde gevoelens terug aan de gevolgde opleiding. Uiteindelijk hebben de trainers (op een enkeling na) het verschil gemaakt. De lesstof was verouderd en sloot niet aan op de dagelijkse werkzaamheden. Hoewel ik zeker iets heb opgestoken tijdens de bijeenkomsten, welk inderdaad erg nuttig waren. Overheerst het gevoel dat de opleiding enkel bestaat uit het schrijven van een businesscase. De beloofde onderwerpen als presenteren, coaching etc heb ik helaas niet meegekregen.

"Denk met gemengde gevoelens terug aan de gevolgde opleiding. Uiteindelijk hebben de trainers (op een enkeling na) het verschil gemaakt. De l…" -

Lees volledige ervaring

Key Account Management is niet meer beschikbaar

HBO Analyse van het marketingcommunicatieplan

Het heeft mij enorm geholpen met het opzetten van mijn eigen plan. Voorheen was het voornamelijk Google en nu kan ik het helemaal zelf doen. Bij deze raad ik het andere mensen ook aan.

"Het heeft mij enorm geholpen met het opzetten van mijn eigen plan. Voorheen was het voornamelijk Google en nu kan ik het helemaal zelf doen.…" -

Lees volledige ervaring

HBO Analyse van het marketingcommunicatieplan is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

Het boek AIV vond ik een beetje gedateerd, veel oude artikelen en verwijzingen naar hele oude zoekmachines (netscape navigator). Beetje veel droge theorie voor de kiezen gehad, gelukkig was het bekent terrein voor mij.

"Het boek AIV vond ik een beetje gedateerd, veel oude artikelen en verwijzingen naar hele oude zoekmachines (netscape navigator). Beetje veel…" -

Lees volledige ervaring

Beginnen met Managen - avond

Ik vond in het begin de opleiding vrij pittig, dit waarschijnlijk omdat ik zo lang niet meer aan school gedaan heb. Maar tijdens de lesavonden werd de stof zeer goed uitgelegd en begon ik het echt te leren.

En heb ik al zin om met de volgende module communicatie te gaan beginnen!

"Ik vond in het begin de opleiding vrij pittig, dit waarschijnlijk omdat ik zo lang niet meer aan school gedaan heb. Maar tijdens de lesavond…" -

Lees volledige ervaring

Beginnen met Managen - avond is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

Een bijzondere ervaring om na ...... jaren weer terug te zijn in de "schoolbanken"

Stefan Klaassen als leraar is prettig in de omgang. Fijne docent

"Een bijzondere ervaring om na ...... jaren weer terug te zijn in de "schoolbanken" Stefan Klaassen als leraar is prettig in de omgang. Fijn…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Ik ben recidivist en heb het eerste deel nog in de schoolsere dagopleiding gedaan waarbij alle stof werd behandeld, oefeningen werden gedaan en er een eindopdracht moest worden gemaakt ter afronding. De huidige methode die ik voor het gemak omschrijf als; "zoek het zelf maar uit en als je hulp nodig hebt, dan hebben we bijeenkomsten en een internetforum", ligt mij veel minder.

Ik heb bijna het gevoel dat ISBW zich er makkelijk vanaf maakt met deze manier van opleiden. Ik besef natuurlijk wel dat de verantwoordelijkheid bij de student ligt en niet bij ISBW.

Vanaf de start van de module lag het zwaartepunt bij het maken van de Businesscase en voor mijn gevoel veel minder bij de kennis die je moet/wil opdoen. Uiteraard is die kennis nodig voor de BC.

Kort samengevat; ik heb veel moeite gehad om het tot een goed eind te kunnen brengen, maar gelukkig is dat uiteindelijk wel gelukt.

"Ik ben recidivist en heb het eerste deel nog in de schoolsere dagopleiding gedaan waarbij alle stof werd behandeld, oefeningen werden gedaan…" -

Lees volledige ervaring

Post-HBO Strategisch Communicatiemanagement & Advies

Ik vind de service die ISBW biedt uitstekend. Zeer klantvriendelijke telefonistes of accountmanagers. Flexibel in tegemoetkoming van wensen. Nu de tweede module gedaan en wederom een vakbekwaam docent. ook de keuze van de locatie is goed.

"Ik vind de service die ISBW biedt uitstekend. Zeer klantvriendelijke telefonistes of accountmanagers. Flexibel in tegemoetkoming van wensen.…" -

Lees volledige ervaring

Post-HBO Strategisch Communicatiemanagement & Advies is niet meer beschikbaar

HBO Leergang Personeelsmanagement - avond

Qua verdeling in modules is het meestal logisch, maar voor deze module wat minder. Ik vind dat deze twee uiteenlopende onderwerpen minder goed te combineren zijn.

De docent van dit blok ervaar ik als open, betrokken en terzake kundig. Hij kan boeiend de praktijk invullen maar vergeet niet de theorie te evalueren.

"Qua verdeling in modules is het meestal logisch, maar voor deze module wat minder. Ik vind dat deze twee uiteenlopende onderwerpen minder go…" -

Lees volledige ervaring

HBO Leergang Personeelsmanagement - avond is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

mijn ervaring met deze module is postief te noemen. ik heb een fijne en leerzame periode gehad. wekeleijks zijn de geleerde momenten van de voorgaande periode benoemd en heb ik ook weer veel van mijn mede (langere) studenten geleerd.

"mijn ervaring met deze module is postief te noemen. ik heb een fijne en leerzame periode gehad. wekeleijks zijn de geleerde momenten van de …" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Ik ervaar het studeren als een warm bad. ISBW geeft me ook het gevoel dat ik het eindoel (het diploma) ga halen. Dat doen ook de docenten. Ze zijn kundig en hulpbereid.

"Ik ervaar het studeren als een warm bad. ISBW geeft me ook het gevoel dat ik het eindoel (het diploma) ga halen. Dat doen ook de docenten. Z…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Voor de eerste modulen, vond ik het best ingewikkeld. met name van de medecursissten moest ik het hebben van wat de bedoeling is van de bisnesscase. Het boek wat gebruikt werdt vond ik verschikkelijk. niet door heen te komen.

"Voor de eerste modulen, vond ik het best ingewikkeld. met name van de medecursissten moest ik het hebben van wat de bedoeling is van de bisn…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Ik ben van mening dat de opleiding teveel gericht is op mensen die al op een bepaald niveau werken. Het doel van een opleiding is volgens mij om theoretische kennis op te doen en aan te kunnen tonen op een bepaald niveau te kunnen functioneren en daar naartoe te groeien. Omdat ik zelf geen leidinggevende ben is het lastig om een businesscase te schrijven. Ook ben ik van mening dat 3 businesscases voor 3 modules erg veel is, en ik denk dat er meerdere mogelijkheden zijn om te laten zijn of je de geleerde kennis in de praktijk kunt brengen. Verder vind ik de aangereikte theorie goed, dit sluit aan bij mijn verwachtingen en ik leer er veel van.

"Ik ben van mening dat de opleiding teveel gericht is op mensen die al op een bepaald niveau werken. Het doel van een opleiding is volgens mi…" -

Lees volledige ervaring

MBO Managementassistent - avond

De opleiding op zich aardig, maar ik zal voor een volgende keer wel liever een andere manier van lesgeven hebben. Ik heb liever de ┬┤oude┬┤ manier van lesgeven, iemand voor de klas die je alles uitlegt en dan ┬┤stampen┬┤. Natuurlijk is het goed dat het op de praktijk wordt toegepast, maar toch prefereer ik de andere manier.

"De opleiding op zich aardig, maar ik zal voor een volgende keer wel liever een andere manier van lesgeven hebben. Ik heb liever de ┬┤oude┬┤ …" -

Lees volledige ervaring

MBO Managementassistent - avond is niet meer beschikbaar

HBO Arbeids- en Organisatiepsychologie

Dit is de eerste keer dat ik via ISBW een opleiding volg. De docent en lessen vind ik ontzettend interessant. De locatie was goed. Ik vind het vreemd dat het aantal lesavonden ingekort is omdat we maar met een kleine groep zijn. Dit betekend dat we 2 weken korter de tijd hebben voor onze businesscase wat een hoop werk is naast een fulltime baan. Ook de voorbereiding wordt op deze manier extra veel. De website (mijn ISBW) vind ik onoverzichtelijk en onduidelijk.

"Dit is de eerste keer dat ik via ISBW een opleiding volg. De docent en lessen vind ik ontzettend interessant. De locatie was goed. Ik vind h…" -

Lees volledige ervaring

HBO Arbeids- en Organisatiepsychologie is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

Ik heb veel te maken met Logistiek. De aangereikte theorie sluit goed aan bij de praktijk. De methodiek die I.S.B.W. hanteerd (probleem binnen je eigen organisatie aanpakken) is prachtig maar ging deze keer niet 1 op 1 op. De reden daarvoor is dat ik een logistieke wijziging aanbeveel die veel stof doet opwaaien binnen de organisatie. Op zich niet erg maar het uitvoeren van het plan wordt daardoor complex. Deze Businesscase heeft in ieder geval gezorgt voor aandacht voor logistiek binnen het bedrijf. Over het algemeen ben ik blij met de kennis die ik heb opgedaan tijdens deze opleiding. Voor mij is het goed toepasbaar.

"Ik heb veel te maken met Logistiek. De aangereikte theorie sluit goed aan bij de praktijk. De methodiek die I.S.B.W. hanteerd (probleem binn…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

de avonden vond ik interessant en erg goed aansluitend bij de praktijk. De docent was snel in oppakken van de werksituatie en kon de theorie helpen hieraan te koppelen.

Ik vond dat er binnen een zeer korte tijd (2 maanden) zeer veel theorie moet worden eigen gemaakt, door de snelheid is het meer weten dat het er is en kunnen nazoeken dan daadwerkelijk vanuit mezelf het in de praktijk kunnen gebruiken. Ik had moeite met het goed richting geven aan de businesscase omdat de module maar 1 kant op gaat (en dit is na 2 avonden ongeveer helder), de case moet dan al wel een start hebben.

DUS: er wordt in een sneltreinvaart gevraagd de theorie eigen te maken en te gebruiken in een correct thema voor je BC. Daarnaast is de docent erg goed en is het delen van informatie met de andere cursisten prettig.

"de avonden vond ik interessant en erg goed aansluitend bij de praktijk. De docent was snel in oppakken van de werksituatie en kon de theorie…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Ik heb de opleiding als zeer nuttig ervaren. De gebruikte literatuur in de opleiding geeft me houvast de juiste structuur te volgen bij het uitveoren van mijn projecten. Helaas is het boek van Stephan de Laat niet opgenomen. Dit is nl. een verkorte praktische handleiding die m.i. binnen mijn soort projecten wat gebruiksvriendelijker is.

De studieavonden zijn bijzonder bruikbaar en door de samenstelling van de groep (4 leerlingen) is er voldoende aandacht voor ieders persoonlijke knelpunten. De praktische insteek van Wim spreekt me zeer aan, daar kan ik iets mee.

Het aantal studieavonden mogen wat mij betrfet in aantal wat uitgebreid worden, dit is de praktijk en zeer leerzaam. Compenseer dit met een goedkopere locatie en de cursus kan qua rendement (nog)meer opleveren.

"Ik heb de opleiding als zeer nuttig ervaren. De gebruikte literatuur in de opleiding geeft me houvast de juiste structuur te volgen bij het …" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Duidelijke leerstof. Jammer vind ik dat het na het inleveren ook echt 15 dagen duurt voordat de beoordelaar je feedback en punt terug stuurt. Bij mijn vorige businesscase heb ik er zelfs achteraan moeten bellen omdat het termijn al verstreken was.

"Duidelijke leerstof. Jammer vind ik dat het na het inleveren ook echt 15 dagen duurt voordat de beoordelaar je feedback en punt terug stuurt…" -

Lees volledige ervaring

HBO Marketingcommunicatie

De HBO Marketingcommunicatie opleiding is mijns inziens een gedegen opleiding, waarvoor een goede studiebelasting geldt. Wanneer de voorbereidingen voor de kennis- en praktijklessen goed uitgevoerd worden, is er ook nauwelijks sprake van een piekbelasting aan het einde van de module. Dit betekent uiteraard wel dat de cursisten een bepaalde mate van zelfdiscipline en zelfwerkzaamheid moeten bezitten of ontwikkelen, maar gezien het niveau van de opleiding mag dit zeker verwacht worden.

Inhoudelijk zitten de modules goed in elkaar, alleen blijkt uit de praktijk wel dat de uitwerking van de businesscases veel op elkaar lijken, ookal zullen de afzonderlijke onderwerpen van elkaar verschillen. Dit wordt mede veroorzaakt door het strikte format van de businesscases wat gevolgd moet worden.

"De HBO Marketingcommunicatie opleiding is mijns inziens een gedegen opleiding, waarvoor een goede studiebelasting geldt. Wanneer de voorbere…" -

Lees volledige ervaring

HBO Marketingcommunicatie is niet meer beschikbaar

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel jouw ervaring

Leerproducten

ISBW (OUD) heeft momenteel geen gepubliceerde leerproducten.

Hieronder vind je de leerproducten waarvoor gebruikers in het verleden ervaringen hebben gedeeld:

Verder zijn alle 214 leerproducten van ISBW (OUD) beschikbaar voor zakelijke klanten Springest Go.

Beantwoorde vragen

ISBW (OUD) heeft 29 vragen beantwoord.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 36.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 40.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, altijd gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, in-company training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
Not for humans