ISBW (OUD)

Logo van ISBW (OUD)
Adres:

Marathon 7
1213 PD Hilversum

Overzicht

Ervaringen (1.549)

J Janssen (1)
“De docenten van de 1e training was redelijk, de tweede en derde module waren beter. Wat vooral slecht was, is de overgang van het ISBW van Schouten...”

 

Wij bieden ruim 500 praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan op MBO-, HBO-, en Post-HBO niveau. We bieden trainingsprogramma's aan van één dag tot opleidingen van enkele jaren. Daarmee helpen wij werknemers en organisaties verder met hun professionele ontwikkeling.

Rendement voor u en uw organisatie

Dankzij onze wetenschappelijk onderbouwde studiemethode hebben onze opleidingen en training…

Lees de volledige beschrijving

Beschrijving

Wij bieden ruim 500 praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan op MBO-, HBO-, en Post-HBO niveau. We bieden trainingsprogramma's aan van één dag tot opleidingen van enkele jaren. Daarmee helpen wij werknemers en organisaties verder met hun professionele ontwikkeling.

Rendement voor u en uw organisatie

Dankzij onze wetenschappelijk onderbouwde studiemethode hebben onze opleidingen en trainingen een bewezen rendement. Bij ISBW doet u geen examen, maar wordt uw kennis getoetst aan de hand van een businesscase. Die businesscase is gebaseerd op een actueel vraagstuk uit uw eigen organisatie waarin u alle geleerde theorie toepast in de praktijk.
Onderzoek laat zien dat ruim 80% van de businesscases ook daadwerkelijk in de organisatie wordt toegepast. In bijna de helft van de gevallen levert de businesscase bovendien een concreet aan te tonen besparing of extra omzet op. Wilt u zien hoe het studeren bij ISBW in zijn werk gaat? Bekijk dan het filmpje van Ferry Steevens die bij ISBW de opleiding Praktische Bedrijfskunde afrondde.

Maatwerk via een InCompany traject

Wilt u met een aantal collega’s op uw werk opgeleid worden? Dan kan uw werkgever kiezen voor eenmaatwerkoplossing. Het voordeel daarvan is dat de opleiding volledig is toegesneden op de situatie bij u op de werkvloer: uw bedrijf vormt de leerschool. Wilt u als enige van uw bedrijf de opleiding volgen? Kies dan voor één van de opleidingen of trainingen die u hier op de site vindt. 

Bewezen kwaliteit

Uit onafhankelijk onderzoek van CEDEO (de autoriteit die opleidingsinstituten beoordeelt) is gebleken dat ISBW een klanttevredenheidscore van maar liefst 95,9% haalt.

Enkele highlights uit het onderzoeksverslag:

 • Deelnemers geven aan de inhoud van de lessen goed te vinden en de praktische toepasbaarheid te waarderen
 • Men is unaniem tevreden over de organisatie en administratie van ISBW. De telefonische bereikbaarheid is goed en ook het e-mailverkeer verloopt vlot.
 • Deelnemers geven aan dat ze voor ISBW hebben gekozen vanwege eerdere positieve ervaringen en goede aansluitingen van de opleidingen bij de praktijk in hun organisatie

Gratis opleidingsadvies? Bel 035 – 760 48 00

Heeft u vragen of hulp nodig bij uw keuze? Bel dan voor een vrijblijvend opleidingsadvies met onze adviseurs via 035 – 760 48 00. We staan u graag te woord!  Tip: vraag nu de opleidingsgids aan!

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor ISBW (OUD) (Deel je ervaring)

7,7 Gebaseerd op 1.549 ervaringen van 118 opleidingen, trainingen en cursussen

 

ISBW (OUD) ervaringen

HBO Kwaliteitsmanagement

De docenten van de 1e training was redelijk, de tweede en derde module waren beter. Wat vooral slecht was, is de overgang van het ISBW van Schouten en Nelissen naar het NCOI. Diegene die bij het ISBW een cursus hadden werden medio aug-sept 2015 op een karige manier ingelicht en de overgang van de cursus en de boeken was ronduit slecht.
Maar wat veel vervelender is, de beoordeling van de moduleopdrachten is veranderd ten nadele. Bij het "oude" ISBW maakt met gebruik van een model in een Excel sheet met bekendmaking van diegene die je werk nakijkt. Hier was precies te volgen hoe je punten waren opgebouwd, hoeveel keer ze meetelden en de bijbehorende feedback van de persoon die je werk heeft nagekeken. Daarnaast kreeg je de kans om dit nog aan te passen en binnen 15 dagen te herkansen. Dat was echt goed.
Bij het nieuwe ISBW is er een enorm vaag beoordelingsformulier, diegene die beoordeelt is anoniem en smeert je een cijfer aan met een feedback waar je niets mee kunt. Protesteren heeft weinig zin want dan mag diezelfde anonieme persoon weer wat zeggen en die gaat echt zijn vorige verhaal niet aanpassen. Enigste mogelijkheid is dan dat je 150 euro betaald om dit dan te laten toetsen. Deze anonieme beoordelaar voelde zich enorm op zijn tenen getrapt dat iemand überhaupt aan hem/haar durfde te twijfelen en medewerking kreeg je niet van deze "persoon".
Gevraagd aan het ISBW/NCOI om aub de oude beoordeling weer in te voeren omdat deze veel transparanter is, wordt op alle fronten van hoog tot laag afgewezen. Op mijn vraag hoe ze da nu het werk van de beoordelaars kunnen controleren moeten ze het antwoord schuldig blijven met als gevolg dat deze mensen wel op een heel makkelijke manier hun geld verdienen en studenten kunnen demotiveren.
Voor mij geen studie bij het ISBW meer omdat ik geen goed gevoel bij de beoordeling heb en hier geen eigen inbreng mogelijk is.

"De docenten van de 1e training was redelijk, de tweede en derde module waren beter. Wat vooral slecht was, is de overgang van het ISBW van S…" -

Lees volledige ervaring

HBO Kwaliteitsmanagement is niet meer beschikbaar

Key Account Management

Pierrot Josepa

Denk met gemengde gevoelens terug aan de gevolgde opleiding. Uiteindelijk hebben de trainers (op een enkeling na) het verschil gemaakt. De lesstof was verouderd en sloot niet aan op de dagelijkse werkzaamheden. Hoewel ik zeker iets heb opgestoken tijdens de bijeenkomsten, welk inderdaad erg nuttig waren. Overheerst het gevoel dat de opleiding enkel bestaat uit het schrijven van een businesscase. De beloofde onderwerpen als presenteren, coaching etc heb ik helaas niet meegekregen.

"Denk met gemengde gevoelens terug aan de gevolgde opleiding. Uiteindelijk hebben de trainers (op een enkeling na) het verschil gemaakt. De l…" -

Lees volledige ervaring

Key Account Management is niet meer beschikbaar

HBO Analyse van het marketingcommunicatieplan

Het heeft mij enorm geholpen met het opzetten van mijn eigen plan. Voorheen was het voornamelijk Google en nu kan ik het helemaal zelf doen. Bij deze raad ik het andere mensen ook aan.

"Het heeft mij enorm geholpen met het opzetten van mijn eigen plan. Voorheen was het voornamelijk Google en nu kan ik het helemaal zelf doen.…" -

Lees volledige ervaring

HBO Analyse van het marketingcommunicatieplan is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

Het was een zeer nuttige en goede opleiding, waarvan ik veel geleerd heb. Het was wel jammer dat er maar drie bijeenkomsten waren in plaats van de geplande vier.

"Het was een zeer nuttige en goede opleiding, waarvan ik veel geleerd heb. Het was wel jammer dat er maar drie bijeenkomsten waren in plaats …" -

Lees volledige ervaring

HBO Marketing en ondernemerschap

Marketing & Ondernemerschap is een module die voor mij goed aansluit met de vraagstukken waar ik in de praktijk tegen aan loop. Robin van Dorrestein is een uitermate geschikte en enthousiaste leraar die vanwege zijn kennis en kunde enthousiast de module aan ons heeft overgebracht.

Het boek Strategische Marketing is een op zich overzichtelijk boek echter staan er veel schrijf en taalfouten in. 5 lessen voor zo'n module vind ik persoonlijk te weinig. Ik had liever nog 2 sessies gehad. Met name door de enthousiaste leraar kijk ik terug op een leervolle module.

"Marketing & Ondernemerschap is een module die voor mij goed aansluit met de vraagstukken waar ik in de praktijk tegen aan loop. Robin van Do…" -

Lees volledige ervaring

HBO Marketing en ondernemerschap is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

Mijn ervaringen met de opleiding zijn uitstekend. Jo is een uitstekende docent met veel kennis en ervaring in de logistiek. Naast de logistieke kennis aanleren, besteedt hij ook veel tijd aan het schrijven van de businesscase en het formuleren van je doelstelling etc. Dit ervaarde ik als zeer prettig.

"Mijn ervaringen met de opleiding zijn uitstekend. Jo is een uitstekende docent met veel kennis en ervaring in de logistiek. Naast de logisti…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Plannen en organiseren vond ik een pittige module. Erg proces gericht terwijl de modules leidinggeven en comunicatie mensgericht zijn wat mij persoonlijk meer aanspreekt. Desondanks zeer leerzaam!

"Plannen en organiseren vond ik een pittige module. Erg proces gericht terwijl de modules leidinggeven en comunicatie mensgericht zijn wat mi…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

De module Plannen en Organiseren is leerzaam voor mij geweest. Door de geleerde theorie kan ik in de praktijk beter mijn functie als Coordinator uitoefenen.

De lessen zijn goed te volgen en de docent Jan Jansen geeft iedereen de gelegenheid om vragen te stellen of extra tijd te nemen voor meer uitleg over een bepaald onderwerp.

"De module Plannen en Organiseren is leerzaam voor mij geweest. Door de geleerde theorie kan ik in de praktijk beter mijn functie als Coordin…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

De opleiding is mij zeer goed bevallen. De leraren zijn deskundig en vertellen hun verhaal boeiend, de literatuur was goed te lezen en de accommodatie was goed bereikbaar en zeer goed verzorgd.

"De opleiding is mij zeer goed bevallen. De leraren zijn deskundig en vertellen hun verhaal boeiend, de literatuur was goed te lezen en de ac…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Mijn ervaring tot nu toe met de opleiding is goed.

Aandachtspuntje is de tijd dat een melding op de leeromgeving nodig heeft om in mijn mailbox te komen. Hierdoor liep ik, doordat de docent ook laat iets plaatste, soms dingen mis.

De docent (Jelle Benus) vond ik erg duidelijk en ook op individueel vlak mee denken.

Hij zorgde voor een passend leren.

"Mijn ervaring tot nu toe met de opleiding is goed. Aandachtspuntje is de tijd dat een melding op de leeromgeving nodig heeft om in mijn ma…" -

Lees volledige ervaring

Post-HBO Leergang General Management - avond

Tot nu toe heb ik veel geleerd vooral door op een andere manier naar organisaties en processen te kijken.

"Tot nu toe heb ik veel geleerd vooral door op een andere manier naar organisaties en processen te kijken." -

Lees volledige ervaring

Post-HBO Leergang General Management - avond is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

het is goed om weer eens in de theorie te duiken, en dat het deze opleiding is geworden is toeval. leerzaam is het wel, en er zit heel veel verschil in lesgeven. de een laat je zelf veel uitzoeken, terwijl de ander je ontzettend veel handvaten aanreikt.

"het is goed om weer eens in de theorie te duiken, en dat het deze opleiding is geworden is toeval. leerzaam is het wel, en er zit heel veel …" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Ik heb het als positief ervaren om de cursus praktisch leidinggeven te volgen. Wim Harrijvan was een inspirerende cursusleider. Hij wist de aandacht er goed bij te houden.

"Ik heb het als positief ervaren om de cursus praktisch leidinggeven te volgen. Wim Harrijvan was een inspirerende cursusleider. Hij wist de …" -

Lees volledige ervaring

HBO Leergang Personeelsmanagement - avond

Qua verdeling in modules is het meestal logisch, maar voor deze module wat minder. Ik vind dat deze twee uiteenlopende onderwerpen minder goed te combineren zijn.

De docent van dit blok ervaar ik als open, betrokken en terzake kundig. Hij kan boeiend de praktijk invullen maar vergeet niet de theorie te evalueren.

"Qua verdeling in modules is het meestal logisch, maar voor deze module wat minder. Ik vind dat deze twee uiteenlopende onderwerpen minder go…" -

Lees volledige ervaring

HBO Leergang Personeelsmanagement - avond is niet meer beschikbaar

HBO Logistiek Management - avond

De opleiding was interessant en leuk en heb ook veel geleerd en mijn blik kunnen verruimen. Wel had ik af en toe moeite met de leeromgeving omdat deze soms on overzichtelijk kan zijn. Wel is dit verbeterd met de laatste update.

"De opleiding was interessant en leuk en heb ook veel geleerd en mijn blik kunnen verruimen. Wel had ik af en toe moeite met de leeromgeving …" -

Lees volledige ervaring

HBO Logistiek Management - avond is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

Ik ervaar het studeren als een warm bad. ISBW geeft me ook het gevoel dat ik het eindoel (het diploma) ga halen. Dat doen ook de docenten. Ze zijn kundig en hulpbereid.

"Ik ervaar het studeren als een warm bad. ISBW geeft me ook het gevoel dat ik het eindoel (het diploma) ga halen. Dat doen ook de docenten. Z…" -

Lees volledige ervaring

HBO Leergang Personeelsmanagement - avond

Mijn ervaring met deze opleiding is heel positief. Er wordt goed en duidelijk lesgegeven. Tevens wordt er op tijd en regelmatig informatie gegeven inzake de opleiding. Het enige minpuntje vind ik dat er weinig uitleg gegeven is over het gebruik van mijn ISBW.

"Mijn ervaring met deze opleiding is heel positief. Er wordt goed en duidelijk lesgegeven. Tevens wordt er op tijd en regelmatig informatie g…" -

Lees volledige ervaring

HBO Leergang Personeelsmanagement - avond is niet meer beschikbaar

Post-HBO Hogere Bedrijfskunde - avond

Het was een zeer positieve ervaring. De leesstof was goed uiteengezet door de trainer en de mede cursisten waren open en betrokken. Het boek The future of HRM heb ik echter als slecht ervaren. Veel tekst, maar weinig diepgang. Mijn voorstel zou zijn het nieuwe boek van Kluytmans. Mijn complimenten voor de trainer die de lessen vol enthousiasme wist te brengen en open stond voor feedback.

"Het was een zeer positieve ervaring. De leesstof was goed uiteengezet door de trainer en de mede cursisten waren open en betrokken. Het boek…" -

Lees volledige ervaring

Post-HBO Hogere Bedrijfskunde - avond is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

Voor de eerste modulen, vond ik het best ingewikkeld. met name van de medecursissten moest ik het hebben van wat de bedoeling is van de bisnesscase. Het boek wat gebruikt werdt vond ik verschikkelijk. niet door heen te komen.

"Voor de eerste modulen, vond ik het best ingewikkeld. met name van de medecursissten moest ik het hebben van wat de bedoeling is van de bisn…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Mijn ervaring met deze opleiding is goed. Ik vind de studie intensiteit prettig en de afsluiting met een businesscase ook goed. Ik moet wel zeggen dat het schrijven van 3 businesscases wel erg veel is. Wat mij betreft zou dit 1 businesscase kunnen zijn over de drie modules heen en een deel toetsing van de theorie.

"Mijn ervaring met deze opleiding is goed. Ik vind de studie intensiteit prettig en de afsluiting met een businesscase ook goed. Ik moet wel …" -

Lees volledige ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel jouw ervaring

Leerproducten

ISBW (OUD) heeft momenteel geen gepubliceerde leerproducten.

Hieronder vind je de leerproducten waarvoor gebruikers in het verleden ervaringen hebben gedeeld:

Verder zijn alle 214 leerproducten van ISBW (OUD) beschikbaar voor zakelijke klanten Springest Go.

Beantwoorde vragen

ISBW (OUD) heeft 29 vragen beantwoord.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 37.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 40.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, altijd gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, in-company training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
Not for humans