ISBW

Logo van ISBW
Adres:

Marathon 7
1213 PD Hilversum

Overzicht

Ervaringen (1.549)

J Janssen (1)
“De docenten van de 1e training was redelijk, de tweede en derde module waren beter. Wat vooral slecht was, is de overgang van het ISBW van Schouten...”

 

Wij bieden ruim 500 praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan op MBO-, HBO-, en Post-HBO niveau. We bieden trainingsprogramma's aan van één dag tot opleidingen van enkele jaren. Daarmee helpen wij werknemers en organisaties verder met hun professionele ontwikkeling.

Rendement voor u en uw organisatie

Dankzij onze wetenschappelijk onderbouwde studiemethode hebben onze opleidingen en training…

Lees de volledige beschrijving

Beschrijving

Wij bieden ruim 500 praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan op MBO-, HBO-, en Post-HBO niveau. We bieden trainingsprogramma's aan van één dag tot opleidingen van enkele jaren. Daarmee helpen wij werknemers en organisaties verder met hun professionele ontwikkeling.

Rendement voor u en uw organisatie

Dankzij onze wetenschappelijk onderbouwde studiemethode hebben onze opleidingen en trainingen een bewezen rendement. Bij ISBW doet u geen examen, maar wordt uw kennis getoetst aan de hand van een businesscase. Die businesscase is gebaseerd op een actueel vraagstuk uit uw eigen organisatie waarin u alle geleerde theorie toepast in de praktijk.
Onderzoek laat zien dat ruim 80% van de businesscases ook daadwerkelijk in de organisatie wordt toegepast. In bijna de helft van de gevallen levert de businesscase bovendien een concreet aan te tonen besparing of extra omzet op. Wilt u zien hoe het studeren bij ISBW in zijn werk gaat? Bekijk dan het filmpje van Ferry Steevens die bij ISBW de opleiding Praktische Bedrijfskunde afrondde.

Maatwerk via een InCompany traject

Wilt u met een aantal collega’s op uw werk opgeleid worden? Dan kan uw werkgever kiezen voor eenmaatwerkoplossing. Het voordeel daarvan is dat de opleiding volledig is toegesneden op de situatie bij u op de werkvloer: uw bedrijf vormt de leerschool. Wilt u als enige van uw bedrijf de opleiding volgen? Kies dan voor één van de opleidingen of trainingen die u hier op de site vindt. 

Bewezen kwaliteit

Uit onafhankelijk onderzoek van CEDEO (de autoriteit die opleidingsinstituten beoordeelt) is gebleken dat ISBW een klanttevredenheidscore van maar liefst 95,9% haalt.

Enkele highlights uit het onderzoeksverslag:

 • Deelnemers geven aan de inhoud van de lessen goed te vinden en de praktische toepasbaarheid te waarderen
 • Men is unaniem tevreden over de organisatie en administratie van ISBW. De telefonische bereikbaarheid is goed en ook het e-mailverkeer verloopt vlot.
 • Deelnemers geven aan dat ze voor ISBW hebben gekozen vanwege eerdere positieve ervaringen en goede aansluitingen van de opleidingen bij de praktijk in hun organisatie

Gratis opleidingsadvies? Bel 035 – 760 48 00

Heeft u vragen of hulp nodig bij uw keuze? Bel dan voor een vrijblijvend opleidingsadvies met onze adviseurs via 035 – 760 48 00. We staan u graag te woord!  Tip: vraag nu de opleidingsgids aan!

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor ISBW (Deel je ervaring)

7,7 Gebaseerd op 1.549 ervaringen van 118 opleidingen, trainingen en cursussen

 

ISBW ervaringen

HBO Kwaliteitsmanagement

De docenten van de 1e training was redelijk, de tweede en derde module waren beter. Wat vooral slecht was, is de overgang van het ISBW van Schouten en Nelissen naar het NCOI. Diegene die bij het ISBW een cursus hadden werden medio aug-sept 2015 op een karige manier ingelicht en de overgang van de cursus en de boeken was ronduit slecht.
Maar wat veel vervelender is, de beoordeling van de moduleopdrachten is veranderd ten nadele. Bij het "oude" ISBW maakt met gebruik van een model in een Excel sheet met bekendmaking van diegene die je werk nakijkt. Hier was precies te volgen hoe je punten waren opgebouwd, hoeveel keer ze meetelden en de bijbehorende feedback van de persoon die je werk heeft nagekeken. Daarnaast kreeg je de kans om dit nog aan te passen en binnen 15 dagen te herkansen. Dat was echt goed.
Bij het nieuwe ISBW is er een enorm vaag beoordelingsformulier, diegene die beoordeelt is anoniem en smeert je een cijfer aan met een feedback waar je niets mee kunt. Protesteren heeft weinig zin want dan mag diezelfde anonieme persoon weer wat zeggen en die gaat echt zijn vorige verhaal niet aanpassen. Enigste mogelijkheid is dan dat je 150 euro betaald om dit dan te laten toetsen. Deze anonieme beoordelaar voelde zich enorm op zijn tenen getrapt dat iemand überhaupt aan hem/haar durfde te twijfelen en medewerking kreeg je niet van deze "persoon".
Gevraagd aan het ISBW/NCOI om aub de oude beoordeling weer in te voeren omdat deze veel transparanter is, wordt op alle fronten van hoog tot laag afgewezen. Op mijn vraag hoe ze da nu het werk van de beoordelaars kunnen controleren moeten ze het antwoord schuldig blijven met als gevolg dat deze mensen wel op een heel makkelijke manier hun geld verdienen en studenten kunnen demotiveren.
Voor mij geen studie bij het ISBW meer omdat ik geen goed gevoel bij de beoordeling heb en hier geen eigen inbreng mogelijk is.

"De docenten van de 1e training was redelijk, de tweede en derde module waren beter. Wat vooral slecht was, is de overgang van het ISBW van S…" -

Lees volledige ervaring

HBO Kwaliteitsmanagement is niet meer beschikbaar

Key Account Management

Pierrot Josepa

Denk met gemengde gevoelens terug aan de gevolgde opleiding. Uiteindelijk hebben de trainers (op een enkeling na) het verschil gemaakt. De lesstof was verouderd en sloot niet aan op de dagelijkse werkzaamheden. Hoewel ik zeker iets heb opgestoken tijdens de bijeenkomsten, welk inderdaad erg nuttig waren. Overheerst het gevoel dat de opleiding enkel bestaat uit het schrijven van een businesscase. De beloofde onderwerpen als presenteren, coaching etc heb ik helaas niet meegekregen.

"Denk met gemengde gevoelens terug aan de gevolgde opleiding. Uiteindelijk hebben de trainers (op een enkeling na) het verschil gemaakt. De l…" -

Lees volledige ervaring

Key Account Management is niet meer beschikbaar

HBO Analyse van het marketingcommunicatieplan

Het heeft mij enorm geholpen met het opzetten van mijn eigen plan. Voorheen was het voornamelijk Google en nu kan ik het helemaal zelf doen. Bij deze raad ik het andere mensen ook aan.

"Het heeft mij enorm geholpen met het opzetten van mijn eigen plan. Voorheen was het voornamelijk Google en nu kan ik het helemaal zelf doen.…" -

Lees volledige ervaring

HBO Analyse van het marketingcommunicatieplan is niet meer beschikbaar

HBO Facilitair Middle Management - avond

Vond het een leerzaamjaar en ben tevreden over het ISBW.

Wil er wel dieper op in gaan maar dan telefonisch.

"Vond het een leerzaamjaar en ben tevreden over het ISBW. Wil er wel dieper op in gaan maar dan telefonisch." -

Lees volledige ervaring

HBO Facilitair Middle Management - avond is niet meer beschikbaar

NIMA Sales A

Mijn ervaring met de NIMA A Sales van het ISBW zijn heel goed. Met name de laatste module Persoonlijke verkoop (het verkoopgesprek) is heel waardevol voor mij geweest. De trainingsavonden zijn "luchtig" maar toch zeer informatief en waardevol.

"Mijn ervaring met de NIMA A Sales van het ISBW zijn heel goed. Met name de laatste module Persoonlijke verkoop (het verkoopgesprek) is heel …" -

Lees volledige ervaring

NIMA Sales A is niet meer beschikbaar

NIMA Sales A

Opleiding is zeer goed bevallen. De bijeenkomsten waren verhelderend, leerzaam en prettig om te bezoeken. Thuisstudie is hierdoor makkelijk te doen.

Bij elke module heb ik goede, positief ingestelde docenten gehad, die ieder op hen eigen manier de lesstof bespraken. Mede hierdoor zal een eventuele volgende studie/opleiding zeker bij de ISBW zijn.

Locatie: buitensocieteit Zwolle is uitstekend.

"Opleiding is zeer goed bevallen. De bijeenkomsten waren verhelderend, leerzaam en prettig om te bezoeken. Thuisstudie is hierdoor makkelijk …" -

Lees volledige ervaring

NIMA Sales A is niet meer beschikbaar

/isbw#ervaringen

Mijn ervaring tot nu toe is erg positief vooral de manier van les geven van mijn leraar dhr Guido Wuner Wewengkang.De lesstof is zeer interessant voor mij.

"Mijn ervaring tot nu toe is erg positief vooral de manier van les geven van mijn leraar dhr Guido Wuner Wewengkang.De lesstof is zeer intere…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Over het geheel sluit de opleiding goed aan bij het dagelijkse werk. Doordat ik van baan veranderde en de laatste module interne en externe omgeving bij mijn nieuwe bedrijf wilde doen, was het heel erg veel werk, maar zeer nuttig, zo krijg ik een vliegende start bij het nieuwe werk.

"Over het geheel sluit de opleiding goed aan bij het dagelijkse werk. Doordat ik van baan veranderde en de laatste module interne en externe …" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

De opleiding module en de lessen zijn zeer goed bevallen mede door de goede lessen en de goede begeleiding van de docent, Dhr. Steijger.

Ook het aantal lessen is prima..

"De opleiding module en de lessen zijn zeer goed bevallen mede door de goede lessen en de goede begeleiding van de docent, Dhr. Steijger. Oo…" -

Lees volledige ervaring

/isbw#ervaringen

Er werd goed op praktijkvoorbeelden ingegaan en tevens zaken extra aangestipt die niet expliciet in deze cursus behandeld werden.

"Er werd goed op praktijkvoorbeelden ingegaan en tevens zaken extra aangestipt die niet expliciet in deze cursus behandeld werden." -

Lees volledige ervaring

Leergang webredacteur

Ik heb de module 'Schrijven en redigeren' als een inspirerende module ervaren. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan de manier waarop de trainster Maria Neele de bijeenkomsten heeft ingevuld. Er werd veel nadruk gelegd op aantrekkelijk schrijven en dit werd geïllustreerd met goede en slechte voorbeelden. Wat mij betreft hadden er nog meer schrijfoefeningen in de training gegeven mogen worden. Al doende leer je meer dan al lezende.

"Ik heb de module 'Schrijven en redigeren' als een inspirerende module ervaren. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan de manier waaro…" -

Lees volledige ervaring

Leergang webredacteur is niet meer beschikbaar

HBO Management in de Zorg - avond

Deze docent was echt top.

Hij legde heel veel uit in praktijkvorm en dit was heel goed te begrijpen en te volgen.

Hij liet iedereen actief meedoen. Super docent :)

"Deze docent was echt top. Hij legde heel veel uit in praktijkvorm en dit was heel goed te begrijpen en te volgen. Hij liet iedereen actie…" -

Lees volledige ervaring

HBO Management in de Zorg - avond is niet meer beschikbaar

HBO Zorgmanagement - avond

De opleiding is breed geschaald, de modules die ik heb gevolgd tot nu toe waren erg interessant, ik vind het wel erg jammer dat de businesscase op deze manier worden beoordeeld. De vorige case die ik ingeleverd had en beoordeeld is daar had ik net een voldoende voor, de feedback die ik terug gekregen heb daar kon ik niets van leren.

"De opleiding is breed geschaald, de modules die ik heb gevolgd tot nu toe waren erg interessant, ik vind het wel erg jammer dat de businessc…" -

Lees volledige ervaring

HBO Zorgmanagement - avond is niet meer beschikbaar

HBO Zorgmanagement - avond

ik ben in januari jl gestart met de eerste module "de zorgcoordinator", tot nu toe ben ik tevreden over de opleiding, tijdens de lessen is de theorie helder overgebracht en de ondersteuning bij het maken van de business case is goed.

prettige lessen en een gemotiveerde lesgroep zorgt voor een prettig leerklimaat

"ik ben in januari jl gestart met de eerste module "de zorgcoordinator", tot nu toe ben ik tevreden over de opleiding, tijdens de lessen is d…" -

Lees volledige ervaring

HBO Zorgmanagement - avond is niet meer beschikbaar

Post-HBO Finance for Non-Financials - avond

De inhoudelijke onderbouwing van de opleiding is goed. Er is veel materiaal beschikbaar. De tijd om alles te verwerken is krap als je een baan hebt.

"De inhoudelijke onderbouwing van de opleiding is goed. Er is veel materiaal beschikbaar. De tijd om alles te verwerken is krap als je een ba…" -

Lees volledige ervaring

Post-HBO Finance for Non-Financials - avond is niet meer beschikbaar

HBO Facilitair Middle Management - avond

De opleiding bevalt me goed, de stof is praktijkgericht en daarmee toepasbaar in de dagelijkse werkzaamheden.

De leeromgeving vind ik niet altijd even praktisch. Bij de eerste module is het wel wat zoeken naar informatie, uiteraard is dit bij een volgende module wat minder van toepassing.

"De opleiding bevalt me goed, de stof is praktijkgericht en daarmee toepasbaar in de dagelijkse werkzaamheden. De leeromgeving vind ik niet…" -

Lees volledige ervaring

HBO Facilitair Middle Management - avond is niet meer beschikbaar

HBO Facilitair Middle Management - avond

Ik ben zeer positief over de lesavonden. Jan heeft de stof op een leuke en herkenbare manier doorgenomen. De ondersteuning van Jan bij de business case was top! Tijdens elke les namen we een stuk van de business case door, zodat je thuis weer verder kon schrijven.

"Ik ben zeer positief over de lesavonden. Jan heeft de stof op een leuke en herkenbare manier doorgenomen. De ondersteuning van Jan bij de bu…" -

Lees volledige ervaring

HBO Facilitair Middle Management - avond is niet meer beschikbaar

HBO Facilitair Middle Management - avond

Ik heb goede ervaringen met de opleiding, zowel qua lesstof als met de docent, J. van Wieringen. Het onderwerp van deze module is goed uitgelicht aan de hand van voorbeelden en opdrachten en ik heb het gevoel daadwerkelijk iets te hebben geleerd.

"Ik heb goede ervaringen met de opleiding, zowel qua lesstof als met de docent, J. van Wieringen. Het onderwerp van deze module is goed uitge…" -

Lees volledige ervaring

HBO Facilitair Middle Management - avond is niet meer beschikbaar

HBO Facilitair Middle Management - avond

Mij was niet duidelijk dat de opleiding uit verschillende modules bestond, waardoor ik als nieuwkomer in een bestaande groep instroomde.

Prettig dat het een kleine groep is. De docent, Hr van Wieringen heeft een mooie mix in het lesgeven gevonden, praktijkles en toetsing van de theorie. De begeleiding die hij aanbiedt op het gebied van schrijven van de bc ervaar ik als zeer prettig.

"Mij was niet duidelijk dat de opleiding uit verschillende modules bestond, waardoor ik als nieuwkomer in een bestaande groep instroomde. Pr…" -

Lees volledige ervaring

HBO Facilitair Middle Management - avond is niet meer beschikbaar

HBO Facilitair Middle Management - avond

op dit moment valt de opleiding mij zwaar tegen, niet zwaar als niveau maar zwaar op de matige inhoud en de slechte uitleg.

Ik heb het gevoel dat jullie hier beleidsmedewerkers creeren, die alleen een goed onderzoek kunnen schrijven. Het gevoel dat ik echt iets leer heb ik na ruim 5 lessen totaal niet.

Op dit moment zal ik zeker geen collega's door verwijzen naar deze opleiding.

"op dit moment valt de opleiding mij zwaar tegen, niet zwaar als niveau maar zwaar op de matige inhoud en de slechte uitleg. Ik heb het gevo…" -

Lees volledige ervaring

HBO Facilitair Middle Management - avond is niet meer beschikbaar

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel jouw ervaring

Leerproducten

Beantwoorde vragen

ISBW heeft 29 vragen beantwoord.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 37.453 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 40.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, altijd gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, in-company training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
Not for humans