Chauffeur autolaadkraan laden & lossen

Type product
Tijdsduur
Logo van Ito Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Ito Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 15 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De autolaadkraan, oftewel de laad- en loskraan, is naast een hulpmiddel op vrachtauto’s om het laden en lossen efficiënter te laten verlopen ook nog een specifieke soort mobiele kraan. In combinatie met verschillende accessoires kan de autolaadkraan worden gebruikt voor het verrichten van zware en gecompliceerde hijsopdrachten. In de Arbowet is bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen dat zijn personeel voldoende is geschoold, zodat de veiligheid, gezondheid en het welzijn is gegarandeerd. Bovendien worden de eisen die gesteld worden aan de kennis en inzicht van de machinist steeds hoger. In deze opleiding wordt dan ook niet alleen aandacht besteed aan het opstellen en bedienen van de kra…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

De autolaadkraan, oftewel de laad- en loskraan, is naast een hulpmiddel op vrachtauto’s om het laden en lossen efficiënter te laten verlopen ook nog een specifieke soort mobiele kraan. In combinatie met verschillende accessoires kan de autolaadkraan worden gebruikt voor het verrichten van zware en gecompliceerde hijsopdrachten. In de Arbowet is bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen dat zijn personeel voldoende is geschoold, zodat de veiligheid, gezondheid en het welzijn is gegarandeerd. Bovendien worden de eisen die gesteld worden aan de kennis en inzicht van de machinist steeds hoger. In deze opleiding wordt dan ook niet alleen aandacht besteed aan het opstellen en bedienen van de kraan, de stabiliteit, belastbaarheid en de technische systemen, maar ook aan het werken met goedgekeurde hijsgereedschappen en een goedgekeurde autolaadkraan. De nadruk van de opleiding ligt op het aspect veiligheid, aangezien de praktijk uitwijst dat onjuist gebruik van de kraan- en hijsgereedschappen grote risico’s met zich meebrengt.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.