thumb_up

Gratis informatie aanvragen

Vergelijken en met je collega's overleggen.

6 Arbeidsrecht Opleidingen & Cursussen

Bekijk ook: Employee benefits, Arbeidsdeskundige, Fysieke belasting, Human Resource Management (HRM), P&O / P&A (Personeel & Organisatie / Arbeid), Besturen, Nederlands recht, Ondernemingsrecht, Sociaal zekerheidsrecht, Actualiteiten, Staats- en bestuursrecht, Arbeidsverhoudingen, Ontslagrecht, Arbowetgeving, Bedrijfsrecht, Vakopleiding Payroll Services (VPS), Personeelszaken en Personeelsmanagement.

check_box_outline_blank

Arbeidsrecht

Logo van Avans+
date_rangeVrijdag 16 november 2018 in Utrecht en 8 andere data

Arbeidsrecht Het arbeidsrecht is continu in beweging. Bijblijven is daarom noodzakelijk. De cursus Arbeidsrecht van Avans+ zorgt dat u spec…

check_box_outline_blank

Valkuilen in het arbeidsrecht

Logo van Avans+
date_rangeMaandag 25 februari 2019 in Arnhem en 7 andere data

U heeft regelmatig te maken met het arbeidsrecht tijdens uw dagelijkse werkzaamheden. Bent u geschikt voor de opleiding Valkuilen in het arb…

check_box_outline_blank

Verdieping ontslagrecht

Logo van Avans+
date_rangeMaandag 17 december 2018 in Arnhem en 8 andere data

U heeft regelmatig te maken met het ontslagrecht tijdens uw dagelijkse werkzaamheden. Bent u geschikt voor de opleiding Verdieping ontslagre…

check_box_outline_blank

Sociaal verzekeringsrecht in de praktijk

Logo van Avans+
date_rangeMaandag 19 november 2018 in Arnhem en 8 andere data

Heeft u niet het juiste opleidingsniveau en wilt u toch deelnemen aan deze arbeidsrecht opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager …

check_box_outline_blank

Arbeidsrecht (module aanschuifonderwijs)

Logo van Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven
placeAssen, Groningen en 1 andere regio

Inhoud Arbeidsrecht I geeft inzicht in een aantal kernthema’s van het arbeidsrecht, zoals de kwalificatie van de arbeidsrelatie, het aangaan…

check_box_outline_blank

HBO-Rechten (deeltijd)

Logo van Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven
placeAssen, Groningen en 1 andere regio

U maakt kennis met vakken als Algemeen Inleiding Recht, Juridische Methoden en Technieken, Privaatrecht, Bestuursrecht en Arbeidsrecht. U ve…

Keuzehulp: U bent geïnteresseerd in arbeidsrecht en wilt graag een training, cursus of opleiding volgen. Door het overvloedige aanbod ziet u echter door de bomen het bos niet meer… Zoekt u als jurist of Juridisch medewerker verdieping op het gebied van sociaal recht of wilt u zich oriënteren op de mogelijke veranderingen in het ontslagrecht? Wilt u misschien als werknemer of als werkgever weten wat bij een arbeidsongeluk, ziekte of zwangerschapsverlof uw rechten en plichten zijn? De verschillende rollen worden hieronder uitgesplitst. 

Dit artikel helpt u de vragen te stellen en de criteria te vinden die tot een verantwoorde en passende keuze leiden. Daarvoor moeten we in kaart brengen wie u bent en wat u wilt. Bent u op zoek naar een cursus voor uzelf, selecteert u dan om te beginnen ‘open inschrijving’. Vervolgens kunt u een locatie kiezen voor een opleiding bij u in de buurt. Zoekt u een training voor uw bedrijf, selecteert u dan ‘in-company’. Daarna kunt u de gewenste duur vaststellen. Kijkt u maar eens of u door handig te filteren tot een afbakening kan komen. Dit kunt u doen voor het onderwerp ‘arbeidsrecht’, maar ook voor een verwant onderwerp dat bovenaan (of in) dit artikel staat.

Als werknemer…

…Wilt u meer overzicht over uw eigen situatie. U wilt weten waar uw rechten ophouden en uw plichten beginnen. Wat zijn de juridische kanten van uw arbeidsovereenkomst en welke Employee benefits of secundaire arbeidsvoorwaarden mag u verwachten? Wilt u kunnen nagaan of uw baas uw sociale zekerheid voldoende behartigt? Wilt u het fijne weten van uw arbeidsongevallenverzekering of welke Fysieke belasting de Arbowetgeving toestaat? Weet u op welke gronden er ontslag mogelijk is en welke gevolgen dat voor u heeft?

Werkt u op Mbo-niveau of op Hbo-niveau? Ook wanneer u op Hbo-niveau denkt en werkt, kan het verstandig zijn (zeker wanneer u niet thuis bent in het recht) om toch juist de opleidingen op MBO-niveau eens te selecteren. Dit zijn over het algemeen toch de trainingen die gericht zijn op de leek en die het mogelijk maken snel en efficiënt de gaten in uw kennis te vullen.

Als werkgever…

…of Bestuurder wilt u weten hoe ver uw verantwoordelijkheid tegenover uw medewerkers reikt. Wie is er aansprakelijk (en onder welke voorwaarden en omstandigheden) wanneer er iemand op het werk een ongeluk krijgt en arbeidsongeschikt raakt? Op welke gronden kunt u werknemers met een tijdelijk of vast contract ontslaan? Onder welke voorwaarden kunt u mensen tijdelijk aanstellen? 

Kiest u voor een korte training om uw kennis op te frissen? Of wilt u een overzicht over alle juridische aspecten die in uw bedrijf spelen op de gebieden van Personeelsmanagement / HRM, van P&O / P&A, van Personeelszaken en Payroll,  dan kiest u voor een opleiding Recht voor managers.

Als jurist…

…hebt u natuurlijk uw eigen specialisme. Zoekt u hiervan verdieping of wilt u juist uw kennis van aanpalende gebieden vergroten? Arbeidsrecht is onderdeel van sociaal recht, Bestuursrecht is onderdeel van publiek recht, Ondernemingsrecht is onderdeel van privaatrecht. Bent u sociaal jurist en zoekt u bijscholing, bijvoorbeeld op het gebied van de actuele wetgeving en jurisprudentie? Bent u als jurist niet gespecialiseerd in sociaal recht en onkundig op het terrein van het arbeidsrecht? Op universitair niveau kunt u een opfrisprogramma of een postacademische leergang volgen, maar u kunt ook in 1 dag alles te weten komen over het tot stand komen van contracten, over zieke werknemers en re-integratie of over actualiteiten in het sociaal zekerheidsrecht.

Ten slotte… 

…Weet u nu welke rol u vervult en wat u wilt? Ontdekt u straks welke vrijheden en verantwoordelijkheden u hebt, wat uw rechten en plichten zijn? Wij wensen u een rechtvaardige en productieve toekomst!