Zelforganisatie; Zorgteam in balans

Type product
Tijdsduur
Logo van Kina Zorgadvies

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

In het proces naar zelforganisatie worden nieuwe teams samengesteld. Maar dat valt niet altijd mee. Een nieuwe manier van werken, nieuwe verantwoordelijkheden, nieuwe collega’s. Dat vraagt nogal wat van een team. Andere vaardigheden, afstemming op elkaar, balans vinden. In deze training gaat het nieuw samengestelde team op een actieve manier met elkaar aan de slag. De teamleden leren elkaar kennen en vertrouwen, worden zich bewust van de verschillende communicatiestijlen binnen het team en hoe deze elkaar aanvullen en versterken. Uiteindelijk doel van deze training is dat het team op één lijn zit wat betreft verwachtingen, visie, rollen en aanpak. Kortom: een goede start en basis voor de res…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

In het proces naar zelforganisatie worden nieuwe teams samengesteld. Maar dat valt niet altijd mee. Een nieuwe manier van werken, nieuwe verantwoordelijkheden, nieuwe collega’s. Dat vraagt nogal wat van een team. Andere vaardigheden, afstemming op elkaar, balans vinden. In deze training gaat het nieuw samengestelde team op een actieve manier met elkaar aan de slag. De teamleden leren elkaar kennen en vertrouwen, worden zich bewust van de verschillende communicatiestijlen binnen het team en hoe deze elkaar aanvullen en versterken. Uiteindelijk doel van deze training is dat het team op één lijn zit wat betreft verwachtingen, visie, rollen en aanpak. Kortom: een goede start en basis voor de rest van het proces. Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Kennismaking teamleden, met wie ga ik samenwerken?
  • Communicatiestijlen binnen het team, hoe vul je elkaar aan?
  • Normen en waarden, wat drijft mij?
  • Kwaliteiten en valkuilen, wat neem ik mee?
  • Feedback en aanspreekcultuur, hoe houden we elkaar scherp?

Deze training wordt gegeven door Ineke Hoogland (Kina Zorgadvies) en Welmoed de Graaf (Theater A la Carte).

Het ABCDE van onze aanpak:

Actief
in Balans
zeer Concreet
met Durf
Ervaren als kracht

Ineke heeft ruime ervaring in de zorg, als teamleider, projectleider, accountmanager en manager. Zij heeft gezien wat reorganisaties, grote veranderingen, crises en ontslagrondes doen met mensen, met teams. Als zelfstandig interimmanager, trainer en coach levert zij een bijdrage aan sterke teams in de zorg.
Welmoed maakt voorstellingen die een spiegel voorhouden; die een thema niet alleen inzichtelijk, maar juist ook invoelbaar maken; die tot nadenken en dialoog aanzetten. Daarnaast gebruikt zij in trainingen en coaching actieve en creatieve werkvormen om deelnemers te laten ervaren door te doen.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.