Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie

Niveau
Tijdsduur

Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie

King nascholing
Logo van King nascholing
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 King nascholing heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Inhoud

In deze therapie richt de therapeut zich niet op het probleem, maar gaat samen met de cliënt op zoek naar oplossingen. Er is veel aandacht voor uitzonderingen op het probleem: wat gaat er wèl goed. Veel aandacht is er voor coping, ofwel voor het vinden van positieve uitzonderingen. Door de ‘wondervraag’ wordt de cliënt op een ander spoor gezet. De therapeut volgt hem in dit succesverhaal. Er wordt ook gebruik gemaakt van schaal vragen om de voortgang in de therapie richting het doel te bewaken. De klant is de expert en vindt zelf de oplossingen, natuurlijk met support van de therapeut. Het gaat om eigen oplossingen. Dat maakt dat ze passen bij de klant en zijn leefsituatie en ook nat…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Psychotherapie, Oplossingsgericht werken & coachen, Psychologie, Klinische Psychologie en Angststoornis.

Inhoud

In deze therapie richt de therapeut zich niet op het probleem, maar gaat samen met de cliënt op zoek naar oplossingen. Er is veel aandacht voor uitzonderingen op het probleem: wat gaat er wèl goed. Veel aandacht is er voor coping, ofwel voor het vinden van positieve uitzonderingen. Door de ‘wondervraag’ wordt de cliënt op een ander spoor gezet. De therapeut volgt hem in dit succesverhaal. Er wordt ook gebruik gemaakt van schaal vragen om de voortgang in de therapie richting het doel te bewaken. De klant is de expert en vindt zelf de oplossingen, natuurlijk met support van de therapeut. Het gaat om eigen oplossingen. Dat maakt dat ze passen bij de klant en zijn leefsituatie en ook natuurlijk en blijvend zijn. In deze training wordt deze innovatieve en efficiënte vorm van psychotherapie geïntroduceerd. Actuele, wetenschappelijke inzichten komen aan bod. Oplossingsgerichte therapie is een respectvolle, vaak kortdurende en vriendelijke benadering. Problemen kunnen ook besproken worden, maar de focus ligt op oplossingen en verbeteringen. De oplossingsgerichte benadering is geschikt voor moeilijke casussen, bij cliënten met weerstand en gebrek aan motivatie en een efficiënte manier om vastgelopen behandelingen vlot te trekken.  

Werkwijze

We hanteren een afwisseling in werkvormen met casuïstiek van de deelnemers, videodemonstraties en rollenspelen, waarin je wordt uitgedaagd te leren, te oefenen en je grenzen te verleggen.

•theorie inzake de oplossingsgerichte korte psychotherapie; 

• introductie van de oplossingsgerichte gespreksvoering, assessment en interventies; 

• toepasbaarheid indicatiestelling, combinatie andere vormen van psychotherapie; 

• uitgebreide oefening van oplossingsgericht technieken; 

• de therapeutische relatie en de houding van de oplossingsgerichte therapeut; 

• toepassing van de oplossingsgerichte benadering in probleemgerichte organisaties en met probleemgerichte verwijzers en collega’s.

Doelstellingen

Kennismaking met de principes van de oplossingsgerichte therapie en training in praktische vaardigheden bij individuele behandeling. Je neemt kennis van deze vorm van therapie en past vaardigheden toe in de hulpverlening aan cliënten. Er is aandacht voor de oplossingsgerichte gespreksvoering, assessments en interventies en er wordt gekeken naar toepasbaarheid, indicatiestelling en integratie met andere vormen van (psycho)therapie. Ook is er aandacht voor toepassing van oplossingsgerichte benadering in probleemgerichte organisaties en met probleemgerichte verwijzers en collega’s. Na afloop van deze cursus is er kennis van de principes en training in de praktische vaardigheden van oplossingsgerichte korte psychotherapie bij individuele behandeling.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.