De overlegwet en de huurdersorganisatie

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

De overlegwet en de huurdersorganisatie

Kjenning
Logo van Kjenning
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,0 Kjenning heeft een gemiddelde beoordeling van 8,0 (uit 115 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAlmere / Lelystad
9 nov. 2023

Beschrijving

Wetgeving, jurisprudentie en best practices bij de vernieuwde huurdersparticipatie

De Overlegwet geldt voor alle corporaties en voor alle particuliere verhuurders met meer dan 24 woningen. Deze wet heeft grote en directe gevolgen voor de bedrijfsvoering van al deze verhuurders. Het inwerking treden van de Woningwet 2015 doet daar nog een schepje bovenop, ook voor particuliere verhuurders. Want via deze wetgeving is ook de Overlegwet aangescherpt!Zo kan een huurdersorganisatie een of meer deskundigen inschakelen voor informatie, om schriftelijk advies uit te brengen, of bij overleg. Ook moet de verhuurder het bestuur van de huurdersorganisatie gelegenheid (en budget) bieden voor scholing en v…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Inkomstenbelasting, Fiscaal, Belastingwetgeving, Overdrachtsbelasting en Belastingrecht.

Wetgeving, jurisprudentie en best practices bij de vernieuwde huurdersparticipatie

De Overlegwet geldt voor alle corporaties en voor alle particuliere verhuurders met meer dan 24 woningen. Deze wet heeft grote en directe gevolgen voor de bedrijfsvoering van al deze verhuurders. Het inwerking treden van de Woningwet 2015 doet daar nog een schepje bovenop, ook voor particuliere verhuurders. Want via deze wetgeving is ook de Overlegwet aangescherpt!Zo kan een huurdersorganisatie een of meer deskundigen inschakelen voor informatie, om schriftelijk advies uit te brengen, of bij overleg. Ook moet de verhuurder het bestuur van de huurdersorganisatie gelegenheid (en budget) bieden voor scholing en vorming. Omgekeerd moet de huurdersorganisatie binnen twee maanden na afloop van elk jaar aan de verhuurder verantwoording afleggen over de besteding van hun budget.Voor woningcorporaties gelden nog extra wijzigingen zoals het recht op ‘passend toewijzen’, recht op het houden van een huurdersraadpleging en het recht op de bindende voordracht voor tenminste 1/3 (doch geen meerderheid) van RvT/RvC leden. Huurdersparticipatie is met deze wetgeving dus een serieuze zaak!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.