Overtuigende beleidsnotities schrijven

Tijdsduur

Overtuigende beleidsnotities schrijven

Kjenning
Logo van Kjenning
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,0 Kjenning heeft een gemiddelde beoordeling van 8,0 (uit 115 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Helder, beknopt en doeltreffend

U bent gevraagd een beleidsnotitie te schrijven. Maar hoe pakt u dat nu het beste aan? En welke zaken moeten er aan de orde komen en welke niet? Een goede beleidsnotitie is kort en bondig, maar ook levendig geschreven. Helder en gedetailleerd. Objectief en richtinggevend. Dat vraagt nogal wat van u als opsteller van een beleidsstuk.In deze training leert u hoe u het schrijfproces voor een beleidsnota efficiënt kunt inrichten. We beginnen met het beantwoorden van de vraag wat beleid nu eigenlijk precies is. Daar vloeit automatisch uit voort wat er in een beleidsnotie thuis hoort en wat niet. Met het oog op de doelgroep voor wie de notitie bedoeld is, formuleert…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Rapporten schrijven, Schrijven, Adviesvaardigheden, Schriftelijke communicatie en Notuleren.

Helder, beknopt en doeltreffend

U bent gevraagd een beleidsnotitie te schrijven. Maar hoe pakt u dat nu het beste aan? En welke zaken moeten er aan de orde komen en welke niet? Een goede beleidsnotitie is kort en bondig, maar ook levendig geschreven. Helder en gedetailleerd. Objectief en richtinggevend. Dat vraagt nogal wat van u als opsteller van een beleidsstuk.In deze training leert u hoe u het schrijfproces voor een beleidsnota efficiënt kunt inrichten. We beginnen met het beantwoorden van de vraag wat beleid nu eigenlijk precies is. Daar vloeit automatisch uit voort wat er in een beleidsnotie thuis hoort en wat niet. Met het oog op de doelgroep voor wie de notitie bedoeld is, formuleert u vervolgens welke vragen de notitie moet beantwoorden. We besteden uitgebreid aandacht aan de randvoorwaarden, zoals het creëren van draagvlak voor het voorgestelde beleid, uw eigen rol en positie in het proces, etc. We behandelen de verschillende fasen in het beleidsproces en u oefent veel met tekststructuren, de vormgeving en het taalgebruik.Na afloop van deze training kunt u effectievere beleidsnotities schrijven, die goed aansluiten bij de verwachtingen van de lezers.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.