Bouw je eigen site in zes middagen
Startdata en plaatsen
Klokwerk-design biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam
Beschrijving
Bouw je eigen site in zes middagen!
In deze cursus bouw je onder begeleiding stap voor stap je (eerste) eigen website in WordPress, volledig naar een eigen ontwerp (eigen thema).
Samen met vijf tot zeven andere cursisten leer je hoe je een WordPress- site van het begin af aan opzet. Je leert hoe je goede webcontent maakt en hoe je jouw eigen ontwerp aan de site kan geven, zonder afhankelijk te zijn van WordPress-thema’s. Aan het eind van de cursus heb je een volledig werkende site, en helemaal zelf gebouwd, en perfect voor alle schermen (ook mobiel). Je kan je site helemaal verder zelf ontwikkelen… of zelfstandig beginnen aan de volgende.
De cursus bestaat uit zes lessen van een middag (v…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Bouw je eigen site in zes middagen!
In deze cursus bouw je onder begeleiding stap voor stap je (eerste) eigen website in WordPress, volledig naar een eigen ontwerp (eigen thema).
Samen met vijf tot zeven andere cursisten leer je hoe je een WordPress- site van het begin af aan opzet. Je leert hoe je goede webcontent maakt en hoe je jouw eigen ontwerp aan de site kan geven, zonder afhankelijk te zijn van WordPress-thema’s. Aan het eind van de cursus heb je een volledig werkende site, en helemaal zelf gebouwd, en perfect voor alle schermen (ook mobiel). Je kan je site helemaal verder zelf ontwikkelen… of zelfstandig beginnen aan de volgende.
De cursus bestaat uit zes lessen van een middag (vier uur) op een toplocatie in Amsterdam Centrum: galerie Oker in de Kerkstraat. De lessen zijn eens in de 14 dagen. Tussen de lessen door heb je huiswerk, met een werkbelasting van vier tot acht uur per week als je het goed wilt doen, hoewel de tijd die je erin investeert erg af zal hangen van je eigen ambitie.
De volgende geplande cursus start op maandag 12 oktober, en loopt tot maandag 14 december (12 & 26 okt, 9 & 23 nov, 7 & 14 dec). Er zijn nog plaatsen over, dus schrijf je snel in! Als er meer dan zes geïnteresseerden zijn plan ik in deze periode parallel nog een cursus in op een andere dag (zondag, dinsdag of woensdag al naar gelang de belangstelling).
De kosten zijn 390 euro per persoon inclusief BTW (ex BTW € 322). Daarnaast betaal je minder dan 25 euro voor een jaar lang webhosting en kosten voor je domeinnaam. We gaan ervan uit dat je je eigen laptop meebrengt. Verder cursusmateriaal is inbegrepen. Tijdens de bijeenkomsten is er gratis koffie, thee en fris.
Lees verder over de inhoud van de lessen of schrijf je gelijk in op www.klokwerk-design.nl!
De indeling van de lessen is als volgt:
Les 1: Introductie in WordPress & Webhosting.
Voor de eerste les begint bestel je op mijn aanwijzingen bij een zeer betrouwbare en betaalbare webhost een eigen domeinnaam en hostingpakket, zodat we tijdens de les meteen aan de slag kunnen. Ik vertel je eerst wat meer over verschillende hostingbedrijven, welke valstrikken er zijn, en waarom we voor deze webhoster gekozen hebben. Vervolgens installeren een WordPress-site op jouw domeinnaam, en maken die we nog even ‘onzichtbaar’ voor zoekmachines. Je krijgt wat informatie over technische details, en daarna lopen we het hele bedieningspaneel van WordPress op ons gemak door.
Na deze eerste les kan je zelf pagina’s aanmaken en berichten plaatsen, en je ‘kale’ site voorzien van teksten en foto’s. Ook bespreken we welke elementen er op een normale website te vinden zijn.
Huiswerk na deze les: Je maakt, het liefst digitaal (in Paint of Photoshop), een eerste schets van hoe je website er uiteindelijk uit moet komen te zien. Verder ga je lekker spelen met wordpress-content (teksten en beeldmateriaal) op je eigen site.
Les 2: Over bezoekers en zoekmachines, menu’s, widgets & plugins
Het eerste deel van de tweede les gaan we besteden aan de webcontent. Je krijgt een aantal tips over wat goede webteksten zijn, waarmee zowel de zoekmachines je site weten te vinden (SEO) als dat de bezoekers die op je site komen ook echt tot actie over gaan.
Daarna gaan we wat functies van WordPress uitdiepen en toepassen. Met name de bediening van het menu en de vele mogelijkheden met de zogenaamde ‘widgets’ komen aan bod. Ook leren we om te gaan met twee zogenaamde plugins. Met de eerste maken we een simpel contactformulier in onze site, met de tweede zorgen we ervoor dat bezoekers onze content makkelijk kunnen delen op social media.
Aan het eind van de les bespreken we elkaars schetsen voor de site, en geef ik je aanwijzingen hoe je je tekening geschikt kan maken voor vertaling naar een website.
Huiswerk na deze les: Je gaat nu gewapend met je nieuwe kennis bezig met het schrijven en neerzetten van jouw concept-webcontent in het systeem. Daarnaast maak je een tweede versie van de tekening voor je site, waarin alle elementen die je in je site gebruikt een plaats krijgen.
Les 3: De basisbeginselen van HTML en wordpress-thema’s
Deze les begint technisch, want hier leer je de basisbeginselen van HTML, de taal waarin elke website is geschreven. Je leert hoe je zelf paragrafen, koppen, links en knoppen maakt, en hoe je hun uiterlijk aan kan passen. Je zal zien dat je hiermee veel meer controle krijgt over wat WordPress eigenlijk met je content doet.
Daarnaast gaan we ons deze les buigen over WordPress-Thema’s, die de look en feel van je site bepalen. We leren een paar standaard WordPress-Thema’s kennen.
Verder bespreken we in de groep elkaars webcontent, zodat je gelijk zes keer feedback hebt. En tenslotte kijk ik naar je tekening voor de website en bespreken we wat er nog eventueel aan moet veranderen om het te kunnen vertalen naar WordPress.
Huiswerk na deze les: Je werkt je webcontent bij naar aanleiding van de feedback en je maakt een definitieve versie van de tekening voor je site, waarin je rekening houdt met de verschillende web-elementen.
Je krijgt daarbij na deze les een paar digitale cursussen en huiswerk mee om HTML en CSS beter om de knie te krijgen. Als je wilt kan je je verdiepen in verschillende WordPress-thema’s.
Les 4: Style Sheets en de structuur van Thema’s
In deze les leren we het een en ander over de opbouw (de ‘flow’) van een webpagina in HTML en CSS. Daarna gaan we kijken hoe dat er in onze huidige pagina in WordPress eigenlijk uitziet, en hoe de pagina’s van een basic WordPress-thema zijn opgebouwd.
We pakken vervolgens de tekeningen erbij en gaan gezamenlijk kijken hoe we die tekeningen het best kunnen vertalen in HTML, CSS en de vaste WordPress-elementen die we hebben gezien. We maken met de groep een lijstje van stappen die je kan zetten om van een basic wordpress-thema naar jouw website te komen.
Huiswerk: Je krijgt van mij na deze les een basisthema mee waar ik zelf vaak vanuit werk. Je gaat proberen om in jouw site dat thema aan te passen en zo je tekening na te bouwen in WordPress. Je brengt daarbij alles wat je hiervoor geleerd hebt meteen in praktijk.
Les 5: Bouwen aan jouw eigen site.
Deze les gaan we kijken hoever je bent gekomen met het vertalen van jouw ontwerp naar de website. We lossen de problemen op waar je tegenaan gelopen bent. We herhalen ook wat van de stof uit de vorige lessen als daar behoefte aan is.
Daarnaast gaan we kijken naar hoe je je site kan testen, en je leert hoe je ervoor zorgt dat je site in iedere browser werkt, en ook op mobiele apparaten goed functioneert (responsive).
Verder gaan we slideshows en galleries maken.
Huiswerk: Je zult deze twee weken hard nodig hebben om verder aan je site te werken.
Les 6: En dan verder…
In deze laatste les bespreken we alle sites, de problemen waar je eventueel nog tegenaan loopt, en we verzinnen tips om elkaars sites te verbeteren.
Verder zorgen we er met wat extra plugins voor dat je site snel is en dat er vanzelf goede backups worden gedraaid, en krijg je als bonus de kennis van hoe je zelf bewegende elementen (effecten) aan je site toe kan voegen.
Tenslotte bespreken we kort nog een aantal handige plugins voor je website die je nu makkelijk zelf kan gaan ontdekken: hoe bouw je een nieuwsbrief, hoe bouw je een agendatool waarin mensen zich in kunnen schrijven voor evenementen, en hoe bouw je een webshop? Je zal zien dat deze wensen met de kennis die je in de cursus hebt opgedaan eigenlijk vrij makkelijk te verwezenlijken zijn…
Let op: deze cursus is al met al best pittig. Ik raad je aan deze cursus alleen te volgen als je zelf vindt dat je een beetje handig bent met computers, en het aandurft je webteksten te schrijven, of iemand hebt die dat voor je wil doen.
Daarbij zal het zeker nodig zijn dat je je huiswerk doet. Niet alleen gaat het je anders niet lukken een eigen website af te maken, je zal daarbij zien dat als je de kennis die je tijdens de lessen krijgt niet direct toepast, het je al snel gaat duizelen.
Daar staat tegenover dat, als je tegen de helft van de cursus eigenlijk al niet echt meer meekomt, je toch al in staat bent om zelfstandig heel aardige sites met een standaarddesign te bouwen en aan te passen. De meeste zelfbouwers in WordPress komen niet verder dan dit stadium.
Daarbij is deze weliswaar opgezet voor mensen die nog moeten beginnen met WordPress, ze kan ook nuttig zijn voor mensen die al wel met WordPress werken en maar juist diepgang missen en niet verder komen dan werken met standaardthema’s. Je krijgt veel meer begrip van wat er zich achter de schermen afspeelt, en de mogelijkheden van WordPress.
Wat je in deze cursus niet leert is hoe je zelf plugins bouwt of ombouwt, en hoe je hooks en filters toepast. Na de cursus weet je weliswaar wat PHP en Javascript zijn, en je weet waar blokken van dit soort scripts in WordPress staan, en je kan erin knippen en plakken, je leert deze talen echter niet zelf schrijven. Deze cursus leert je kortom alles van design en webcontent, maar je bent geen programmeur. Gelukkig hoef je dat tegenwoordig ook niet meer te zijn om een mooie en goede website te kunnen bouwen.
Interesse? Schrijf je in via www.klokwerk-design.nl!
Bij Klokwerk-design kan je drie verschillende cursussen volgen voor het bouwen van je eigen site in WordPress. Kijk verder op www.klokwerk-design.nl.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.