Opleiding meubelmaken: Leerjaar 1

Niveau
Tijdsduur
Logo van Konijn Meubelmakers

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Konijn Meubelmakers biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Alkmaar, Amsterdam, Zaanstad

Beschrijving

LEERJAAR 1

Kenmerk van het eerste leerjaar is het ontwikkelen van de basis handvaardigheden van het vak en bijbehorende kennis en technieken. In de cursus en opleiding Meubelmaken leer je stevige constructies maken met professionele houtverbindingen en de eigenschappen van diverse materialen kennen. Na de basiscursus, kun je doorstromen naar de cursussen voor gevorderden. Dit zijn meerdere niveaus van ieder 10 dagdelen. Je start met het maken van een sleutelkastje (niveau 2). Daarna een houten keukentrap (niveau 3) en tot slot een koffertje (niveau 4). Met alle opgedane kennis en ervaring, kun je dan, als je ook het volledige tweede leerjaar (de Specials) hebt doorlopen, een vrije opdracht …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Ambachtelijke, Meubelmaken, Houtbewerking, Bouwplaats medewerker en Bouw.

LEERJAAR 1

Kenmerk van het eerste leerjaar is het ontwikkelen van de basis handvaardigheden van het vak en bijbehorende kennis en technieken. In de cursus en opleiding Meubelmaken leer je stevige constructies maken met professionele houtverbindingen en de eigenschappen van diverse materialen kennen. Na de basiscursus, kun je doorstromen naar de cursussen voor gevorderden. Dit zijn meerdere niveaus van ieder 10 dagdelen. Je start met het maken van een sleutelkastje (niveau 2). Daarna een houten keukentrap (niveau 3) en tot slot een koffertje (niveau 4). Met alle opgedane kennis en ervaring, kun je dan, als je ook het volledige tweede leerjaar (de Specials) hebt doorlopen, een vrije opdracht kiezen. Je inspiratie wordt omgezet in het creëren van een ambachtelijk werkstuk, zoals een bankje, tafeltje of wat je zelf voor ogen hebt!

In leerjaar 1 volg je de vier niveaus van de cursus Meubelmaken. Elke 10 weken vindt er een evaluatie plaats. Voor een beschrijving van de inhoud van deze 4 niveaus kijk dan bij cursussen.

– Tijdens het leerjaar zullen er diverse excursies worden georganiseerd, zoals een bezoek aan een houtimporteur, een ambachtelijke scheepswerf en een bezoek aan de Baptist, dé speciaalzaak voor ambachtelijk meubelmakers.

- Bij het leerjaar ontvang je een korting en een map met de theorie van de stof die we behandelen, 4 x een evaluatiemoment indien gewenst en aan het eind een certificaat van deelname.

– Aan het einde van het 1e leerjaar krijgt iedere leerling een getuigschrift.

– Je kunt kiezen uit verschillende dagdelen. De cursus wordt gegeven op woensdag- en zaterdagochtend, woensdag- en vrijdagmiddag en dinsdag-, woensdag- en donderdagavond.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Konijn Meubelmakers, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.