Cursus Jaarrekeninglezen (Titel 9 Boek 2 BW)

Niveau
Tijdsduur
Trainer

Cursus Jaarrekeninglezen (Titel 9 Boek 2 BW)

Kring van Leidse Repetitoren
Logo van Kring van Leidse Repetitoren
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Kring van Leidse Repetitoren heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Kring van Leidse Repetitoren biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam, Leiden, Rotterdam

Beschrijving

Aanmelden voor een cursus, training of opleidingsactiviteit geschiedt steeds direct bij de Leidse Repetitoren en niet via deze site! Wilt u vooraf nog nadere informatie of heeft u vragen? Belt u ons op telefoon (071) te Leiden.

Cursus Jaarrekeninglezen 

In de cursus Jaarrekeninglezen maken wij u in een 5-tal bijeenkomsten van ieder 2,5 uur wegwijs in de verplichte en vaak lastige stof. Het is al vele jaren dé cursus voor stagiaires uit het gehele land. U krijgt in begrijpelijk taalgebruik les door een jurist en dus vooral niet door accountants. Ook bij het Ondernemingsrecht (Boek 2 BW) wordt in de bijeenkomsten nog stilgestaan. Dit wordt vaak bekend verondersteld maar heeft u mogelijk in uw studie niet of een tijd geleden voor het laatst gehad. De ervaring leert, dat dit alles het beste kan gebeuren in een aantal bijeenkomsten, waarbij zowel theorie als opgaven worden behandeld. U krijgt gedurende de gehele cursus…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Aanmelden voor een cursus, training of opleidingsactiviteit geschiedt steeds direct bij de Leidse Repetitoren en niet via deze site! Wilt u vooraf nog nadere informatie of heeft u vragen? Belt u ons op telefoon (071) te Leiden.

Cursus Jaarrekeninglezen 

In de cursus Jaarrekeninglezen maken wij u in een 5-tal bijeenkomsten van ieder 2,5 uur wegwijs in de verplichte en vaak lastige stof. Het is al vele jaren dé cursus voor stagiaires uit het gehele land. U krijgt in begrijpelijk taalgebruik les door een jurist en dus vooral niet door accountants. Ook bij het Ondernemingsrecht (Boek 2 BW) wordt in de bijeenkomsten nog stilgestaan. Dit wordt vaak bekend verondersteld maar heeft u mogelijk in uw studie niet of een tijd geleden voor het laatst gehad. De ervaring leert, dat dit alles het beste kan gebeuren in een aantal bijeenkomsten, waarbij zowel theorie als opgaven worden behandeld. U krijgt gedurende de gehele cursus opgaven ter voorbereiding uitgereikt. Alle onderwerpen komen aan bod. 

De theorie wordt verdeeld over een aantal bijeenkomsten en is globaal als volgt onderverdeeld:

  • Inleiding 

Balans en winst-en verliesrekening, administratieplicht, wettelijke termijnen voor de jaarrekening, publicatieplicht jaarstukken, procederen en rechtspraak inzake de jaarrekening, accounting principles, waarderingsgrondslagen historische kosten versus actuele waarde, overlopende activa en – passiva.

  • De jaarrekening van NV/BV

Eigen vermogen van NV en BV (flex-bv), verschillende begrippen rond aandelenkapitaal en reserves, regels rond uitkeren van dividend e.a., vennootschappelijke versus geconsolideerde jaarrekening, 403-verklaring, begrippen rond kapitaalbelangen en verwerking goodwill, de werking van de vermogensvergelijking

  • Financiële ratio's en overige onderwerpen 

De belangrijkste financiële kengetallen voor de jaarrekening, het kasstroom-overzicht; fiscale faciliteiten in de jaarrekening, regels rond accountantscontrole en -toezicht.

Klassikale deelname of Individueel Traject

Voor Jaarrekeninglezen bieden wij een tweetal vormen van begeleiding aan. U kunt klassikaal een cursus volgen en wordt dan volgens een rooster ingedeeld. Wij bieden ook steeds de mogelijkheid van het een Individueel Traject (privé-les). U volgt dan een tevoren afgesproken aantal lesuren. Dit biedt het voordeel dat u meer in eigen tempo kunt deelnemen. Wij begeleiden u ook graag via een Individueel Traject. De lesmomenten kunt u dan met ons afstemmen. Wij raden u aan om voor deze vorm tijdig contact met ons op te nemen zodat er voldoende tijd beschikbaar is.

Cursusgeld

Voor uw deelname aan de cursus Jaarrekeninglezent wordt u tevoren een vast bedrag aan cursusgeld in rekening gebracht. Onze cursusgelden zijn telkens all-in, dat wil zeggen inclusief oefenmateriaal, verzorging en BTW-vrij. 

Inschrijven geschiedt rechtstreeks bij de Leidse Repetitoren.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.