Veelgestelde vragen over Scrum

Hoe werkt Scrum?

Scrum werkt door elk project op te delen in hapklare brokken, ze te prioriteren en ze in korte sprints af te leveren. Lees alles over Scrum trainingen in de Scrum keuzehulp. Scrum bestaat uit de volgende elementen:

Product Backlog

Maak een lijst met alle taken of functies die je wilt voltooien. In Scrum worden deze functies vaak 'user stories' genoemd. In de user stories worden de gebruikers van de software beschreven. Dus wat ze willen en waarom ze het willen. Bekijk hier alle Scrum trainingen.

Estimation

Elke user story krijgt een score op basis van de veronderstelde complexiteit.

Organiseren van product backlog

User stories worden in de product backlog door de productowner geprioriteerd op basis van hun belang voor het bedrijf. De stories die bovenaan staan in het backlog moeten voldoende worden gedefinieerd om eraan te kunnen werken.

Sprints

Zodra de user stories van de gebruiker in het backlog voldoende zijn voorbereid, kan het Scrum Team samen beslissen om aan een gedeelte van een user story kort te werken. Deze userstories worden in een sprint gezet en het ontwikkelingsteam richt zich alleen op deze kwesties gedurende de duur van die sprint.De meeste Scrum-coaches adviseren sprints een tot twee weken lang te zijn. We hebben de neiging om de onze twee weken uit te voeren, deels vanwege de overhead die bij elke release hoort.

Waarom is Scrum zo populair?

Iteratieve ontwikkeling

Scrum omarmt de agile MVP-aanpak waar Eric Ries van de lean start-up voor staat: begin met iets eenvoudigs en voeg er na verloop van tijd aan toe. Scrum wordt geleverd met ingebouwde richtlijnen die veronderstellen dat de vereisten zullen evolueren en hierdoor is Scrum flexibel.

Multidisciplinaire cultuur

Scrum stimuleert een multidisciplinaire cultuur waarin rollen elkaar overlappen (en daarom is het zo populair bij startups). Deze aanpak is zeer effectief om het ego binnen individuen te verminderen en mensen een veel beter begrip te geven van de waarde van andere rollen.

Scope kan veranderen

Agile "verwelkomt veranderende eisen, zelfs laat in ontwikkeling". Het is zelfs ingebouwd in het Agile Manifesto. De klantfeedback die elke Sprint volgt, kan tijdig worden meegenomen in de ontwikkeling. Maar het geeft het ontwikkelteam ook de mogelijkheid om te innoveren zonder al te veel tijd of geld op te offeren.

Betere communicatie

Wanneer u iteratief ontwikkelt, kunt u tijdens het hele proces waardevolle feedback ontvangen. Met Agile zullen problemen waarschijnlijk eerder naar boven komen omdat functies in een bepaalde sprint worden getest. Deze regelmatige samenwerking tussen alle belanghebbenden is een van de redenen waarom we Scrum zo populair is.

Transparantie en verantwoording

Agile is gebouwd op transparantie en Scrum belichaamt dit door alle taken en communicatie voor iedereen zichtbaar te houden. Hoewel transparantie van vitaal belang is voor het goed functioneren van een Sprint, heeft het ook het extra voordeel dat het de prestaties van teamleden verhoogt. Uit het onderzoek naar de betrokkenheid van werknemers door 2013 van Harvard Business Review blijkt dat 70 procent zegt dat ze het meest betrokken zijn op werkplekken die transparantie bevorderen.

Wat is Agile?

De agile methode is ontwikkeld als antwoord op een probleem: softwareprojecten werden niet binnen de deadline afgerond en overschreden vaak het budget. Het meest bekende is van Microsoft: Windows 95 was te laat. Windows 2000 was laat. Windows Vista was veel te laat. Al deze software releases zijn gebouwd met behulp van een traditionele projectmanagementmethode genaamd Waterfall, die bestaat uit 5 achtereenvolgende stappen: Planning, Design, Development, Testing, Delivery. Agile moedigt aan om software stapsgewijs vrij te geven in plaats van te proberen alles in één keer aan het einde af te leveren.

alle Scrum trainingen en certificeren

keyboard_arrow_upTerug naar boven

Wie doet wat in scrum?

de rollen binnen een scrum team

De productowner

Als het uw product is dat wordt gebouwd of onderhouden, dan bent u vaak de productowner. U hebt de visie voor het product, u weet wie de klanten zijn en hoe het product aan hun behoeften zal voldoen. U begrijpt ook hoe het product aan uw bedrijfs- en marktvereisten voldoet. Als Product Owner is een van uw hoofdverantwoordelijkheden het beheren van de Product Backlog (dit zijn de overkoepelende voorwaarden voor alle eerder genoemde User Stories). U moet ervoor zorgen dat iedereen in het bedrijf en het Scrum-team het eens zijn en deze functies begrijpen.Bekijk hier alle scrum productowner trainingen.

De Scrum Master

Scrum kan een uitdaging zijn om het goed te doen, en het is de taak van een Scrum Master om ervoor te zorgen dat het team het proces volgt dat ze hebben besloten. De Scrum Master plant bijvoorbeeld de dagelijkse standup-meetings, stelt vragen aan het ontwikkelteam, zorgt ervoor dat meetings niet te lang duren en verwijdert belemmeringen die ontwikkelaars mogelijk niet kunnen laten werken. De Scrum Master kan lid zijn van het development team dat is opgeleid in Scrum (bijvoorbeeld als Certified Scrum Master) of een speciale projectmanager is. Vergelijk hier alle Scrum Master trainingen.

Het Development team

Het development team, heeft een eenvoudig doel: samenwerken om het product te ontwikkelen.Een Agile-team is zelforganiserend, wat in wezen betekent dat het de rol is van het team om te identificeren welke competenties ze voor een bepaald project missen. Maar u moet een paar belangrijke rollen hebben om te beginnen. De lead designer and lead developer weten vaak welke kennis en rollen nog meer nodig zijn.

de beste Scrum & Agile blogs

Om alvast een beetje te proeven aan de Scrum methodologie raden we je aan de volgende 2 blogs te volgen. Er staat daar een schat aan informatie en adviezen over scrum:

122.803 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

  • Alles waarvan je verder kunt leren

    Meer dan 84.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
  • Hulp bij het zoeken en inschrijven

    Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
  • Gratis informatie aanvragen

    Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
  • Ervaringen van deelnemers

    Ruim 122.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
  • Ook voor leren in je organisatie

    Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
  • Inschrijven met laagste prijsgarantie

    Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!